Eastenders June Brown: Hur jag misshandlade konventionen som ung kvinna

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

June Brown

June Brown: Hon och Donald på Vic Wells Ball 1948



Du skulle inte ansluta June Browns spända EastEnders alter-ego Dot Cotton med en rad älskare eller en berg- och dalbana av romantisk ångest.



Men i verkligheten har skådespelerskans färgstarka liv präglats av all kärlek och sorg som passar en tvålhjälte.



I gårdagens exklusiva serialisering av hennes nya självbiografi Before The Year Dot, juni 86, erkände att hennes syster Micies tidiga död lämnade henne ständigt söka efter kärlek från män för att fylla tomrummet.

Och i dagens utdrag avslöjar hon uppriktigt detaljer om sina älskare - diskuterar hur hon som ung kvinna misshandlade konventionen om att ha hemligt sex före äktenskapet och hade affärer med tre gifta älskare.

June medger också att hon som 21 -åring skrapade med den gifta skådespelaren Edward Jewesbury på ett fält och nästan gjorde sig sen för en scenföreställning.



June Brown och underlöjtnant Colin Parsey

Romantik: Med underlöjtnant Colin Parsey

Hon säger: Vi promenerade på fälten utanför Colchester där vi älskade för sista gången och blev lite störda av en ensam man som gick förbi.



Jag kom till teatern vid tandens hud med 15 minuter för att sminka mig och klä mig innan gardin upp!

Men inte alla junis fling var lättsamma angelägenheter. En, med gift dramatiker James Forsyth på 1940 -talet, fick henne att känna sig helt kall.

Hon säger: Det var som om en fjäder rörde mig. Jag vägrade ytterligare möten och James smädade mig i ett brev som att jag var ytlig.

'Jag kunde inte berätta för honom att om jag fortsatte med denna olagliga, otillfredsställande affär skulle jag ha känt mig som om jag var en prostituerad.

Och även innan den första maken Johnny Garley begick självmord 1957, efter att han och June erkände affärer - som beskrivs i utdrag från hennes bok i Sunday NEWSAM - upplevde juni sorg.

Robert Arnold och June Brown

Minnen: Robert Arnold och June Brown

Ett förhållande till en skådespelarkamrat som hon bara kallar Donald nödigt tog slut när han visade tecken på schizofreni, möjligen utlöst av hans erfarenheter under andra världskriget.

Hon säger: Jag besökte Donald på Edinburghs psykiatriska sjukhus.

'Jag gick genom flera låsta dörrar innan jag nådde honom. När han såg mig tändes hans ansikte och föll sedan i en tomhet.

June, som har spelat Dot Cotton - nu Branning - i BBC1 -tvålen sedan 1985, medger att hon först blev kär 14 år gammal, med en belgier vid namn Ralph Latimer, som var 10 år äldre än henne.

Ralph arbetade med sin pappa, vid den tidpunkten som redovisningschef i en lokal jästfabrik, och bodde hos June och hennes familj i Ipswich, Suffolk.

Hon säger: Jag började känna kärlek till honom. Jag började kalla honom Raoul, vilket var hur han var känd av sin familj i Antwerpen, och privat var jag Juanita för honom ...

Raoul kallades av den brittiska armén och slutade skriva till juni.

Efter många obesvarade brev kommer hon ihåg: Jag skrev igen och bad honom träffa mig på tunnelbanestationen vid Piccadilly Circus, det enda stället jag kände i London.

himmelsk hiraani tiger lily hutchence geldof
June Brown

Obekymrad: I en underlöjtnants bil i Somerset

”Trots att jag inte fick något svar reste jag dit och väntade hela dagen och kom hem tröstlös.

June gick med i Women's Royal Naval Services - mer känd som Wrens - i slutet av tonåren och tipsar om fläng med andra män.

Men hon erkänner att hon i tre år väntade på Raoul tills hon fick ont ​​i hjärtat när hon upptäckte att han gifte sig med en annan tjej.

Hon vände sig till en älskare för att hjälpa henne att komma över hennes sorg-marinlöjtnant Colin Parsey, som hon träffade under sin tid stationerad vid en armé och marinbas i Ardentinny, Skottland, 1944.

Han skickades senare till Troon på Skottlands västkust och juni minns att han låtsades vara hans fru så att de kunde tillbringa natten tillsammans.

Hon säger: Jag fick ett helgkort och åkte till Colin i Troon och bodde som sin fru på ett litet hotell.

'De flesta av mina vänner hemma upplevde bara äktenskapets läckerheter på deras bröllopsdag ...

June stannade i Wrens i ytterligare 11 månader efter VJ -dagen i augusti 1945 och andra relationer följde - inklusive en med den gifta mannen Smoky Joseph Cowling, en amerikansk pilot, när hon var stationerad vid en marinflygbas i Yeovilton, Somerset.

Hon säger: Han var lätt att älska. Han tog mig ut på middag på The Mermaid Hotel i Yeovil ... Jag fick reda på senare att han var gift.

Efter att hon blev demobbed och började utbilda sig till skådespelerska i London med Old Vic Theatre School träffade June medskådespelaren Donald och de blev älskare.

betydelsen av 777 ängelnummer

Men deras affär fick ett hjärtskärande slut när han utvecklade den psykiska sjukdomen, och några veckor efter avslutad utbildning försvann han.

June Brown

Idag: June Brown (Bild: BBC)

June säger: Jag var väldigt orolig för honom och jag lånade nycklarna till hans? At av hans? Atmate.

'Jag öppnade dörren och rummet var i mörker.

Jag tände på lampan till Donald och stod kvar i mitten av rummet.

'Jag gick fram till honom, tog tag i honom, sa:' Vad gör du? 'Och skakade om honom. Han svarade mig inte, jag kunde inte få honom att tala ...

Donald lades in på psykiatriska sjukhuset i Edinburgh, där June besökte honom.

Hon säger: Jag hade stannat hos Marie, Donalds mamma ... Jag visste nu varför hon hade varit så angelägen om att jag skulle gifta mig med Donald ... hon hoppades att det skulle rädda honom från fler anfall av schizofreni.

Juni föll sedan in i hennes affär med dramatikern James Forsyth, som fyllde henne med kärleksdikter.

Hon säger: Allt jag hade gjort var att lägga armen runt honom för ett fotografi och han trodde att jag var kär i honom!

'Jag blev besatt av hans pjäser ... Vi skulle bli väldigt nära ett tag.

21 år gammal och under repetitioner för en produktion av Twelfth Night med Old Vic-företaget träffade June sin blivande make Johnny Garley.

De gifte sig 1950, men Johnny begick självmord sju år senare. Förstörda juni medger att han sitter kvar med en fruktansvärd känsla av förlust och ensamhet.

Det mörkret togs bara upp när hon träffade sin andra make, skådespelaren Bob Arnold, mest känd för sin roll i Dixon of Dock Green, bara månader efter Johnsons död.

Hon medger att hon hade svårt att vara ensam och säger: Hans styrka och lugn var lugnande.

'Han fick mig att känna mig trygg, och jag tror att det var det som drog mig till honom.

De gifte sig nästa år i april 1958, men June erkänner: Det var främst för att min hyresvärdinna som bodde två stugor bort inte godkände att han skulle bo hos mig.

Tyvärr minns hon: När vi väl var gift sa Bob aldrig till mig att han älskade mig. Jag skulle säga till honom, 'jag älskar dig', och hans svar skulle vara, 'gör du? Det är trevligt. ’Så jag slutade säga det.

Men de bosatte sig och bildade en familj.

Hon säger: Hela processen med att ha en familj var lite som att öppna torktumlaren och hitta fler kläder än du lägger i!

'Jag fann mig själv att få barn - fem på sju år, sex om du tar med barnet som dog. Louise, Sophie, William, Chloe och Naomi anlände en efter en.

De splittrades tillfälligt men återförenades till Bobs död 2003.

June säger: Bob och jag hade separerat ett tag och sa att jag inte ville ha underhåll eftersom jag hade tjänat en bra lön under de två åren innan.

”Sedan torkade mitt arbete.

Året innan jag erbjöds del av Dot i EastEnders var min värsta någonsin - saker blev desperata. När jag erbjöds ett tre månaders kontrakt av BBC accepterade jag tacksamt.

Before The Year Dot, av June Brown, publiceras av Simon & Schuster för £ 20. För att beställa ditt exemplar till specialpriset £ 15 med gratis P&P, ring NEWSAM Bookshop på 0871 803 6772.

Se Även: