Varenda Bitcoin -produkt är förbjuden i Storbritannien eftersom tillsynsmyndigheter slår ner på krypto

Bitcoin

Ditt Horoskop För Imorgon

Alla handelssystem baserade på Bitcoins pris är nu förbjudna i Storbritannien(Bild: AFP)



Varje företag som är verksamt i eller utanför Storbritannien har just blivit förbjudet att sälja produkter baserade på Bitcoins pris till konsumenter.



Det är efter att stadsregulatorn Financial Conduct Authority (FCA) tillkännagav nya regler i ett försök att hindra ärliga britter att bli lurade av dem som utnyttjar hur få människor förstår denna nya ras av 'kryptokurvor'.



FCA: s Sheldon Mills sa: 'Detta förbud återspeglar hur allvarligt vi ser på den potentiella skadan för detaljhandelskonsumenter i dessa produkter. Konsumentskyddet är av största vikt här.

'Betydande prisvolatilitet, i kombination med de inneboende svårigheterna att värdera kryptotillgångar på ett tillförlitligt sätt, utsätter detaljhandelskonsumenter för en stor risk att drabbas av förluster från handel med kryptoderivat.

18-årspresenter från föräldrar

”Vi har bevis på att detta händer i betydande omfattning. Förbudet ger en lämplig skyddsnivå. '



Du kan inte förbjuda Bitcoin, du kan förbjuda människor som säljer åtkomst till den

Som en tillgång - om än en digital - kan FCA inte hindra människor från att köpa Bitcoin eller andra kryptovalutor direkt.



Det KAN dock absolut förbjuda människor att sälja produkter baserat på deras priser som regleras av företag som agerar i eller från Storbritannien.

Som sådan stoppar det försäljningen av derivat och börshandlade noter (ETN) som refererar till vissa typer av kryptotillgångar.

I stort sett - det är alla produkter som säljs till allmänheten som låter dig tjäna eller förlora pengar baserat på ett kryptovalutas nuvarande eller framtida pris.

snällare gott chokladägg

Förbudet träder i kraft den 6 januari 2021.

Det betyder också att efter det datumet kan du vara ganska säker på att alla som erbjuder dig den sortens produkter är en bedragare.

'Eftersom försäljning av derivat och ETN som hänvisar till vissa typer av kryptotillgångar till detaljhandelskonsumenter nu är förbjuden, är det troligt att alla företag som erbjuder dessa tjänster till privatkunder är en bluff', säger FCA.

Svårt att värdera, svårare att förstå riskerna (Bild: LightRocket via Getty Images)

FCA införde förbudet eftersom det sa att dessa produkter är 'olämpliga för privatkunder' eftersom det inte är möjligt att på ett tillförlitligt sätt beräkna deras värde eller de risker de innebär.

Mer specifikt uppstod problem tack vare:

  • de underliggande tillgångarnas inneboende karaktär, vilket innebär att de inte har någon tillförlitlig grund för värdering
  • marknadsmissbruk och ekonomisk brottslighet på andrahandsmarknaden (t.ex. cyberstöld)
  • extrem volatilitet i kryptotillgångar
  • otillräcklig förståelse för kryptotillgångar från detaljhandelskonsumenter
  • brist på legitima investeringsbehov för privatkunder att investera i dessa produkter

Sammantaget sa FCA att det innebar att konsumenterna kunde ”lida skada av plötsliga och oväntade förluster om de investerar i dessa produkter”.

'FCA uppskattar att detaljhandelskonsumenter kommer att spara cirka 53 miljoner pund från förbudet mot dessa produkter', säger FCA.

Anthony Morrow, medgrundare av det finansiella rådgivningsföretaget OpenMoney, sa: Dagens tillkännagivande är ett viktigt steg framåt för att skydda konsumenter mot ekonomisk skada. Att 'investera' i kryptovaluta är egentligen inte annorlunda än att spela med dina pengar.

”Dessa produkter är komplexa, sofistikerade investeringar som erbjuder en verklig möjlighet att förlora alla dina pengar mycket snabbt. Till skillnad från traditionella investeringar i aktier och aktier och investeringsfonder behöver företag som säljer kryptovalutor inte regleras av Financial Conduct Authority (FCA) och de skyddas inte av Financial Services Compensation Scheme eller Financial Ombudsman Service om något går fel.

'Jag tror inte att de har plats i de flesta människors ekonomiska planer och är glad över att FCA skärper regelverket kring deras försäljning.'

Kryptovalutahandelsplattformar påpekade snabbt att köp och försäljning av de underliggande tillgångarna fortfarande var tillåtet.

58 årig kvinna

CoinCorners verkställande direktör Danny Scott sa: Vi måste göra det klart att de förbjuder produkter som derivat (CFD, futures, etc), de förbjuder inte försäljning eller användning av Bitcoin.

Han tillade: Från vår nuvarande förståelse påverkar detta inte Bitcoin -utbyten som vi själva, men det kommer att påverka företag som. . . eToro som erbjuder en CFD snarare än själva tillgången.

Edward Drake, ansvarig för efterlevnad och verksamhet på eToro, sa: 'Regleringens roll är att skydda konsumenterna, vilket är vad denna senaste dom från FCA syftar till att göra. 84% av eToro UK -kundpositioner finns i den verkliga underliggande tillgången utan hävstång.

'Som ett resultat är vi övertygade om att eToro kommer att påverkas mindre av den nya lagstiftningen än många andra på marknaden och att våra kunder kommer att fortsätta att njuta av oavbruten tillgång till krypto som verkliga tillgångar.

”Det här lyfter fram är att människor måste vara medvetna om riskerna med att investera, göra läxor om vad de investerar i och vara säkra på att de investerar på en säker och reglerad plattform. Dessa regler gäller för alla tillgångsklasser från krypto till aktier. '

Revolut sa till NEWSAM Money att dess kunder skulle vara opåverkade, eftersom de säljer kryptovalutor direkt, och inte genom derivat.

Se Även: