Glömda kändisförelägganden: När Storbritannien förblir munkavle över den gifta stjärnans fängelse med Wayne Rooney -hooker, godkändes andra order framgångsrikt i domstol

Försök

Ditt Horoskop För Imorgon

Glömda förelägganden beviljades(Bild: Rex)



En gift världsberömd skådespelare kommer att avmaskeras i USA för att ha haft en smäll med Wayne Rooneys tidigare hooker Helen Wood - men brittiska medier har förhindrats från att göra det efter att han fick ett föreläggande vid High Court 2011.



Nu har vi tagit en titt tillbaka på andra förelägganden som framgångsrikt hölls i rätten - och kändisarna som framgångsrikt höll sin identitet dolda.



världscupresultat hittills 2018

Wood, som senare framträdde Celebrity Big Brother, tros ha beskrivit hennes samband i en intervju i USA som kommer att dyka upp idag.

Stjärnan beviljades en munkavle på avslöjandena i april 2011, och den förlängdes senare i juli 2011.

Här är de tidigare förelägganden som VARE biföll i domstol:



Gift skådespelare vinner könpåståenden för munkavle mot Helen Wood - april 2011

Helen Wood i Big Brother -huset

Helen Wood om Big Brother (Bild: Kanal 5)

En gift världsberömd skådespelare vann en munkavle för att stoppa medier som rapporterade om sitt utomäktenskapliga förhållande med den tidigare samtalstjejen Helen Wood i april 2011-och han har varit anonym sedan dess.



Big Brother -stjärnan Helen, som tidigare hade en trekant med Wayne Rooney, kallades initialt som BDZ i målet, innan en högsta domstol upphävde ett förbud mot att avslöja Hennes identitet.

Justitieminister King beslutade dock att inget skulle publiceras som skulle identifiera skådespelaren.

Han beviljades en gagging order på avslöjandena i april 2011, och den förlängdes senare i juli 2011.

King sa då att han inte skulle förbjuda publicering av det faktum att Wood hade ett sexuellt förhållande med en ledande skådespelare och/eller en världsberömd kändis, som är gift och är pappa.

Skådespelaren identifieras endast av initialerna NEJ.

Medgivande av föreläggandet drog King slutsatsen att skådespelaren 'sannolikt skulle fastställa att han har en rimlig förväntan att det han gör i sitt privata liv genom sexuella möten, om än med en prostituerad, bör hållas privat'.

Kändisens trekantspar kommer INTE att namnges medan Högsta domstolen behandlar överklagande - 2016

Kändisföreläggande avslogs av Högsta domstolen

Silhuett poserad av modell

Högsta domstolen har hållit ett föreläggande för att skydda namnet på en kändis som är inblandad i en utomäktenskaplig trekant tills de fattar en dom.

För bara några veckor sedan bad berömdan domstolen om att hålla munkavle i ordning och namn utanför allmänheten, och efter flera timmar i rätten sa de fem domarna i panelen att föreläggandet kommer att kvarstå tills de kan nå ett beslut .

Det är okänt hur lång tid denna process kan ta.

Domarna hör en utmaning från kändisen - som kallas PJS - mot ett beslut från hovrättens domare att ett förbud som hindrar The Sun på söndagen från att namnge honom ska upphävas.

Storbritanniens högsta domstol hörde att familjen till en kändis i mitten av en tidningsexhistoria skulle drabbas av ”förödande konsekvenser” om ett föreläggande som hindrar honom från att bli namngivet upphävs.

är joe swash gift

Tidigare i år ville The Sun on Sunday publicera en redogörelse för mannens påstådda utomäktenskapliga aktiviteter, men han hävdade att han hade rätt till integritet och vidtagit rättsliga åtgärder.

Tidningen vann den första omgången i januari när en högsta domstol vägrade att ålägga ett föreläggande. Två hovrättsdomare införde senare ett förbud som hindrade mannen från att identifieras.

Men förra månaden beslutade tre överklagande domare att det skulle hävas efter att ha hört argument från tabloidens utgivare News Group Newspapers.

Tidningen hävdade att förbudet borde upphöra eftersom kändisen hade namngetts i artiklar utomlands - utanför Englands och Wales lagliga jurisdiktion - och hans namn kunde hittas på internet.

Domare har sagt att mannen är i underhållningsbranschen och att hans make - kallad YMA - också är välkänd i branschen och att paret hade 'små' barn.

Föreläggandet kvarstår i avvaktan på resultatet av Högsta domstolen.

Kvinnlig kändis vinner munkavle över ordinarieböcker som avslöjar affärer med känd gift man - maj 2015

Kvinnlig kändis vinner munkavle ordning

En kvinnlig kändis fick en munkavle i maj förra året, för att hålla sin affär med en berömd gift man gömd enligt lagen om mänskliga rättigheter.

Kvinnan, som bara är känd av initialerna CHS men sägs ha en 'hög offentlig profil', säkrade ett föreläggande vid High Court i Manchester mot sin pojkvän.

En domare fick veta att han fick detaljer om kvinnans 'äktenskapsbrott' med mannen, bara känd som Y, efter att ha läst en tidning hon förvarade i sina sovrumslådor medan hon var ute i huset.

De argumenterade och kvinnans pojkvän, känd som DNH i förfarandet, hotade senare att publicera materialet.

Ett juridiskt team för CHS hävdade att 'den potentiella skada som kan göras, både för den sökande, som en offentlig person av förtroende och för Y, som en offentlig person som är gift med någon annan, är enorm.'

Domaren David Hodge QC beviljade ett interimistiskt föreläggande mot pojkvännen utan att varken hans vetskap eller den gifta mannen fick kännedom, innan föreläggandet beviljades på ett kort återvändandedatum sex dagar senare.

Han tillät förhandlingen att höras i hemlighet eftersom kvinnan fruktade om pojkvännen meddelades, han skulle publicera materialet innan hon kunde få föreläggandet.

Kvinnans juridiska team berättade för domstolen att om affären publicerades i det offentliga så skulle både hon och Y skadas irreparabelt och det skulle få enorma ekonomiska konsekvenser för dem båda.

Domare Hodge beviljade föreläggandet och dömde att kvinnans rätt till integritet enligt artikel 8 i Europeiska konventionen om mänskliga rättigheter väger tyngre än yttrandefriheten.

'Det beror på att skälen för offentliggörande, på bevisen, är motiverade av illvilja som svaranden uppvisade gentemot käranden,' skrev han.

Skådespelaren vinner domstolen 'hämndporr' - oktober 2015

Kungliga domstolarna

Kungliga domstolarna (Bild: Getty)

En ledande skådespelare vann ett domstolsbeslut som förbjöd publicering av hämndporr av hans tidigare älskare i oktober förra året.

Skådespelaren, som bara kan identifieras som JPH, hade varit i ett förhållande med XYZ under ett antal månader, under vilka foton och videoklipp av nakenhet och sexuell aktivitet togs på enheter som tillhör skådespelaren, sade Justice Popplewell, som först beviljat ordern.

När JPH avslutade sitt förhållande hotade en bitter XYZ att lägga upp bilderna på sociala medier, med avsikt att de skulle bli 'virala' eller publicera dem i tidningar.

1222 ängelnummer betydelse

XYZ skickade också ett mejl till en tidigare partner till JPH, som gav grafiska detaljer om påstådd sexuell aktivitet av JPH i ett förhållande med XYZ, och senare skickade den tidigare partnern två tydliga videor.

Kort före förhöret i London vid den tiden dök ett litet antal stillbilder upp på en webbplats men JPH lyckades senare ta bort dem.

Ett anonymitetsföreläggande för båda parter gjordes vid en nödrättsförhandling den 10 oktober förra året, och bara några dagar senare, den 16 oktober, vann skådespelaren en fortsättning på High Court -dom som förhindrade publicering av det sexuellt explicita materialet.

Människans affär förblir hemlig för att skydda barn från mobbning på lekplatsen - april 2011

Gift skådespelare håller hemligt

En man som arbetar i nöjesindustrin, som bara vid domstolen kallas ETK, vann en munkavle i april 2011 för att dölja sin påstådda affär med en kollega, bara känd som X.

Mannen sägs ha avslutat förhållandet när hans fru fick reda på det - och hans älskare fick sparken några månader senare.

Hovrättsdomarna beslutade senare att affären måste förbli dold, liksom hans namn, för att förhindra prövning av lekplatshån

ETK fick stöd av både hans fru och X när de krävde anonymitet och ett föreläggande som stoppade publiceringen av förhållandet.

Begäran om anonymitet avvisades inledningsvis av High Court -domaren Mr Justice, men ETK överklagade beslutet och en månad senare sa tre överklagandedomare att ett fullständigt förbud mot publicitet skulle gälla enligt integritetslagarna.

Gift fotbollsspelare får munkavle för att dölja affärer - maj 2011

Silhuett av människans profil

Fotbollsspelaren får munkavle (Bild: Getty Images)

En gift fotbollsspelare i Premier League fick en fortsättning på ett föreläggande som förhindrade att uppgifter om hans påstådda affär offentliggjordes i maj 2011.

Fotbollsspelaren, som bara kan identifieras som MJN, fick först ordern den 5 maj samma år efter att News Group Newspapers meddelade honom att den hade för avsikt att skriva ut ett konto av den 18-åriga underklädermodellen Kimberley West om deras 'förhållande'.

News Group motsatte sig inte, men gick inte med på att beställningen gjordes eller fortsatte fram till rättegången mot åtgärden.

falska svarta änka uk spindlar

Den 11 maj sa fru Justice Sharp vid Londons högsta domstol att hon var övertygad om att föreläggandet skulle fortsätta och att det fortfarande var nödvändigt för MJN att vara anonym.

Hon sa att det påstods att fotbollsspelaren och West hade ett kort sexuellt förhållande och att deras förhållande inte skedde offentligt.

Så vitt MJN känner till var det bara en annan person som visste om det - en vän till MJN.

MJN förstod att West betraktade saken som konfidentiell och inte heller pratade med någon om det.

Det sades också på MJN: s vägnar att han aldrig hade uppmärksammat publicitet i förhållande till någon aspekt av hans privatliv och att publicering av den 'privata och känsliga' informationen skulle orsaka honom och hans fru enorm nöd och skam.

'Framträdande och framgångsrik' idrottsman vinner högsta domstolsföreläggandet - augusti 2015

Silhuett av en man

Modell poserar som siluett (Bild: Getty)

En ”framstående och framgångsrik” yrkesidrottare vann ett föreläggande i augusti förra året, vilket förhindrade att en tidning publicerade en berättelse om ett sexuellt förhållande han hade med en kvinnlig kändis innan han gifte sig.

Hans älskare, som bara kallades X, hade tänkt tala om hennes hemliga förhållande till idrottsmannen, som nu är gift, i en intervju med The Sun.

Hon påstod att mannen träffade henne när han borde ha förberett sig för sportevenemang och hade & apos; två-timad & apos; med både henne och hans fru innan de gifte sig.

Domstolen fick höra att älskaren ville avslöja hans hyckleri och berätta hur hon trodde att han bröt mot regler för att träffa henne på hotell för sex, dupera sin flickvän och lagchef.

Han erkände den tre månader långa affären för sin partner, som han sedan har gift sig med, men han nekade till att ha brutit mot reglerna genom att ha en kvinna med sig när han bodde på ett hotell före ett evenemang.

Domaren fru rättvisa Elizabeth Laing meddelade ett föreläggande om att affären skulle förbli privat.

Under strikta lagar kan alla tre parter inte identifieras - inte ens kärleksfuskens sport kan nämnas.

Domaren sa: Detta förhållande som är aktuellt i det här fallet var inte ett nattmöte eller ett möte med en prostituerad, vilket X: s vittnesförklaring gör klart.

Hon säger, ”Vi tillbringade en lång tid tillsammans ... medan hon har haft många affärer kände hon att detta förhållande var annorlunda. Hon tänkte att saker mellan dem kunde 'gå längre'.

Domare Laing, som ringde sportmannen A1 och hans fru A2 för att skydda deras anonymitet, förklarade: Av hennes bevis är det tydligt att A1 inte ville fastna.

Se Även: