Enkla DIY -juldekorationer, inklusive hur man gör julhattar och hemlagad pappersdekoration

Julpynt

Ditt Horoskop För Imorgon

Tomtehatt

Vi visar dig hur du gör en tomtehatt i fem enkla steg(Bild: Half Yard Christmas)



Med julen runt hörnet har vi tittat på hur du kan göra dina egna adventskalendrar, tranbärs gin och omslagspapper, men hur är det med tillbehör till den stora dagen?



Att få ett hem att känna sig festligt är en av julens glädjeämnen - men det behöver inte vara en av utgifterna.



Om du kombinerar överblivna dekorationer med några smarta idéer behöver du inte spendera ett öre för att ha ett hem som är värt tomtens grotta.

Om du har fastnat för tiden i år, men ändå vill vara kreativ, prova våra 15 minuters hantverksidéer längst ner i den här artikeln.

Du kommer säkert att imponera på dina julmiddagsgäster med någon av dessa enkla DIY -idéer.



Dessa lättanvända tomtemössor är perfekta för julhoppningsdagen eller som ett festligt tillbehör för hela familjen att bära på den stora dagen. Du kan till och med ändra saker genom att göra färger i roliga färger som rosa, grönt, gult eller blått för att anpassa dem efter dina nära och kära.

Hur man gör en tomtehatt

Du kommer behöva:



  • Två rektanglar av röd filt som mäter 28 x 33 cm
  • En remsa av vit konstpäls som mäter 10 x 61 cm
  • En stor vit pompon
  • Tre rektanglar av grön filt som mäter 10 x 5 cm
  • Tre röda knappar för bär
Julhatt steg för steg

Hur man gör en tomtehatt i jul (Bild: Half Yard Christmas)

  1. 5 cm upp från botten av rektangeln (kortsidan) rita en horisontell linje över filten.
  2. Skapa hattens spets genom att markera mitten längs den övre kortsidan av rektangeln och dra två diagonala linjer ner till kanterna på den horisontella linjen. Klipp längs de diagonala linjerna. Upprepa på den andra delen.
  3. Lägg ihop de två bitarna och sy ihop hattens sidor. Lägg pälsen tvärs över hatten, med den furiga sidan nedåt, så att den nedre kanten ligger i linje med den horisontella linjen du ritade och sy fast den. Upprepa på andra sidan.
  4. Vik ner pälsen och sy den för hand på insidan av hatten.
  5. Klipp ut holly leaf -former från den gröna filten och sy ihop dem på hattens framsida till höger och lägg till knapparna för bär. Sy sedan pomponen för handen på din hatt.

Tomtehatt från Half Yard Christmas av Debbie Shore, £ 11,99, Searchpress.com.

Läs mer

Ha en hemlagad jul
DIY kransar, strumpor och kransar Gör egna julkakor DIY julkort och omslagspapper Enkla hemlagade julklappar

Kort tid?

Några av dessa snygga julidéer tar mindre än 15 minuter att göra!

1. Tallkottar

Under hela hösten håll utkik efter tallkottar, tog hem dem, torka sedan ut och gör dig redo för lite julpynt.

Julkottar

Gör en äkta snötäckta kottar till ditt träd (Bild: Beafunmum.com)

Allt du behöver är tallkottar och lite Tipp-Ex eller till och med spraya dem i glitter. De är perfekta i skålar och vaser som mittpunkt eller så kan du linda tråden runt dem för att skapa en hängande dekoration för ditt träd.

Tallkottar från Beafunmum.com .

2. Salt degprydnader

Blanda lite salt, mjöl och vatten till din deg och bli smart med olika former och mönster. Koka i ugnen och dekorera efteråt med färg och glitter så får du fantastiska dekorationer till ditt träd.

3. Sträng upp äkta murgröna

Ivy är perfekt för att sno upp inomhus. Dra över mantelpieces, tavelramar och speglar för en underbar festlig look.

emma stone naken favoriten

4. Julkortinredning

Få ut det mesta av de julkort du får skickat varje år och förvandla dem till dekorationer. Hålslag i toppen så att du kan trä igenom snöret och skapa julbunting, eller helt enkelt tejpa dem hörn till hörn istället.

De kan också användas som presentlappar eller skäras i cirklar, hålslagas och användas som hängande dekorationer - du kan till och med bli lite smart med det här - klippa ut figurer från kort för att skapa hängande tomtar med mera.

5. Pompom -kulor

Gör några miniatyrpompoms av ull eller silkespapper. De kan återanvändas varje år och får ditt träd att kännas mer personligt.

6. DIY Snögubbe två sätt

Ta en ren vit strumpa, fyll med ris och knyt tre små elastiska band eller hårbubblor runt för att skapa en kropp och huvud. Dekorera med pärlor eller tyg och du kan ha en hel samling DIY snögubbar på din mantelpiece.

För en hängande snögubbe prydnad, ta tre flasklock, måla dem vita och limma dem i en linje som denna . Om du sätter in tre svarta prickar på insidan av mittkåpan, lite ull runt skarven mellan toppen och mitten och målar ett ansikte på den översta (med en triangel med färgat papperslim på som en näsa) kan du sedan fästa ett band på baksidan och häng dem på träd eller var du än väljer.

7. Julmusikrosor

Använd gamla musikblad för julsånger och psalmer och använd dem för att göra några pappersblommor. Det är lätt att göra och kan skapa en vacker krans eller bukett för ditt hem.

8. Makeshift papper snöflingor

Om du inte lärde dig att göra papperssnöflingor i grundskolan är det nu din chans.

Chansen för en vit jul är aldrig stor i Storbritannien, så gör dina egna snöflingor med papper

Chansen för en vit jul är aldrig stor i Storbritannien, så gör dina egna snöflingor med papper (Bild: Flickr/erin_everlasting)

Välj papper du gillar och bli kreativ genom att klippa hörnen av vikpapper för att göra vackra mönster perfekta för att klibba på dina fönster. För en innovativ twist, prova att använda ett kaffefilter istället för vanligt papper.

9. Bärgrenar i flaskor

Detta är en enkel men effektiv inredningsidé som helt enkelt innebär att hitta några bärgrenar i trädgården och placera i vaser och flaskor. Köp inte nya vaser för projektet istället återvinn begagnade vinflaskor och linda ett band runt halsen för en vintage -känsla.

10. Festliga utkastare

Gör din egen draguteslutare av ett gammalt par ulltights fyllda med fyllning och dekorera genom att sy festliga mönster eller fraser ovanpå. Dessa kommer inte bara att dekorera ditt hem utan kommer också att spara pengar på dina uppvärmningskostnader.

11. Glittergarnprydnad

Blås upp en ballong till prydnadsstorlek (mindre, runda ballonger fungerar bättre för detta) och linda garn runt den. Sätt garnet på plats med lim och strö över glitter ( eller använd glittrande lim ) och låt den stelna, ta sedan bort ballongen och häng den.

Läs mer

Jul 2018
Bästa sånger Toppskämt Bästa filmerna Spåra tomten över himlen

12. Sparkly pastabågar

Julbågar

Lägg bara till lite glitter till några pastabågar för en gnistrande träddekoration (Bild: Thegoldjellybean.com)

Vem har inte pastabågar i sitt skåp? Täck dem rikligt med PVA -lim, strö sedan över guldglitter. När den är torr, knyt du en guldgarn runt mitten av varje rosett och häng sedan kransen från ditt träd eller på väggen.

Pastabågar från Thegoldjellybean.com .

Se Även: