Hela listan över de 54 RBS -filialerna som stänger i England och Wales

Royal Bank Of Scotland Group Plc

Ditt Horoskop För Imorgon

Dessa kommer att bli en sällsyntare syn på huvudgatan(Bild: PA)



RBS har sagt att det planerar att stänga ytterligare 54 filialer i England och Wales, vilket leder till 258 förlorade jobb.



Filialerna kommer att stängas från januari nästa år och kommer efter en översyn av verksamheten i England och Wales.



mark wahlberg calvin klein

”Vi inser att detta är svåra nyheter för våra kollegor och vi gör allt vi kan för att stödja de drabbade. Vi kommer att se till att obligatoriska uppsägningar hålls till ett absolut minimum, säger banken i ett uttalande.

De nya stängningarna kommer utöver de planer som meddelades i maj att stänga häpnadsväckande 162 filialer i England och Wales.

Rob MacGregor, Unite national officer, sa: Det är helt vidrigt att Royal Bank of Scotland har vågat meddela att ännu viktigare lokala bankkontor stänger permanent sina dörrar.



'Detta tillkännagivande fördärvar ytterligare elände på samhällen i England och Wales som redan har sett bortgången av lokala banktjänster som filialer som skyltades av banken tidigare 2018 som ett alternativ för kunder vars filialer stängdes och nu drabbades av ett liknande öde.'

RBS sa att de allra flesta av de platser som stängs i England och Wales ligger nära en annan Royal Bank of Scotland eller en annan NatWest -filial.



De 54 platserna stänger i januari

  1. London, Kensington High Street
  2. Enfield
  3. Watford
  4. Kingston Upon Thames
  5. London Notting Hill Gate
  6. Eastbourne
  7. Wolverhampton
  8. Swansea
  9. Belper
  10. Cardiff Roath
  11. Prestatyn
  12. Basildon
  13. Ipswich
  14. Bournemouth
  15. Congleton
  16. Svallaste
  17. Matlock
  18. Ashbourne
  19. Darlington
  20. Chapel-en-le-Frith
  21. Pemberton
  22. Leigh
  23. Manchester Droylsden
  24. Bamber Bridge
  25. Dronfield
  26. Hindley
  27. Radcliffe
  28. Buxton High Street
  29. Bolton Harwood
  30. Poulton-le-Fylde
  31. Altrincham
  32. Formby
  33. Sheffield Ecclesfield
  34. Romiley
  35. Shaw
  36. South Elmsall
  37. Fleetwood
  38. Atherton
  39. Marple
  40. Hazel Grove
  41. Prescot
  42. Standish
  43. Partington
  44. Burscough Bridge
  45. Kirkham
  46. Ramsbottom
  47. Hathersage
  48. Parbold
  49. Adlington
  50. Maghull
  51. Croston
  52. Disley
  53. Prestbury
  54. Blackpool Talbot Square

Varför så många filialer stänger och banken som aldrig riktigt var

Royal Bank of Scotland (Bild: Getty)

Under de senaste åren hade planen varit att ta RBS -filialerna i England och Wales och snurra dem till en ny 'utmanarbank' som heter Williams & Glyn.

'Royal Bank of Scotland retail banking -verksamhet i England och Wales har i huvudsak drivits som en fristående bank i cirka åtta år', sa RBS tidigare.

Den planen är nu över.

brad pitt och charlize theron

'Vi lanserar inte längre Williams & Glyn som en utmaningsbank, och vi har nu två filialnät som verkar i närheten av varandra', säger RBS -talesmännen.

'Som ett resultat har vi varit tvungna att granska vårt övergripande filialavtryck i England och Wales och vi har fattat det svåra beslutet att stänga ett antal Royal Bank of Scotland -filialer', sa banken tidigare i år.

Förra året undvek RBS den obligatoriska försäljningen av Williams & Glyn, som hade beställts av tillsynsmyndigheter som en del av bankens skyldigheter enligt reglerna för statligt stöd efter regeringens räddning på 45 miljarder pund på finanskrisens höjdpunkt.

I stället kommer RBS att lägga upp pengar som ska delas mellan så kallade 'utmanarbanker' för att hjälpa dem att bättre konkurrera med större spelare.

Andra var mycket kritiska till beslutet att överge projektet.

andlig betydelse av 28

Williams- och Glyn -sagan rullar på när Royal Bank of Scotland fortsätter med sin skamboliskt dåliga hantering av denna verksamhet, säger Unite's MacGregor.

FSB: s Cherry sa: Det är verkligen nedslående att se RBS använda den misslyckade försäljningen av Williams & Glyn som en ursäkt för att ytterligare decimera Storbritanniens bankkontor. '

peter crouch spara vår sommarrecension

Han tillade: De 800 miljoner pund som RBS har lagt upp för att undvika försäljningen av Williams & Glyn måste läggas i händerna på dem som verkligen kommer att göra skillnad. Det var frustrerande att se 45 miljoner pund av särskild finansiering för gratis filialåtkomst tas bort från det reviderade RBS -paketet.

Du bankalternativ om ditt kontor stänger

(Bild: Dumfries och Galloway Standard)

Medan många människor är nöjda med att göra det mesta av sin bank online, är andra inte det.

Eftersom RBS går vidare med planer på att stänga ännu fler bankkontor, är det viktigt att det säkerställer att alla konsumenter har tillgång till vardagliga banktjänster, oavsett var de bor, 'Gareth Shaw, vilken? Money Expert, sa.

'Filialstängningar sker i en alarmerande takt, med nästan två tusen som har stängt sedan 2015 ensam, så samhällen kommer med rätta att vara oroliga över detta senaste tillkännagivande.

'I en tid då förändringar av finansieringen av kostnadsfria bankomater hotar maskiner i hela Storbritannien med stängning, måste konsumenterna ha försäkringar om att de kan fortsätta få tillgång till de finansiella tjänster och kontanter de behöver.

De förra gången stängde det filialer , Berättade RBS för NEWSAM Money att det 'arbetade hårt för att utveckla nya tjänster' eftersom det stänger människors lokala filialer.

Så här föreslog folk att banka:

Digitalt

  • Mobilapp och onlinebanktjänster för alla kunder och Bankline för företag och kommersiella kunder;
  • 24/7 Webbchat för personliga kunder, sociala medier, telefoni och säker textmeddelanden för de tider då ansikte mot ansikte inte behövs;
  • Free-Agent, en gratis molnbaserad redovisningsprogramvara för småföretag, för att hjälpa våra kunder att hålla reda på sin ekonomi och rapportera sina skatter digitalt. Den är enkel att använda, minskar fel och sparar värdefull tid för våra småföretagskunder. Och med kundens tillåtelse kan vi länka det till företagets bankkonto så att vi kan dela data för realtidskonversationer om ett lån eller en annan lösning för att hjälpa till att utveckla sin verksamhet.

Ansikte mot ansikte bank

  • Med postkontoret: vid andra hälften av 2018 kommer 99,7% av alla våra kunder att bo inom 15 minuter från en filial, en mobil filial eller en postkontorplats;
  • Postkontoret har 11 600 kontor i hela Storbritannien och våra kunder drar nytta av längre öppettider - med över 4 000 kontor öppet på söndagar.
  • Mobila filialer - flottan betjänar mer än 603 brittiska samhällen varje vecka genom 717 hållplatser i städer och byar;
  • Dedikerad TechXpert i alla grenar i Storbritannien som stöder våra kunder med sin digitala bank och säkerhet online;
  • Community Bankers - kollegor som känner sina lokalsamhällen och hjälper kunder med sina individuella ekonomiska mål och stöder samhällen att vara säkra.
  • Affärstillväxt möjliggör stöd för småföretagskunder genom att ge specialistrådgivning och med evenemang och utbildning för att stödja deras affärsbehov. De sätter företag i kontakt med lokala experter, över banken och via sina nätverk i sin stad eller stad för att hjälpa företag där och när de behöver det som mest.
  • Videobanktjänsten gör att kunder kan ansluta till oss var de än är. Videobanker kan hjälpa till på många olika sätt, på en plats som är lämpligast för varje kund. Tjänsterna inkluderar fullständiga ekonomiska hälsokontroller, öppnar konton och diskuterar deras kortfristiga lånebehov. Denna tjänst kan nås på en mobil eller surfplatta, via en videoanslutning.

Självbetjäning

  • Kunderna kan betjäna sig själva via våra bankomater, snabba insättningsenheter och kontanter och insättningsmaskiner.
  • 66% av vårt filialnät kommer att ha myntfaciliteter och 58% kommer att ha ADU: er.

Kurir / på din plats

  • Kurirbud med vår Bank till dig och Direct Cash -produkter.

Se Även: