Allt du behöver veta om att byta energileverantör

Hushållsräkningar

Ditt Horoskop För Imorgon

Elstolpar(Bild: PA)



chitty chitty bang bang bil

Denna artikel innehåller affiliate länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



Vi är alla bekanta med att förhandla fram en ny telefontaxa när vårt tidigare kontrakt löper ut. Ändå är det först nu som energikunder drar nytta av att byta energileverantör.



Att byta energileverantör kan spara dig hundratals pund på din gas- och elräkning. Så vad väntar du på? Klicka här för att gå vidare till vår partner för att göra stora besparingar.

Enligt Energy UK: s elomkopplingssiffror för 2019 flyttade mer än 6,4 miljoner kunder till en ny leverantör - i genomsnitt 12 växlar varje minut.

Och det har aldrig varit en bättre tid byta energileverantörer eftersom energipriserna stiger. Sedan introduktionen av Ofgem: s energiprisstak i januari 2019 har de flesta leverantörer baserat energipriserna på sina standardtaxor på priset.



Efter en höjning av pristaket som meddelades i februari 2021 har leverantörer börjat höja sina priser för kunder på standardtaxor.

Alla de 'stora sex' energileverantörer har meddelat prisstegningar, var och en genomför i genomsnitt en årlig höjning på 96 £ för kunder på standardvariabel och standardtaxor. Dessa prishöjningar träder i kraft från 1 april 2021 så det har aldrig varit bättre att överväga att byta.



Så när var sista gången du kollat ​​dina energitaxor ? Om det var mer än ett år sedan kan du betala mycket mer än nödvändigt. Du måste gå vidare till en bättre affär.

Här har vi svarat på några frågor om växla energi :

andlig betydelse av 1234

Vilken information behöver du för att byta energileverantör?

Ju mer detaljerad information du kan ge när du får en offert för en ny gas- och eltaxa, desto mer exakt blir den. Du behöver din fullständiga adress, namnet på din nuvarande gas- och elleverantör och tariff, hur mycket gas och el du använder och dina betalningsuppgifter.

Är det säkert att byta energi online?

Absolut. Du kan enkelt och säkert byta din energiförsörjning online via en ackrediterad energibyte -tjänst.

Vi har samarbetat med Uswitch för vårt schema , och det är en del av förtroendekoden. Om du är osäker på en energibrytningstjänsts referenser, leta efter ett meddelande om deras förtroendekod. Confidence Code är en frivillig uppförandekod för inhemska energiprisjämförelsetjänster och hanteras av den brittiska energimarknadsregulatorn Ofgem.

Kommer jag att uppleva några strömavbrott under omkopplaren?

Du kommer inte att uppleva några strömavbrott under din omkopplare, det kommer inte heller att behöva gräva upp och byta ut rör eller kablar. Din nya leverantör kommer att tillhandahålla gas och el på exakt samma sätt som tidigare.

Kan min energileverantör hindra mig från att byta?

liverpool vs man city tv

Om du betalar för dina energiräkningar är det helt upp till dig om du vill byta energi, och din leverantör kan inte stoppa dig. Många fasta energiplaner har ett kontrakt på 12-18 månader och du kan behöva betala en avgångsavgift om du byter under denna period, men det finns inget som hindrar dig från att byta om du är villig att betala exitavgiften.

Kommer det att krävas något arbete för att slutföra omkopplaren?

Nej, du behöver inte byta rör eller ledningar eller installera något. Förändringen av energiförsörjningen sköter leverantörerna. Den fysiska energin är densamma och den flyter genom samma rör och ledningar för att komma till ditt hem.

kem och bärnsten delas upp

Det enda undantaget är om du har valt att ha en smart mätare installerad som en del av din switch. I så fall ordnar din leverantör att en ingenjör besöker ditt hem. Installationen bör ta bara ett par timmar.

Gå med i vår energikampanj

Det är här en bättre förståelse för fördelarna med att byta och spara kommer in. Så för att hjälpa till att skära igenom jargongen har vi lanserat en fantastisk medvetenhetstjänst för energibyte för gas, el eller båda.

Det är snabbt och enkelt att använda tillsammans med vår ackrediterade partner Uswitch , Storbritanniens mest populära energjämförelsesajt. Och vi kan erbjuda dig ett enkelt och snabbt sätt att snabbt spara stora utan avbrott i din leverans.

Fakta: Hur man byter

Kommer du alltid att ge mig en bättre affär?

Det är osannolikt att du har det bästa erbjudandet om du inte har bytt nyligen. Och vi har ofta exklusiva energitaxor som du inte hittar någon annanstans. Efter bekräftelse, under energibytsgarantin, kommer du att byta till ditt nya, billigare erbjudande inom 21 dagar.

Helt enkelt Klicka här för mer information om denna snabba, enkla och problemfria process.

boxning ikväll på tv

Kan jag välja bort när som helst?

När du har bekräftat ditt byte finns det en 14-dagars avkylningstid. Under denna tid kan du avbryta om du ändrar dig.

Vi har sett till att du kan växla online eller via telefon. Ring vårt vänliga, brittiska team gratis idag 0800 049 9722 eller genom klicka här , och gör omkopplaren enkel och snabb.

Uswitch har hjälpt mer än 5 miljoner människor att jämföra energipriser och spara på sina räkningar, och dess jämförelseplats för gratis energi har ackrediterats fullt ut av Ofgem Confidence Code sedan 2006.

Låt oss se vad vi kan göra för dig.

Se Även: