'Extravagant' övergivet hotell hemsökt av dess arkitekt och det är olagligt att komma in

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Ett hotell som var planerat som ett av de mest extravaganta i världen var knappt öppet för allmänheten innan dess arkitekt tog livet av sig i den nu sönderfallande fastigheten.



Posada Del Sol in Mexiko City var den unika visionen av Fernando Saldana Galvan som under första hälften av 1900-talet ville skapa en hotell och centrum där konstnärer och intellektuella kunde komma och träffas.



Det var dock öppet i mindre än ett år och det pågående bygget stoppades år 1945 efter att Galvan hade byggt mer än 600 rum.



Spiralskulder ledde till att han tog sitt eget liv i klocktornet i kapellet på hotellets gård, direkt framför en staty av den helige Franciskus av Assisi.

sky cinema november 2019
  Bild på Pousada do Sol - hemsökt hotell i Mexico City
Pousada do Sol är bevakad så att ingen enkelt kan komma in i byggnaden ( Bild: Fearless & Fa/YouTube)

Legenden berättar om Galvan som förbannade sin älskade Posada Del Sol innan han tog livet av sig och lämnade fastighet tom alltsedan.

Ryktena fortsatte att han blev galen och dödades hela hans familj i raseri precis innan det skulle öppnas.



Det officiella svaret var att han dog av lunginflammation i sitt hus bara månader innan han stängde projektet.

  Bild på Pousada do Sol - hemsökt hotell i Mexico City
Det en gång utsmyckade hotellet är fullt av dammiga rum, mögliga fönster och igenvuxna trädgårdar ( Bild: Fearless & Fa/YouTube)

Men konspirationsteorier omger hans död.



Symboler och ett pentagram som anspelar på frimurarnas organisation finns på hela hotellets område.

Galvan sades till och med ha använt hela projektet som en täckmantel för att pyssla med sataniska ritualer inne i byggnaden - inklusive berättelser om människooffer - och vissa tror att han nu hemsöker hotellet.

cheryl cole bum tatueringsbilder
  Bild av ett rum i Pousada do Sol med alter i det som sägs vara hemsökt av en liten flicka
Ett källarrum har ett altern med leksaker och godis tillägnad en liten flicka som dog i källaren och tros hemsöka fastigheten ( Bild: Fearless & Fa/YouTube)

Den övergivna egendomen är olaglig att komma in men för alla som kan hitta förbi alla trådbundna nät och metallstängsel kommer de att mötas av en riktigt läskig byggnad.

Posada Del Sol ligger mellan fotstallar i området Colonia Doctores i huvudstaden i Mexiko och tar upp mer än ett halvt kvarter.

Trädgårdar, uteplatser, fontäner och terrasser, inte att förglömma turkiska bad , fyll grunden.

  Bild på orädda besökare på Pousada do Sol hotell i Mexico City, som är olagligt att komma in
Även om det är olagligt att komma in på hotellet och dess område finns det fortfarande några orädda besökare som hittar en väg in ( Bild: Fearless & Fa/YouTube)

Galvan var en konstälskare och hängde enorma målningar runt platsen i gallerier, inklusive ett schackbräde i människostorlek i hans djärva design.

Balsalar, tesalonger, ett kasino och en teater utgör resten av denna märkliga blandning av barock- och jugendarkitektur.

andlig betydelse av 122

Ett ökänd rum i synnerhet, som man måste huka sig i för att komma in, hedrar en liten flicka som försvann på 1960-talet och hittades död i hotellets källare.

  Bild av målningar inne på det hemsökta hotellet Pousada do Sol i Mexico City
Arkitekten Fernando Saldana Galvan hade en passion för konst och placerade många målningar runt hotellet ( Bild: Fearless & Fa/YouTube)

Hon sägs spöka till mark och några besökare har lagt godis och leksaker på altaret, som har hennes inramade foto, för att hjälpa henne att finna ro och bli befriad från fastigheten - på andens begäran för de som stöter på henne.

Det visionära hotellet anses vara ett ikon av mexikansk arkitektur och dess grannar säger att de än idag kan höra spöklika klagan komma inifrån väggarna som håller alla utom de modigaste ute.

Se Även: