England kan fortfarande få Euros banklov när premiärministern diskuterar 'fyra dagars helg i augusti'

Politik

Ditt Horoskop För Imorgon

Fans i London

Fans på Londons Trafalgar Square omfamnar efter EM 2020 -finalen mellan Italien och England(Bild: Getty Images)



England kan fortfarande få en extra banklov i sommar trots gårdagens knivsnediga nederlag mot Italien på straffar i Euro 2020-finalen.



Boris Johnson tittar enligt uppgift på planer för en fyra dagar lång helgdag, genom att ta en extra dag på den befintliga rasten 28-30 augusti.



Hälsaminister Edward Argar vägrade att utesluta framtidsutsikten i morse och sa: 'Du frestar mig men jag tror att beslut om sådana saker är för min chef premiärministern.'

tracy bägare gjutna nu

Det slutliga beslutet om att bevilja en ledig dag kommer att komma till PM. Man trodde att Downing Street kunde meddela på ett eller annat sätt om det blir en helgdag så snart som idag.

Källor sa till The Times en ledig dag nästa vecka för att sammanfalla med frihetsdagen den 19 juli & apos; är osannolikt, men tjänstemän hade tittat på möjliga datum senare på sommaren.



hund ryckt av mås

Få en daglig morgonpolitisk briefing direkt till din inkorg. Registrera dig för det kostnadsfria nyhetsbrevet NEWSAM Politics

Englands fans i Wembley applåderade i går kväll laget efter det knivsäkra nederlaget

Englands fans i Wembley applåderade i går kväll laget efter det knivsäkra nederlaget (Bild: Getty Images)




Det kommer efter uppmaningar om att ledigheten ska beviljas för att sörja Englands förlust och hylla prestationerna för Gareth Southgates herrar i gårdagens sista final.

Mer än 360 000 undertecknade en framställning på parlamentets webbplats som kräver en helgdag idag om England hade vunnit.

Men regeringskällor berättade för NEWSAM förra veckan att även om det hade varit en seger i England igår kväll hade det varit opraktiskt att meddela en helgdag vid några timmar & apos; lägga märke till.

Tjänstemän hade tittat på möjligheter för en ledig dag eller segerfirande senare på sommaren. Nu när England har förlorat är dessa planer mindre tydliga.

The Times rapporterar att Gareth Southgate, hyllad för sitt lugna och värdiga förhållningssätt till turneringen, är i kö för en ära efter att ha lett herrlaget till sin första stora final sedan VM 1966.

Men när han talade före avspark igår, skulle minister Nadhim Zahawi inte dras till om regeringen skulle skapa en engångshelg om England vann-låt vara med om laget förlorade.

gary busey olycksbilder

På frågan om utsikterna till Trevor Phillips På söndagen på Sky News sa han att han 'inte kommer att jinxa det'.

Han sa: 'Det finns inget sätt att jag kommer att vara stolt över ditt program och säga att vi kommer att ha en helgdag.'

Boris Johnson deltog i matchen med sin nya fru Carrie Johnson

Boris Johnson deltog i matchen med sin nya fru Carrie Johnson (Bild: POOL/AFP via Getty Images)

galaxens adventskalender 2018

Hälsaminister Argar sade idag att det kommer att finnas 'många sätt' på vilka landet kan erkänna prestationerna i Englands lag.

Han berättade för LBC -radio: 'Jag, liksom resten av nationen, delar stoltheten över vårt fantastiska fotbollslag.

'Jag är säker på att det kommer att finnas många sätt på vilka vi säger tack till dem och känner igen det, och jag misstänker att det kommer att ses under de kommande dagarna.'

Se Även: