Google -trick låter dig nynna för att ta reda på låten som sitter fast i ditt huvud

Google

Ditt Horoskop För Imorgon

Det finns inget mer irriterande än att ha en låt fast i huvudet, men att inte kunna räkna ut namnet på låten eller någon av texterna.



Men dagarna med att irritera dina vänner med 'da daaa da daaa na na ooooh yeah' -ansträngningar kan vara ett minne blott tack vare Googles nya funktion.



norrskens minikryssning 2019

Teknikjätten har lanserat en funktion som heter 'hum to search', som inte överraskande låter dig nynna för att söka efter låtar.



Krishna Kumar, Senior Product Manager på Google Search, sa: Från och med idag kan du nynna, vissla eller sjunga en melodi till Google för att lösa din öronmask.

Funktionen använder maskininlärning för att omvandla din nynning till en nummerbaserad sekvens som representerar låtens melodi.

hur gammal är mel sykes

Google har lanserat en funktion som heter 'hum to search', som inte överraskande låter dig nynna för att söka efter låtar (Bild: Google)



Google jämför sedan sekvenserna med tusentals låtar för att identifiera potentiella matchningar.

Mr Kumar förklarade: Om du till exempel lyssnar på Tones and I’s Dance Monkey kommer du att känna igen låten oavsett om den sjöng, visslade eller nynnades. På samma sätt känner våra maskininlärningsmodeller igen melodin i den studioinspelade versionen av låten, som vi kan använda för att matcha den med en persons nynnade ljud.



Så här kan du prova Googles funktion 'hum to search' själv.

Med Google -trick kan du nynna för att ta reda på låten som sitter fast i ditt huvud (Bild: Getty)

rob james collier gift

Läs mer

Senaste nyheter från Google
Google -trick låter dig nynna för att hitta låt Google Pixel 5: 5 -funktioner vi älskar Google förvandlar dig till målningar Google lanserar en ny Google TV -tjänst

Hur man försöker Googles hum till sökfunktion

1. Öppna den senaste versionen av Google -appen eller hitta din widget för Google Sök

2. Tryck på mikrofonikonen och säg 'vad är den här låten?' Eller klicka på knappen 'Sök i en låt'

3. Börja nynna i 10-15 sekunder

4. Googles maskininlärningsalgoritm identifierar sedan potentiella låtmatchningar

5. Välj den bästa matchningen och du kommer att kunna utforska information om låten och artisten, se alla medföljande musikvideor eller lyssna på låten i din favoritmusikapp

georgiska kändisar går och dejtar

Se Även: