Storbritanniens väderprognos: Sommaren återkommer om två veckor då Met Office varnar för att juli kommer att bli 'het'

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Met Office förutspår varmt väder under andra halvan av juli

Met Office förutspår varmt väder under andra halvan av juli(Bild: PA)



dödar deodorant spindlar

Britterna står inför en blöt helg för stora delar av landet, men det finns goda nyheter för solälskare med varmt väder för andra halvan av juli.



Efter veckor med regn kommer sommaren tillbaka om två veckor med 'heta perioder', enligt Met Office & rs prognos för långa sträckor.



Från mitten av juli, även om risken för åska och regn kvarstår, bör britterna göra sig redo för värmen med förväntade högre temperaturer än normalt.

Medan temperaturen börjar krypa upp den här veckan, det är feber drabbade kommer att behöva vara i beredskap eftersom pollenhalten förväntas vara hög.

Kvicksilveret beräknas stiga till 21C på torsdag, då det kommer att vara 20% risk för skurar.



Torsdagen väntas bli soligt i stora delar av landet men det börjar molna över på fredag

Torsdagen väntas bli soligt i stora delar av landet men det börjar molna över på fredag

Met-kontoret säger i sin prognos för 15-29 juli: 'Fint och torrt väder i stora delar av Storbritannien är troligtvis resten av juli.



'Det finns dock möjlighet att enstaka regn kan komma att påverka nordvästra områden, med en mycket låg risk för åskväder ibland i söder.

'Temperaturerna kommer sannolikt att vara över genomsnittet under mycket av denna period, med en ökad risk för att det kommer mycket varma eller heta stavar.'

Det kommer när Storbritannien har sett en öst-västdelning under stora delar av veckan med väst njuter av de bästa temperaturerna.

Met Office -prognosmästaren Clare Nasir sa: Torsdag ska vara en bra dag och varm för många med solen som kommer igenom.

betydelsen av 3333

'Temperaturerna bör stiga mycket fint under eftermiddagen bort från östkusten där vi återigen kommer att se molnet hålla temperaturen mycket lägre men i solskenet som kommer in vid cirka 22C till 24C.

Britterna varnas för att ta hand om solen med höga UV -nivåer

Britterna varnas för att ta hand om solen med höga UV -nivåer (Bild: PA)

Det finns en varning från Met Office för att människor ska vara försiktiga i solen.

Clare fortsatte: Det är dock värt att notera att UV -nivåerna kommer att vara höga, så om du tillbringar någon tid utomhus kom ihåg att täcka för solen är mycket stark vid den här tiden på året.

Fräs i solen med en TUI Blue for Two-semester för vuxna

Annonsörens innehåll från TUI

Om du älskar det varma vädret, varför inte boka dig en avkopplande tid TUI Blue for Two semester i solen för att varva ner helt med stil.

Välj ditt drömresmål från hela världen och skynda dig för att njuta av lyxigt boende, förstklassig mat och ren avkoppling på en semester för vuxna med din partner eller en grupp vänner.

Infinitypooler, barer i simning, vinprovningar, massage och mer väntar på din nästa TUI Blue for Two-paus. Klicka här att utforska de vackra hotellen som erbjuds och boka en resa för livet ...

vem är fru brun

Vädret börjar bli sämre för många på fredagen och detta fortsätter in i helgen.

Met Office sa: 'Duschar kommer att drabba många platser, några tunga med hagel och åska.

'Det bästa av det torra vädret i nordväst.

'Känner mig fuktig med lätt eller måttlig vind.

Det kommer att bli en blöt helg för Storbritannien och särskilt söndag med skurar och åskväder

Det kommer att bli en blöt helg för Storbritannien och särskilt söndag med skurar och åskväder (Bild: James Beck/BristolLive)

Met Office UK fem dagars prognos

I dag:

Ganska molnigt i östra England med lite regn och duggregn, främst Lincolnshire och East Anglia. Några kraftiga duschar utvecklas för södra Wales och södra England, särskilt runt Dorset och Hampshire. Svalt i grumligare öster annars känns det varmt i solsken.

I kväll:

Några klara stavar men tenderar att molna över med lite regn som utvecklas senare på natten för östra England, kanske tungt på sina ställen. Mildare än onsdagskväll för många.

Fredag:

En mer regnig dag, särskilt för centrala och östra England och södra Skottland. Sydvästra delar och långt norrut mestadels torra. Varmare än de senaste dagarna i östra England.

svart fredag ​​2019 amazon

Utsikter för lördag till måndag:

Skurar kommer att drabba många platser, vissa tunga med hagel och åska. Bäst av det torra vädret i nordväst. Känns fuktig med lätt eller måttlig vind.

Se Även: