En asteroid större än London Eye är på väg mot jorden, varnar NASA

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

En asteroid större än London Eye är på nära tillvägagångssätt ' med jorden, har NASA varnat.



Den stora klumpen rymdsten, som heter '2016 NF23', har märkts 'potentiellt farlig' och har en uppskattad diameter på upp till 160 meter.



ny fråga om sportkaptener

För att sätta det i perspektiv, det är samma som höjden på skyskrapan Walkie Talker i City of London, och ungefär 20 meter större än London Eye, som är 135 m, och 50 m större än St Pauls-katedralen, som mäter ca 110m.



De Den amerikanska rymdorganisationens NASA:s Earth Close Approaches-sida rapporterar att 2016 NF23-asteroiden susar snabbt med en hastighet av runt 20 000 mph.

London Eye kommer snart att bli London Aye, tydligen (Bild: PA)

Det är cirka 15 gånger snabbare än de 1 354 mph som den pensionerade Concorde färdades med.



Tack och lov är 2016 NF23 inte på kollisionskurs med jorden, vilket är bra eftersom det är större än Chelyabinsk-meteoren som träffade Ryssland 2013, vilket fick 1 500 människor att söka läkarvård.

Trots att den susar förbi oss på ett avstånd av 3 miljoner miles, är asteroidens avstånd och storlek fortfarande tillräckligt för att NASA ska anse den vara en fara för oss, eftersom alla asteroider som är inom 4 650 000 miles från vår planet med en diameter större än 500 fot registreras som potentiellt farliga'.



Asteroidomloppsvy som visar 2016 års NF23:s närhet till jorden (Bild: NASA)

Detta beror på att om den skulle träffa jorden skulle den fortfarande vara tillräckligt stor för att förstöra en hel stad, vilket potentiellt skulle döda miljontals människor.

Oavsett vilket kan du spåra rymdstenens projicerade väg och närhet till jorden via NASA:s Jet Propulsion Laboratorys databaswebbläsare för små kroppar .

Nära mötet med 2016 NF23 kommer bara veckor efter att en något mindre 130 m bred asteroid skummade förbi oss på ett avstånd av bara 126 419 miles.

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu

Asteroiden, känd som '2010 WC9' upptäcktes av astronomer efter att den ursprungligen 'försvann' för ungefär åtta år sedan.

Astronomerna flammade förbi jorden den 15 maj och sa att det var det närmaste passet för just denna asteroid under de kommande 300 åren.

anakondans sexställning
Mest lästa
Missa inte

Se Även: