Gör kål dina bröst större - kosmetisk kirurg avslöjar bröstmyter

Livsstil

Ditt Horoskop För Imorgon

Internet är en lysande resurs att ha till hands, men den är också fylld med många förvirrande och något motstridiga råd.



Med detta i åtanke har en ny studie tagit en titt på de saker som människor har lagt ner Google om deras kroppar - i synnerhet deras bröst.



Den fann att det i genomsnitt finns 5 400 sökningar per månad efter 'Hur man får större bröst' - med många kvinnor som letar efter sätt på vilka de snabbt och naturligt kan förbättra sin byst.



surrar ensam hemma nu

Forskningen av MYA Kosmetisk kirurgi såg experter gräva lite djupare för att ta en titt på några av huskurerna folk hittade från dessa sökningar - och de har förklarat en gång för alla om dessa gör-det-själv-lösningar faktiskt kommer att göra någon nytta.

Vissa tror att kål kan hjälpa brösten att växa (Bild: Getty)

Kommer mina bröst att bli större av att äta kål?

Studien fann massor av källor på nätet hävdar att att äta bladgrönt som kål, spenat och grönkål kan bidra till att öka bröststorleken på grund av att de innehåller 'lignaner, en typ av fytoöstrogen som efterliknar östrogen i kroppen'.



Men a kirurg från MYA har förklarat att så inte är fallet.

De sa: 'Bröst är ett mycket hormon- och viktberoende organ, men det sätt på vilket det reagerar på hormoner och vikt är ganska oförutsägbart. Medan kål kan ha vissa kemikalier som kan bete sig som östrogen, kan varje ökning av bröststorleken efter att ha börjat äta kål på regelbunden basis vara tillfällig och skulle vara svår att bevisa vetenskapligt. Jag skulle absolut inte rekommendera kål som behandling för att öka bröststorleken.'



Fungerar bröstförstoringsmassage?

Övrig artiklar på nätet hävdade att massage av brösten kunde hjälpa dem att växa genom att frigöra ett bröstförstorande hormon som heter prolaktin.

Men än en gång, experterna håller inte med.

55-årig man

De förklarade: 'Det finns faktiskt inga vetenskapliga bevis som bevisar att denna metod är sann och effektiv. Det finns några självrapporterade fall på nätet, men det finns inga konkreta medicinska bevis som stöder det. De enda fall som har visat sig inom medicinen är fall av kvinnor som fått bröstrekonstruktion och genomgått extern vävnadsexpansion med en extern pump.

'För att göra detta måste du bära den här externa pumpen i 11-12 timmar per dag i fyra - sex månader för att uppnå en förbättring.'

Många människor vill ha snabba och naturliga resultat (stockfoto) (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Kan sojamjölk göra skillnad för bröst?

Ett antal videor säger att ett ökat intag av soja kan ge dig större bröst på grund av fördelarna med 'isoflavoner och genistein' i det.

är max bowden gay

Kirurger vid MYA delade sin dom om detta: 'Detta är mycket nonsens, för att uppnå någon meningsfull nivå av dessa på ditt blod måste du äta enorma mängder soja. Eftersom detta skulle absorberas från ditt mag-tarmsystem, kan detta till och med skada din kropp på grund av att du konsumerar det i mycket stora mängder.'

Hur är det med bockhornsklöverörten?

Bockhornsklöver är en ört som är infödd i Medelhavsområdet, södra Europa och västra Asien. Vissa tror att det har ett starkt samband med brösttillväxt eftersom det innehåller en hög mängd växtöstrogen.

Men experter säger att det helt enkelt inte finns några trovärdiga medicinska bevis för att bockhornsklöver kan förstora bröst - och det finns heller inga bevis för att det är bra för amning, som vissa också har hävdat.

Vaselin gör inte dina bröst större (stockfoto) (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Blir brösten större om du sätter vaselin på dem?

YouTubers har gjort olika vloggar som råder sina följare att göra det gnugga vaselin och tandkräm på bröstet för att öka storleken på sina bröst, men återigen finns det inga bevis för att detta har någon inverkan på bröststorleken.

En kirurg tillade: 'Vaselin används endast för att återfukta huden och massera med någon fuktighetskräm kommer att öka blodtillförseln till området. Men även om vaselin skulle förbättra hudkvaliteten, skulle detta inte resultera i spridning av bröstkörtel- och fettvävnader.

Kontrollera alltid med en läkare innan du provar något nytt (stockfoto) (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Och hur är det med hypnos?

Hur ovanligt det än låter, det finns några som har utforskat hypnos som ett sätt att växa sin byst.

Hypnotisören Zack Polanski berättade Solen tillbaka 2013: 'Hjärnan är den mest komplicerade dator vi känner till. Vårt omedvetna vet hur man styr våra kroppar bättre än vi gör. I huvudsak vill jag använda den omedvetna processen för att göra förändringar i kroppen. Vi vet inte exakt vad som förändras på grund av det omedvetnas komplexitet. Vi vet att allt som förändras är ekologiskt, så om det förändrar en sak - som storleken på en persons bröst - så är det att se till att hela systemet förändras för att stödja det.'

Vad tyckte experterna om detta?

martin hughes spel baby

MYA-kirurgen sa: 'Sinn över kroppen eller hypnos har använts för att behandla en mängd olika hälsotillstånd, och det har föreslagits att det också kan användas för att öka storleken på brösten genom att uppmuntra hjärnan att frigöra tillväxthormoner och östrogener. Men som vetenskapsman tror jag personligen inte att hypnos kan öka någons bröststorlek.'

John Ryan, ordförande vid MYA Cosmetic Surgery, tillägger: 'Vår forskning visar att ett stort antal människor regelbundet vänder sig till internet för hälsoråd. Det finns många lättillgängliga produkter på marknaden som rekommenderas för att uppnå signifikanta bröstförstoringsresultat 'naturligt' - och vi föreställer oss att det kan vara en mycket förvirrande upplevelse för dem som letar efter genuina råd och forskning. Därför tog vi hjälp av våra expertkirurger för att kasta lite ljus över några av dessa vanliga sökningar för att hjälpa till att skilja myterna från fakta.

'Med en enorm mängd motstridiga och falsk information där ute, skulle vi alltid råda dig att söka medicinsk rådgivning från en professionell om du har några frågor eller funderingar, eftersom säkerhet är högsta prioritet.'

Mest lästa
Missa inte

Se Även: