Faye Brookes slutade Coronation Street mitt i krisen efter att ha hävdat att hon inte skulle ta vägen

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Faye Brookes går äntligen ut bakom en karaktär på Dancing on Ice.



Efter att ha blivit berömd när hon spelade Kate Connor på Coronation Street i fyra år säger skådespelerskan att tittarna äntligen kommer att se sitt sanna jag för första gången.



'Jag gömmer mig inte bakom en karaktär så jag kommer att känna mig ganska sårbar när allmänheten för första gången ser mig för mig och ser mig gå igenom den resan', sa hon innan serien började.



Fayes plötsliga avgång från Corrie i april 2019 kom som en stor chock för fans av tvålen eftersom hon hävdade att hon inte skulle gå någonstans bara några veckor innan.

Efter utgången av hennes partner på skärmen Bhavna Limbachia, som spelade den tragiska Rana Habeeb, insisterade Faye på att hon skulle stanna.

'Döden var det enda realistiska sättet för Bhavna att lämna eftersom jag inte kommer någonstans. Jag älskar mitt jobb och känner att jag bara har börjat sjunka tänderna i Kate, säger hon.



Faye Brookes bestämde sig för att lämna rollen som Kate Connor

Faye Brookes bestämde sig för att lämna rollen som Kate Connor (Bild: ITV)

Men bara några veckor senare meddelade Faye att hon gick bort från kullerstenen efter en fyra års vistelse.



'Tack till alla för ert fantastiska stöd, men efter fyra fantastiska år i Weatherfield är det dags för mig att utforska nya möjligheter', twittrade hon.

'Jag har älskat att spela Kate Connor, men hon behöver en paus för en liten stund och så med en låt i mitt hjärta går jag till nya betesmarker. #corrie. '

Corrie -cheferna bestämde sig för att lämna dörren öppen för Faye att återvända till ITV -tvålen i framtiden.

Rana dog i fabrikstaket

Rana dog i fabrikstaket (Bild: ITV)

I ett uttalande sa Coronation Street: 'Faye är en mycket begåvad skådespelerska som har lagt allt för att skildra Kate Connor under de senaste tre och ett halvt åren, vi önskar henne all framgång för framtiden.

'Hon kommer att vara på skärmen till tidig höst och dörren kommer att stå öppen.'

Innan hennes avresa var Faye inblandad i en stressig historia som hon erkände hade tagit ut sin rätt, när Kate & blivande fru Rana Habeeb dog i hennes famn efter att fabrikstaket kollapsade.

'Ranas död var det svåraste jag någonsin har haft att filma och känslomässigt sprang jag mig i marken med det', sa hon då.

Skådespelerskan hade varit förlovad med Pop Idol -stjärnan Gareth Gates på den tiden - och de delades för gott några månader efter.

Kate och Rana var en del av en kraftfull historia

Kate och Rana var en del av en kraftfull historia (Bild: ITV)

Fayes avgång kom under en massflykt till Corrie i vad insiders kallade en & kris & apos; besläktat med att Titanic sjönk.

Ett antal stora namn bestämde sig för att de skulle lämna - och störde tvålen.

Limbachia, som spelade programmets första homosexuella muslimska karaktär någonsin, meddelade i januari 2019 att hon skulle lämna serien.

Tristan Gemmill (som spelade Robert Preston) och Kym Marsh (Michelle Connor) meddelade också att de skulle lämna för att utforska andra alternativ samtidigt.

Och Connie Hyde, som spelade Gina Seddon i två år, avslöjade att hon skulle sluta i mars samma år.

Faye spelade Kate i fyra år

Faye spelade Kate i fyra år (Bild: ITV)

Netflix april 2019 Storbritannien

Bakom kulisserna sades castmates att vara stressade och nära att brinna ut tack vare ett intensivt schema för att filma sex shower i veckan.

Detta kom två år efter tillkännagivandet att det långvariga programmet skulle höjas från fem avsnitt till sex, vilket till en början möttes av kritik om att serien inte skulle kunna hålla jämna steg med kvaliteten.

'Det är kaos i kulisserna eftersom inspelningsscheman för att hålla jämna steg med sex avsnitt i veckan har satt alla under enorm press. Många människor är stressade och väldigt olyckliga, säger en insider till Sun då.

'Besättningen hänvisar till och med till Corrie som Titanic eftersom de är rädda för att de alla ska ner med fartyget.'

Faye och Hamish

Faye och Hamish uppträdde för Taylor Swift's Lover (Bild: ITV)

Faye, som har samarbetat med skridskoåkare med Hamish Gaman, var högst på topplistan under sin första vecka.

Paret förstörde resten av tävlingen och är nu fast favorit för att vinna serien.

Hon följer i fotspåren till andra Corrie -stjärnor, Brooke Vincent och Samia Ghadie, som kom trea och fjärde i serien.

Om hur hennes tidigare Corrie -kollegor har reagerat sa hon: 'De vet alla att jag är en fullständig' twirly 'och jag dansar alltid mellan tagningar och sånt så att de kan tänka sig att jag tar på mig något liknande. De kommer att vara mycket stödjande. '

*Dancing on Ice sänds söndagar på ITV kl. 18.00

Se Även: