Bli inte fångad av den farliga nya NatWest -textbluffen som gör rundorna

Bedrägeri

Ditt Horoskop För Imorgon

Bedragare skickar ut falska NatWest -textmeddelanden som säger att du har haft en misstänkt inloggning på sitt konto.



charles och camilla är

Meddelandena ser ut som att de har skickats från NatWest, men är utformade för att lura dig att klicka på webbadressen för att ta reda på vem som har loggat in.



Medlemmar i NEWSAM -teamet har skickats med meddelandet: 'En misstänkt inloggning klockan 15.02 från en okänd enhet hittades. Om detta inte var äkta, logga in via 'följt av webbadressen till deras bluffwebbplats.'



Låt dig inte luras - meddelandet kan se ut som om det kommer från NatWest, men det är inte riktigt (Bild: Yara Silva/NEWSAM.co.uk)

Det är särskilt farligt, för om du har ett NatWest -konto visas det i en meddelandetråd tillsammans med äkta meddelanden.

Hur man skyddar sig själv

Tyvärr är detta inte det enda exemplet på att bluffen skickas.



Vi har fått rapporter om bedragare som skickar ut en rad meddelanden som påstås vara från NatWest som leder till att webbplatser samlar in personlig bankinformation, sa Action Fraud förra månaden.

'Bedragare använder specialistprogramvara som ändrar avsändar -ID: t på meddelandet så att det verkar som om det kommer från NatWest och lägger till det i befintliga meddelandetrådar på mottagarens telefon.



'Om du redan bankar med NatWest och tidigare haft ett legitimt meddelande från dem, kan detta lätt fånga dig.'

Den fortsatte att varna: 'Om du klickar på länken kommer du till en exakt kopia av NatWest -webbplatsen som ber om känslig personlig information inklusive fullständigt namn, adress, kontaktinformation, PIN -kod och betalkortnummer. '

Ett telefonsamtal gör det inte riktigt

Oroväckande att bedragare inte stannar vid en text.

'En kvinna rapporterade att hon fick ett falskt textmeddelande som de ovan som uppmanade henne att & undvika att stänga av kontot & apos; - som hon ignorerade, sa Action Fraud.

”Senare samma dag fick hon ett samtal från ett undanhållet nummer på sin mobiltelefon från en bedragare som poserade som medlem i NatWests säkerhetsteam. Bedragaren sa att hon skulle få ett sms med en sexsiffrig säkerhetskod och när hon fick den för att omedelbart berätta för honom vad den koden var.

”Texten kom direkt när hon fortfarande var i telefon och hon gav bedragaren koden. Detta var faktiskt ett äkta NatWest -meddelande som innehöll en varning för att inte avslöja koden.

Offret fick sedan en riktig text från NatWest om att ett annat mobilnummer än hennes eget hade registrerats i hennes NatWest -mobilbankapp. Efter att offret omedelbart kontrollerat hennes app fann hon att £ 130 hade tagits bort via Få kontanter fungera. NatWest undersöker bedrägeriet. '

Håll dig säker

Actionbedrägeri har följande tips för att hålla dig säker från telefonbedrägerier:

Skydda dig

  • Antag inte att någon som har skickat dig ett e -postmeddelande eller sms - eller ringt din telefon eller lämnat ett röstmeddelande - är vem de säger att de är.
  • Om ett telefonsamtal eller röstmeddelande, e -post eller sms ber dig att göra en betalning, logga in på ett onlinekonto eller erbjuda dig en affär, var försiktig. Riktiga banker mailar dig aldrig efter lösenord eller annan känslig information genom att klicka på en länk och besöka en webbplats. Om du får ett samtal från någon som säger sig vara från din bank, ge inte bort några personuppgifter .
  • Se till att ditt spamfilter finns i dina mejl. Om du hittar ett misstänkt e -postmeddelande markerar du det som skräppost och raderar det för att undvika liknande e -postmeddelanden i framtiden.
  • Om du är osäker, kontrollera att det är äkta genom att fråga företaget själv. Ring aldrig nummer eller följ länkar i misstänkta e -postmeddelanden; hitta den officiella webbplatsen eller kundsupportnumret med en separat webbläsare och sökmotor.

Se tecknen

  • Deras stavning, grammatik, grafisk design eller bildkvalitet är av dålig kvalitet. De kan använda udda 'spe11lings' eller 'cApiTals' i e -postämnet för att lura ditt skräppostfilter.
  • Om de känner till din e -postadress men inte ditt namn börjar det med något som 'Till vår värdefulla kund' eller 'Kära ...' följt av din e -postadress.
  • Webbplatsen eller e -postadressen ser inte rätt ut; autentiska webbplatsadresser är vanligtvis korta och använder inte irrelevanta ord eller fraser. Företag och organisationer använder inte webbaserade adresser som Gmail eller Yahoo.
  • Pengar har tagits från ditt konto, eller det finns uttag eller köp på ditt kontoutdrag som du inte kommer ihåg att göra.

För att anmäla bedrägeri och cyberbrott och få ett polisbrottsreferensnummer, ring Action Fraud på 0300 123 2040 eller använd dess verktyg för rapportering av bedrägerier online .

Läs mer

Bedrägerier att se upp för
& Apos; fångade fortkörning & apos; lurendrejeri Texterna som ser verkliga ut EHIC- och DVLA -bedragare 4 farliga WhatsApp -bedrägerier

Fler bluffar att se efter

Att ha din personliga information stulen kan vara mycket jobbigt

Storbritannien förlorade 2 miljoner pund om dagen förra året till följd av bedrägeri, enligt officiella Financial Fraud Action UK -siffror.

Här är de bästa tipsen från Action Fraud, Get Safe, NordVPN och Norton Antivirus för att hjälpa dig att skydda sig själva:

Kalla samtal

  • Antag inte att någon som har ringt din telefon eller lämnat ett röstmeddelande är vem de säger att de är.

  • Om ett telefonsamtal eller röstmeddelande erbjuder dig en affär, ber dig att göra en betalning eller logga in på ett onlinekonto, var försiktig.

  • Om du ringer tillbaka, försök att använda en annan linje eftersom vissa bedragare håller linjen öppen på sin sida för att lura dig.

  • Om du är osäker, kontrollera att det är äkta genom att fråga företaget som det påstår sig vara dig själv. Ring aldrig nummer eller följ länkar i misstänkta e -postmeddelanden; hitta den officiella webbplatsen eller kundsupportnumret med en separat webbläsare.

Snuskiga webbplatser

  • Skydda dig: Innan du börjar handla online, säkra din enhet med antivirusprogram eller en brandvägg. Detta hjälper till att blockera popup-fönster och hackare.

  • Kontrollera webbadressen: Använd bara säkra webbplatser för köp, köp aldrig någonting från en webbplats som inte har 'https' i början av webbadressen och leta också efter ikonen för ett låst hänglås längst ned på skärmen.

  • Är affären för bra för att vara sann? Låt dig inte förföras av fynd från företag som du inte känner till, om något verkar för bra för att vara sant, är det förmodligen det.

    meghan markle brev till pappa
  • Handla bara med företag du känner och litar på: Se upp för falska webbplatser. Du kan se det genom att kontrollera webbadressen till webbplatsen, den kan ha en annan stavning eller ett annat domännamn som slutar på .net eller .org.

  • Handla hemifrån: Att använda offentliga WiFi -hotspots som de som erbjuds av kaféer och bibliotek kan göra dig sårbar. Om det inte väntar tills du kommer hem, använd ditt eget 3G/4G -nätverk.

Se Även: