Drottningmodern orsakade panik när polisen 'tappade bort henne' - bara för att hitta henne ta en drink på puben

Royals

Ditt Horoskop För Imorgon

Drottning Elizabeth, drottningmodern älskades vida och brett för sin snabba humor och hennes no nonsens-attityd - egenskaper som, vid tiden för hennes död 2002, fick henne att kalla den 'Bäst älskade Kunglig ’.



behöver du tv-licens för netflix

Född den 4 augusti 1900, Lady Elizabeth Bowes-Lyon gifte sig med dåvarande prins Albert 1923 i Westminster Abbey, och paret blev hertigen och hertiginnan av York. De hade inga förväntningar på framtiden som låg framför dem.



Hertigen och hertiginnan välkomnade sin första dotter, Prinsessan Elizabeth Alexandra Mary (den nuvarande drottningen Elizabeth) 1926 som sedan fick sällskap av sin yngre syster, Prinsessan Margaret Rose år 1930.



Genom sitt liv som kunglig, Drottningmodern bevittnade fyra regerar och levde i häpnadsväckande 101 år - vilket gör henne till den näst längsta kungliga brittiska kungen, endast toppad av prinsessan Alice, hertiginnan av Gloucester som levde till 102 års ålder.

  Drottningmodern som dog för 20 år sedan idag
Drottningmodern levde till 101 års ålder ( Bild: Getty Images)

Vad tycker du om kungafamiljen? Låt oss veta i kommentarerna...

Hennes arv går verkligen före henne, och i en ny berättelse har omfattningen av hennes sorglösa och älskvärda upptåg glädjats kunglig fans.



Drottningmodern gjorde ett besök i Derby för att öppna samlingslokalerna 1977 och det är rimligt att säga att resan gick allt annat än smidigt.

Familjen till den tidigare Derby-polisen, Ian Parker, har avslöjat några lysande anekdoter från hans tre decennier tillbringade i styrkan, inklusive hans minnesvärda möte med Drottningmodern.



Ians dotter, Jane Hart, berättade Derby Telegraph : ”De förlorade henne! Det var den här operationen för att se till att hon var okej och för att se till att allt gick smidigt. Det var ett stort tillfälle, och jag minns att han kände sig väldigt stolt och privilegierad över att få vara med och engagera sig i det.

'De ledde runt henne och de var stolta över att hon kom till staden. Men de kunde inte hitta henne. Han berättade historien för mig, och man kunde se att han fortfarande kände sig nervös över att berätta den flera år senare på grund av vad de måste ha gått igenom.

'Jag tror att en hel del poliser skickades för att hitta henne, och min pappa hittade henne i baren och tog en drink. Drottningmodern var ganska känd för att njuta av en dricka, och det gjorde hon när hon kom till Derby.”

  drottning mor
Drottningmodern lyckades undkomma sin säkerhet ( Bild: Tim Graham Photo Library via Getty Images)
  drottning mor
Drottningmodern besökte The Queen's Head i Stepney, östra London

Älskar kungligheterna? Klicka här för att registrera dig för NEWSAM:s dagliga nyhetsbrev för att få alla de senaste nyheterna

Hennes kärlek till en drink noterades flera gånger under hennes långa liv och hon dök till och med uppsluppen upp på puben The Queen's Head i Stepney, östra London och drog sin egen pint, innan hon förklarade att den var bättre än champagne.

Hyresvärden till The Queen's Head kom väl ihåg sin interaktion med The Queen och berättade historien efter att hon gick bort 2002. Han sa: 'Jag fick veta tre månader innan att det hände och jag blev varnad att inte berätta för någon förrän 10 dagar i förväg.

'Min familj hade varit i branschen sedan 1881 - de drev Bulls Head i Duckett Street. Men Blitz drabbade oss hårt. Vi förlorade 22 medlemmar av familjen - farfar, farbröder, kusiner.

'Så det kändes relevant när palatset kontaktade mig angående hennes besök. Palatskillen sa: 'Oroa dig inte. Hon kommer få dig att känna dig lugn.' Jag trodde inte på honom, men han hade rätt, hon var fantastisk.

  Kung George VI av Storbritannien och drottning Elizabeth
Drottningmodern besökte många områden i London under Blitz ( Bild: Getty)

'Du måste komma ihåg att hon var en gammal dam. Jag skakade hennes hand och hon kände sig som en sparv och jag var så rädd att jag skulle krossa henne. Jag frågade henne vad hon ville dricka och hon bad om en pint Special.

'Hon hällde upp det själv och hon slog tillbaka minst tre fjärdedelar av det. Jag måste säga att jag blev imponerad.'

Drottningmoderns samhörighet med East End slutar inte här eftersom hon till och med kallades som 'the East Enders ängel' av lokalbefolkningen.

Efter att bomberna föll över London under blixten i andra världskriget, sa drottningmodern: 'Jag är glad att vi [ Buckingham Palace ] har bombats. Det får mig att känna att jag kan se East End i ansiktet”.

Har du en historia att sälja? Kontakta oss på yourNEWSAM@NEWSAM.co.uk

Se Även: