'Köp eller sälj inte biljetter' på Viagogos parlamentsledamöter varnar - hur får du tillbaka alla dina pengar

Biljett Touts

Ditt Horoskop För Imorgon

Många fans som köpte sina biljetter på Viagogo fick senare reda på att de inte var legitima(Bild: Newsline Media)



Parlamentsledamöter har varnat kunder för att undvika att använda den kontroversiella biljettwebbplatsen Viagogo för att göra inköp.



I en rapport som utfärdades idag sa kommittén för digital, kultur, media och sport (DCMS) att britterna inte skulle '' köpa eller sälja biljetter '' via plattformen efter att den brutit mot ett domstolsbeslut.



Det sa att webbplatsen har 'orsakat oro för alltför många musikfans för länge' och att människor borde undvika det.

I november 2018 säkerställde konkurrens- och marknadsmyndigheten (CMA) ett domstolsbeslut mot Viagogo - varning för att lägga till ansvarsfriskrivningar som varnar kunder om platsinformation och eventuella risker för att bli avvisade vid dörren för ett evenemang.

Men det vidtar nu ytterligare rättsliga åtgärder på grund av 'allvarliga bekymmer' att webbplatsen inte följer ordern.



Damian Collins MP, ordförande för DCMS -kommittén sa: ”Dåliga erfarenheter av biljettförsäljningsplattformar skadar förtroendet för branschen, mindre musikställen stängs i en aldrig tidigare skådad takt och talangpipelins framtid är i fara.

Även Martin Lewis har tidigare varnat för att använda den riskabla webbplatsen (Bild: Sunday NEWSAM)



”Vi uppmanar regeringen att se över lagens effektivitet som syftar till att förhindra att konsumenter blir lurade när de köper biljetter till livekonserter.

”Regeringen bör inte lita på frivilliga gruppers arbete för att ta sig an jättarna på biljettförsäljningsmarknaden utan se till att det finns effektiva åtgärder för att stoppa utnyttjandet och större transparens och rättelse för biljettköpare när det går fel.

'DCMS -kommittén har i dag tagit det mycket ovanliga steget att utfärda en varning till allmänheten mot att använda en större sekundär biljettsajt tills den överensstämmer helt med konsumentlagstiftningen.'

I rapporten varnar parlamentsledamöter en skarp varning mot användningen av Viagogos webbplats: ”Vi anser att Viagogo ännu inte har visat sig vara en pålitlig operatör med tanke på dess historia att motstå efterlevnad, domstolsbeslut och parlamentarisk granskning och brottande konsumentlagstiftning.

'Vi är oroliga för att medan det arbetet pågår förblir konsumenterna sårbara för webbplatsens vilseledande försäljningssätt. Det är absolut nödvändigt att CMA agerar snabbt och beslutsamt för att få Viagogo att överensstämma med konsumentlagstiftningen och tills det gör det rekommenderar vi allmänheten att inte köpa eller sälja biljetter via Viagogo. '

Den 5 mars publicerade CMA ett uttalande som noterade problem som berör Viagogos efterlevnad och säger att det förbereder sig för att vidta rättsliga åtgärder för att be en domstol att förakta företaget för att inte ha följt ett tidigare domstolsbeslut.

Hundratals kunder har inte kunnat använda sina biljetter efter att ha köpt dem för att se en show (Bild: Newsline Media)

Parlamentsledamöterna sa att Viagogo i synnerhet orsakade oro för alltför många musikfans för länge och hänvisade till deras frustration över företagets ovilja att ställa sig inför kommittén för att lämna bevis.

De har nu uppmanat regeringen att redogöra för hur den avser att se över effektiviteten i gränsöverskridande regler för biljettförsäljning 2018 och publicera en översyn av regelverket.

Det vill att fans ska få en snabbare och enklare process för att lösa sekundära biljetttvister eftersom dåliga erfarenheter riskerar att skada människors njutning av levande musik och tömma pengar på branschen.

'När det gäller liveframträdande är det chockerande att höra att smutsiga artister fortsätter att möta fördomar, vilket riskerar att hämma framgången för en av våra mest framgångsrika musikexporter,' tillade Collins.

- Det krävs brådskande åtgärder för att livemusikindustrin ska fortsätta att göra ett betydande bidrag till både ekonomin och kulturlivet i landet. Vi ser också till musikindustrin för att se till att tillräckligt med de stora pengar som genereras högst upp kommer ner till gräsrotsnivå för att stödja nya talanger. Det händer med sport, varför inte musik?

En talesman för Viagogo sa: ”Vi är besvikna över att DCMS särskilt har utpekat oss när hundratusentals brittiska medborgare använder vår tjänst för att köpa och sälja biljetter till sina favoritlivevenemang varje dag och aldrig upplever några problem. Vi erbjuder en ovärderlig tjänst till brittiska konsumenter genom att ge dem tillgång till evenemang i Storbritannien och över hela världen.

'För de transaktioner som faller till 1% årligen där kunderna har problem, beror den överväldigande majoriteten av fallen på de orättvisa och potentiellt olagliga restriktionerna som arrangörerna ställer upp helt enkelt för att kunderna har valt att köpa biljetter från en konkurrent.

'Vi har följt och kommer absolut fortsätta att arbeta konstruktivt med CMA för att göra ytterligare ändringar vid behov, samtidigt som vi sätter alla köpare och säljare som använder plattformen först.'

Vad ska jag göra om du är skyldig pengar från Viagogo

Detta är vad du kan göra om du är orolig att du har betalat för en biljett som inte fungerar (Bild: Getty Images)

Här är några steg du kan vidta om du oroar dig för att du blivit illa behandlad eller lämnas utanför fickan av Viagogo.

  1. Kontakta Viagogo och eskalera dina bekymmer - du kan prata med dem på 020 31376080 eller via e -post customerserviceuk@viagogo.com .

  2. Om du inte har tur, var inte rädd för att prata med dem på sociala medier, t.ex. Twitter .

  3. Om du har gjort en betalning som du snabbt ångrar kan du kontakta din kortutgivare eller bank för att be dem blockera den. Detta beror på hur snart du gör en begäran efter att betalningen har gjorts.

  4. Om du tror att du har sålts en bedräglig biljett, berätta det för din bank eller ditt byggsällskap och rapportera det till Actionbedrägeri .

  5. Om din biljett inte var äkta och du inte har tur att ta dig till Viagogo, be din bank att försöka få tillbaka pengarna med Återkrav eller tala med din kreditkortsutfärdare för återbetalning genom avsnitt 75.

  6. Du har också rätt att ringa din lokal Medborgarråd att klaga. De bör höja ett ärendenummer och skicka det till dig lokala handelsstandarder som kommer att undersöka.

  7. Spara: Registrera all din korrespondens, ta screengrabs, skaffa namn och eventuella ytterligare bevis till stöd för din återbetalningskrav.

Läs mer

skyddshelgon för förlorade saker
Topppengar
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Se Även: