Ge aldrig ditt barn vatten - och hur kan det vara dödligt om du gör det

Livsstil

Ditt Horoskop För Imorgon

Oavsett om du väntar eller under de tidiga, suddiga första dagarna av föräldraskapet, kommer du med största sannolikhet att ha stött på en mängd babyrelaterad information.



Mata bebisar, avvänja bebisar, sömnträna ditt barn , alla dessa milstolpar, alla saker att undvika, alla individuella expertutlåtanden.



Men det finns en risk som har lyfts fram - och det gäller att ge ditt barn vatten.



Vatten kan verka som en ofarlig (hälsosam, till och med) dryck. Vikten av att vuxna dricker tillräckligt är trots allt välkänd och sänds ofta.

Men konsumerat av spädbarn kan det orsaka vattenförgiftning, vilket i sin tur kan leda till anfall, och att ligga i koma - det kan till och med visa sig vara dödligt.

Varje förälder behöver veta detta (Bild: EYE Images)



Så vad är och rekommenderas inte när det gäller att ge våra barn vatten?

Behöver de det verkligen?

Den allmänna konsensus är att bebisar borde endast få mjölk tills de är minst sex månader gamla, varefter en klunk vatten här och där har bedömts som säkert.



Men som Katie Zeratsky, en dietist på Mayo Clinic berättade Buzzfeed , upp till ett års ålder, bebisar burk leva utan vatten.

Detta, förklarar hon, beror på att 'de får allt sitt vätskebehov genom bröstmjölk eller modersmjölksersättning. Även på en varm dag kan de få alla sina hydreringsbehov genom bröstmjölk eller modersmjölksersättning.'

Som regel är det särskilt viktigt att INTE ge ditt barn vatten att följa innan de är sex månader gamla. Endast bröstmjölk eller formel.

Varför är det farligt?

Föräldrar avråds från att ge barn vatten på grund av att bröstmjölken och formeln innehåller de näringsämnen de behöver, såsom protein, vitaminer, mineraler, kolhydrater och fett.

Nyfött barn som matas från en flaska av sin far

Blandningsinstruktionerna för formeln ska alltid följas (Bild: Getty)

Genom att fylla på med vatten går de miste om de viktiga näringskomponenter de behöver för att växa.

Av denna anledning är det viktigt att blanda formeln korrekt.

Och bebisar växer snabbt, vilket betyder att deras behov, energimässigt, är mycket högre än våra. Vatten kan inte uppfylla dessa behov, även om det kommer att fylla ditt barn.

Kan vattenförgiftning visa sig vara dödlig?

Ja, är svaret på detta enligt Katie.

Bebisar växer mycket snabbare (Bild: Getty)

Råd till föräldrar

'Vattenförgiftning är när du konsumerar för mycket vatten på kort tid och din blodnivå av natrium sjunker ... vilket gör en tragisk situation', säger hon till Buzzfeed.

'I vuxenvärlden skulle du behöva pressa dig själv förbi törst och reglering till en punkt där du nästan måste tvinga intag.

'När det gäller ett barn, skulle de i de flesta fall bli för mätta för att göra detta, så det skulle vara mer utmanande att skapa den här situationen hos ett spädbarn. Det är dock inte omöjligt.'

Mest lästa
Missa inte

Se Även: