E.ON: s nya energiavtal kan spara dig £ 262 per år - men det vill att du gör en enorm förändring först

Eon

Ditt Horoskop För Imorgon

Standardvariabelaffärer kommer inte längre att vara standardalternativet för E.ON -kunder när deras fasta planer upphör



Gas- och elföretaget E.ON har meddelat planer på att skrota sina dyra standardvariabelavgifter (SVT), i ett drag som kan spara hushållen hundratals pund.



Företaget sade idag att det skulle sätta stopp för att kunderna rullas in på dyra tariffer i slutet av sina visstidsavtal - vilket enligt GoCompare kan spara hushåll 262 pund per år.



är ben och stephanie fortfarande tillsammans

Löfte kommer dock med en hake, med energigiganten som bara erbjuder affären till dem som går med på att få en kontroversiell smart mätare installerad.

E.ON: s verkställande direktör Michael Lewis sa idag: ”Standardvariabel tariffer har haft sin dag. I morgon handlar det om att kunderna kan engagera sig på marknaden med avgifter som fungerar för dem. '

För att få affären måste du byta till en ny fast taxa där dina priser kommer att fastställas för ett år - du har också möjlighet att vandra och byta när du vill.



Dessutom kommer alla SVT -kunder som redan har en smart mätare med E.ON att erbjudas chansen att flytta till en ersättning på ett års fast taxa - ett billigare alternativ.

Energitaxor förklaras

Gasring
  • Tariffer med dubbla bränslen: Leverantörer erbjuder dessa planer för kunder som vill ta emot både sin gas och el från samma leverantör. Dubbla bränsleplaner erbjuder vanligtvis rabatter eller incitament.



  • Fastpris-energitaxor: En taxa med fast ränta innebär att det belopp du betalar per användningsenhet kommer att fastställas under en viss tid. Denna typ av taxa är mycket populär under perioder när priserna stiger, men kommer inte att vara en så attraktiv affär när priserna sjunker.

  • Standardtariffer: Standardtariffen som du kommer att rulla på i slutet av din plan. Alla leverantörer erbjuder en standardtaxa, vilket i huvudsak betyder att det inte finns några krusiduller som rabatter eller fasta/begränsade prisperioder. Standardtariffer är vanligtvis leverantörernas dyraste tariff.

  • Eltaxor utanför högtrafik: Ekonomi 10 är när du betalar normala priser för det mesta, men billigare priser (ofta halva priset) under andra & offos & apos; gånger. Ett bra alternativ om du mest använder din energi på natten.

  • Spårartariffer: Tariffer som 'spårar' under en viss ränta, vanligtvis leverantörernas standardpriser. Till exempel kan en leverantör säga att de kommer att 'spåra 5% under våra standardpriser'. Dessa typer av tariffer brukar 'spåra' under en viss tid och har avfärdsavgifter kopplade.

Företaget sa att en del av kampanjen är att hjälpa till att utöka sin smarta mätarutrullning - vilket kan sätta stopp för förväntad fakturering.

Hittills har det installerat cirka en miljon av de energibesparande prylarna-upp från cirka 750 000 i februari.

På tal om företagets planer på att skrota variabla planer, medborgare & apos; Råd sade att det 'inte får vara en dålig affär att ersätta en annan'.

VD Gillian Guy sa: 'E.ON måste vara helt transparent om kostnaderna för en rullande fast affär, och också vara tydlig med kunderna om vad som händer när den fasta perioden slutar.'

Läs mer

Få en bättre affär på energi
Bästa tjänster för automatisk växling av energi Energiprisstaket förklaras Snabba knep som kan spara dig £ 342 Storbritanniens sämsta energibolag

I fredags blev British Gas nyligen den senaste av Big Six som införde en elprishöjning för 3,1 miljoner kunder.

Branschexperter hävdade flytten som & apos; otroligt nedslående & apos; för hushåll - men uppmanade familjer att agera nu innan det hoppar längre.

Ben Wilson från GoCompare Energy sade: Även om det inte är förvånande att se British Gas höja sina elkostnader precis när energianvändningen ökar, är det fortfarande otroligt nedslående för de miljoner bostäder som kommer att påverkas.

varför bröt abba upp

Energileverantörer fortsätter att straffa lojala kunder år efter år och belönar deras lojalitet med högre priser och dåliga ursäkter.

Enkelt uttryckt, om du har varit hos din leverantör i mer än ett år är det en god chans att du betalar mer än du borde för din energi och kan spara upp till 256 £ genom att byta. För bara några minuters arbete bör det vara en no brainer.

British Gas är inte den enda på det. EDF Energy, npower, Scottish Power, Sainsbury’s Energy och ett antal andra mindre leverantörer har alla fasta tariffer som upphör denna månad - och att inte byta kan ge dig en förmögenhet sämre.

Ofgems regler tillåter kunder att byta leverantör utan att betala avgångsavgifter från 42 dagar före planens slutdatum, så att konsumenterna är fria att shoppa utan att bli straffade.

Det enklaste sättet att byta leverantör

Med så många räkningar som kommer att skjuta i gång den här månaden, är det viktigt att agera nu för att undvika att rullas in på skyhöga tullar.

  1. Gå över till en prisjämförelsesajt som MoneySupermarket eller GoCompare och se vilka erbjudanden som finns tillgängliga i ditt område.

  2. Ange ditt postnummer

  3. Ange din användningsinformation - För de mest exakta jämförelseresultaten måste du också ange ditt hushålls konsumtionsinformation. Du kan få bort dem från din senaste energiräkning.

  4. När du väl har valt din nya energileverantör och planerar du bekräfta bytet genom att ange din fullständiga adress och bankinformation (om du har valt en direktdebiteringsplan, som vanligtvis är den billigaste). Vi har en mer omfattande guide om hur du byter energileverantör här.

Glöm inte att vi också har vår egen växlingstjänst på NEWSAM.co.uk/energyhelpline där du kan spara på gas och el året om.

Tips för att spara pengar för att hålla värmen

En äldre man håller kontanter i händerna
  1. Blockera inte radiatorer: Undvik att sätta soffan framför kylaren eftersom den kommer att absorbera mycket värme och förhindra att den värmer upp resten av huset.

  2. Förslut dina dörrar : Djupt drag-exklusive skum eller gummitape runt dina dörrar och andra sprickor där draget kommer in. Du kan köpa det på Wickes , B&Q och Hem bas för cirka £ 5.

  3. Gör en risstrumpa: Du kan köpa nallar fyllda med ris och lavendel som du värmer i mikrovågsugnen i någon minut som ett alternativ för varmvattenflaska.

    Det är ett ganska effektivt sätt att få in värme i något - säkert mer energieffektivt än att koka en vattenkokare full med vatten. Men i stället för att spendera 20 £ på en köpt butik, fyll en strumpa med ris och lavendel, binda änden och du har din egen hand varmare.

  4. Stäng gardinerna : Att hålla dem stängda är ett smart - och enkelt - sätt att hålla värmen låst. Överväg att investera i termiska gardiner för de rum du använder mest.

    De är inte så dyra och om du inte vill byta ut dina nuvarande gardiner kan du bara köpa det termiska fodret och fästa det på dina befintliga gardiner. Bara detta kan minska värmeförlusten med upp till 25%.

  5. Sluta varmt: Det säger sig självt men ju fler lager du har på, desto varmare kommer du att känna.

  6. Lufta din kylare: & apos; Blödande radiatorer & apos; är när du släpper ut luft som har fastnat inuti. Instängd luft gör att radiatorerna har kalla fläckar, vilket minskar effektiviteten hos dem. Du kan blöda dina radiatorer själv.

    För att göra det, följ dessa steg - 1) Slå på värmen 2) När dina radiatorer är varma, gå och kontrollera var och en för att se om alla delar av kylaren värms upp 3) Stäng av din centralvärme.

    Fäst din radiatornyckel (du kan köpa en i din lokala järnaffär) till den fyrkantiga biten i mitten av din radiatorventil. Vrid långsamt radiatornyckeln moturs-om gas släpps ut hör du ett väsande ljud. När det inte finns mer gas kommer vätska ut och ventilen måste stängas snabbt.

  7. Stängning av termostaten: Vridning den ner med 1 grad kan sänka dina uppvärmningsräkningar med upp till 10 procent och spara dig cirka £ 85 per år enligt Energy-uk.org.

Se Även: