Gary Lineker om sin vänliga splittring från Danielle: 'Min ex -fru går fortfarande och handlar kläder för mig!'

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Gary har förblivit på goda villkor med exhustrun Danielle



Om någon kändis någonsin har fått rätt att ha puckeln är det Gary Winston Lineker. Den dag då Notebook -tidningen träffar honom har han varit uppe sedan klockan 6, stått i regnet för en bisarr Walkers -chips, som såg honom posera för selfies i Londons Marble Arch - med en enorm marockansk kamel.



Vi riktar våra sympatier till Gary och föreslår att kameler är ganska flatulenta, aggressiva djur vid bästa tider.



bästa rynkkräm uk

'Lyckligtvis var han inte för mycket av en diva', svarar fotbollslegenden. 'Han försökte bara spotta på mig en gång.'

Gary har frontat de lättsamma skarpa annonserna sedan 1995. Aldrig blyg för att peta på sig själv, idag tycker vi att han är ett engagerande sällskap och en riktigt bra sport och ställer våra frågor med vett och den blinkande ögonen.

Gary Lineker filmar den senaste Walkers Crisps kampanj i centrala London

Filmer den senaste Walkers Crisps -kampanjen med den kamel (Bild: Getty Images)



Pappan till fyra är singel igen, efter att ha nyligen separerat från hustrun på sex år, Danielle, även om de fortfarande har goda förhållanden. Och han kommer snart att sätta sig tillbaka i singletons skyltfönster snart - efter att ha lovat att om hans älskade Leicester City vinner Premier League, skulle han presentera ett avsnitt av Match Of The Day i sina undercrackers. (Anteckningsboksteamet kan bara ställa in det avsnittet.)

Men innan han strykade sina bästa Y-fronter, talar Herr Lineker om att dricka sessioner med sina söner, att bli skickad av avföring av 'fans' och varför hans ex-fru fortfarande sorterar sin garderob ...



Har du kul att göra Walkers -annonserna?

Ja, jag gillar dem - även om jag har blivit misshandlad, hånad och tvingad att klä ut mig i löjliga kläder. Annonserna fungerar eftersom jag inte tar mig själv på alltför stort allvar. Utan tvekan var det värsta 2010 när jag var tvungen att dansa till It's Raining Men av The Weather Girls tre dagar i rad, medan jag sprutades med kallt vatten. Det var bara fruktansvärt och mina danskunskaper var rena kryp.

Är du mer känd för spud snacks än sport nuförtiden?

Bara riktigt gamla människor kommer ihåg att jag en gång spelade fotboll nu. Häromdagen gick jag förbi två unga tjejer och hörde dem viska, 'There's that crisps bloke'. Barn ser mig som en panto -skurk, men jag tycker inte att jag är för läskig!

Gary Lineker på läktaren under Barclays Premier League -match på Old Trafford, Manchester

Gary är ett massivt Leicester City -fan (Bild: PA)

Läs mer: Gary Lineker presenterar BBC -dokumentär om Leicesters titelframgång

Har du ett bra sinne för dig själv?

Ja, jag tror att jag alltid varit självbedömd. Att skratta på egen bekostnad skadar dig inte - särskilt när annonsens tema flyttade till mina stora öron. Det hjälper verkligen att ha en tjock hud som kändis i allmänhetens ögon idag.

Vad är det mest surrealistiska fanposten du någonsin har fått?

Under många år fick jag ett månadsbrev från någon i Bath som innehöll den personens använda toalettpapper. Vad handlar det om? Det är bara jävlar. Tack och lov, på grund av modern kommunikation, har posten nästan försvunnit, tack och lov.

Hur reagerar allmänheten på dig?

Vissa människor säger galna, roliga saker, men de flesta är ganska trevliga. Jag blir inte mer ombedd om autografer längre, allt är selfies, men det är som att David Walliams skisserar där fläkten aldrig kan arbeta sin telefon. Jag försöker vara tålmodig eftersom jag vill att folk ska tro att jag är en bra kille, inte en prat!

Hade du en plan för att presentera Match Of The Day i dina underkläder om ditt lag Leicester City vann ligan?

En sak är säker, du kan inte tjäna pengar på det eftersom det är BBC, så Calvin Klein kan inte nämnas. Den enda produktplaceringen som kan hända är att jag stoppar ner en gurka i byxorna!

Gary Lineker och Alan Hansen, sportkommentatorer, i Match Match of the Day -rutan

Gary och Alan Hansen på Match of the Day

Din skollärare sa att du saknade fokus. Är alla fotbollsspelare tjocka?

Jag känner säkert till några dimma, men att säga att de är tjocka är en generalisering. Det här är unga män som inte har haft de bästa utbildningarna och pratar i klyschor under intervjuer, så ofta verkar de vara dummare än de faktiskt är. Jag hade inget intresse akademiskt alls, även om jag var ganska bra på matte och engelska.

Vad är det svåraste med att uppfostra fyra söner?

Går ut på fransarna med dem! George (24), Harry (22), Tobias (20) och Angus (18) är vuxna män nu, så spriten kan bli konkurrenskraftig och det tar mig tre dagar att återhämta mig från baksmälla.

Jag hade en helg i Barcelona med dem nyligen, så det blev massor av skämt, lager, cocktails och skott. De tror att de kan dricka mig under bordet men jag kämpar för min generation.

Gary Lineker (c) med sina fyra söner - LR Harry, Angus, George och Tobias Lineker

Gary Lineker (c) med sina fyra söner - LR Harry, Angus, George och Tobias Lineker (Bild: Vantagenews.co.uk)

Använder de dig som den ultimata wingmanen så att de kan slå på kvinnor?

Jag vill inte ens tänka på att vara en wingman för mina söner. Jag kommer inte att gå till nattklubbar med dem ... dessa platser är för bullriga, jag måste skrika, då tappar jag rösten.

Vad har du lärt dig som pappa?

Jag tycker att jag är en ganska liberal förälder och jag har en riktigt cool relation med mina barn. Föräldrar kan vara alltför bekymrade över disciplin och framtidssträvanden. För mig handlar det mer om att ge barn den kärlek, det stöd och det förtroende de behöver för att vara vuxna. Mina pojkar får mig att känna mig stolt hela tiden. De är imponerande, charmiga och trevliga människor.

Från 1 till 10, hur fåfäng är du?

Jag ska vara ärlig och säga en stark 7. Jag gillar inte att känna mig tjock och jag uppskattar fina kläder. Jag behöver inte en stylist eftersom Danielle alltid har varit bra för min garderob. Hon köper fortfarande några av mina saker nu. Hon har ett bra öga och väljer ut saker åt mig.

Gary Lineker och hans fru Danielle Bux

Gary och exhustrun Danielle Bux (Bild: Getty)

Läs mer: Gary Linekers ex-fru kan inte vänta med att se honom i sina underkläder på MOTD

Efter att ha gått i fotboll, övervägde du att låta dig gå till frö?

Först tänkte jag, 'Bra, ingen träning', och jag tränade väldigt lite i hela sex år. Men sedan började jag gå upp i vikt och mådde inte så bra av mig själv, så när jag fyllde 40 började jag träna. Jag har en personlig tränare tre gånger i veckan, det är det enda sättet jag har disciplinen att göra det på. Vi tränar riktigt högintensiv träning.

Vad är din tröst att äta skyldiga nöjen?

Jag skulle gå italiensk för pasta och indiska restauranger för en god curry. Till mellanmål unnar jag mig själv fortfarande med choklad och Walkers -chips. Jag äter rimligt vettigt, men jag kan aldrig bli vegan - livet är för kort, jag vill inte missa de enkla nöjena.

Danielle Lineker

Gary visar upp sin strandbod (Bild: Splash News)

Har du någonsin begått brott mot mode?

Jag hade några riktigt äckliga saker på 80- och 90-talet när jag fortfarande var spelare-skaldräkter, svampfärgade jackor. Det verkade acceptabelt vid den tiden, men nu kommer alla dessa otroliga kläder tillbaka för att spöka mig på Twitter.

Vilka är dina stiltips för den mer mogna mannen?

Tja, män i en viss ålder ska inte ha slitna jeans och nödig denim. Jag gillar inte kläder med logotyper eller snygga träningsskor. Dessa dagar tenderar jag att lägga enkla grå och svarta kläder.

Nu är du singel och redo att mingla igen, skulle du överväga nätdejting?

Ha ha! Jag är inte på Tinder, kanske jag borde överväga Grindr ?!

Fotboll cliché frågesport

Gary och Gazza på Wembley 1991 (Bild: NEWSAMpix)

När var sista gången du var sjuk som en papegoja?

Jag har en fobi om kräkningar, så jag vägrar bara vara sjuk. Senaste gången jag kastade var när jag var 18. Det är galet, eller hur? Om jag någonsin är sjuk går det åt andra hållet!

Du vann FIFA Fairplay Award 1990. Vilken irriterande vana skulle du ge det röda kortet till?

Jag blir inte riktigt arg på vägarna, men tvivelaktig körning är det enda som verkligen irriterar mig.

Vad är din taktik för att spela hemifrån?

Om jag åker utomlands med arbete tar jag alltid min egen kudde. Jag kan klara en skum säng, men jag kan inte göra med skitkuddar som är för hårda eller för grumliga.

Footy är ett spel om två halvor. Är livet bättre före eller efter 50?

Oh blimey! Jag tycker att det är bättre efter 50. Det beror på om din hälsa fortfarande är bra. Jag misstänker att det kan vara en annan historia när jag är i 60 -årsåldern.

Gary lanserar Walkers första semesterkampanj någonsin, Spell & Go, som ser 20 000 semestrar att ta tag i till 26 destinationer över hela världen. Samla bara brev med förpackningar med chips för att få chansen att vinna en semester.

Se Även: