Coleen Nolan exklusiv: Hur jag hittade bevis på före detta make Shane Richies affär ... och min hämnd

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Coleen Nolan bröt ihop i tårar under kvällens avsnitt In Therapy när hon berättade före detta maken Shane Richies förödande svek under deras äktenskap.



The Loose Women -stjärnan lämnades hjärtbruten efter att ha upptäckt att Shane hade haft en affär bakom ryggen, som hon dokumenterade i detta exklusiva utdrag från sin självbiografi som delades med The NEWSAM 2009:



'När jag slet upp brevet, slog det i magen', skrev hon.



Coleen Nolan (Bild: DM)

Coleen Nolan (Bild: DM)

'Jag hoppas att du njöt av din jul', stod det. 'Eftersom det är det sista du kommer att ha som familj. Du måste veta att din man ser den här kvinnan. '

Det var anonymt och innehöll en tidningsklippning av en tjej som heter Louise Tyler som var dansare i en pantomime, Snow White. Jag kikade och stirrade på bilden.



Jag satt mittemot Shane vid köksbordet när jag öppnade brevet och chockade överlämnade jag det till honom utan ett ord.

Han fnös omedelbart. 'Du kommer säkert inte att tro det?' han sa. 'Det är bara ett otäckt brev som en fläkt har gjort.'



Sedan slet han upp allt och slängde det i papperskorgen.

Colleen Nolan om terapi

Coleen bröt ut i tårar på In Therapy igår kväll (Bild: Kanal 5)

Colleen Nolan om terapi

Coleen erinrade om hennes upptäckt av Shanes affär (Bild: Kanal 5)

Jag kan inte säga hur svårt det är när du tror att din man fuskar men du inte har några konkreta bevis. Det var alltid 'förneka, förneka, förneka' och sedan skulle han övertyga mig om att jag blev arg.

'Jag svär på mitt liv att ingenting händer, Coleen,' sa han och tog mig i båda händerna, lade ansiktet riktigt nära mitt och såg mig rakt i ögonen.

'Men jag tror att du har ett problem. Du behöver hjälp. Din paranoia är utom kontroll.

Coleen Nolan

Vid deras bröllop 1990 (Bild: Rex)

År senare brukade jag se Shane spela Alfie Moon i EastEnders och det skulle skicka en rysning upp i ryggen. Han skulle vara exakt densamma.

Samma uppriktiga ögon som övertygade dig om att han talade sanning, samma blick av fullständig förödelse och sorg när han grät. Det var först då jag insåg vilken briljant skådespelare han var och tänkte för mig själv: 'Herregud, det var vad han brukade göra mot mig.'

bästa Black Friday-erbjudanden i Storbritannien 2019

I april 1996 fick Shane ett samtal om att Grease flyttade till Manchester och jag reste dit för att fira hans öppningskväll.

På after-show-festen kan jag tydligt komma ihåg att jag undersökte den här tjejen. Det var massor av människor där men hon bara stack ut. Hon hade riktigt långt mörkt hår och hade en hudtät vit klänning.

Det måste ha varit kvinnlig intuition eftersom det visade sig vara Claire, vars scennamn var Louise, flickan Shane hade en affär med.

Colleen Nolan om terapi

Coleen dök upp på In Therapy på onsdagskvällen (Bild: Kanal 5)

På den tiden hade jag ingen anledning att misstänka men jag tror att affären började ganska snabbt efter den festen. De kommande två åren var förmodligen det värsta i mitt liv.

Jag visste typ att något var på gång. Shane beteende hade förändrats så mycket. Han levde separat liv han berättade absolut ingenting för mig, och när han var hemma såg han genom mig som om jag inte existerade. Det gjorde mig ensam, misstänksam och ständigt på kanten.

Varje gång Shane var ute skulle jag vända mig till Jessica Fletcher, smyga runt och leta efter bevis och gå igenom fickorna på alla hans jackor och byxor.

Jag behövde något för att bekräfta mina misstankar och för att visa att jag inte var paranoid, arg kvinna. Jag behövde höra det från Shane själv. Och det är vad som hände.

Jag hade inte tänkt buga hans telefon.

Coleen är för närvarande i CBB -huset (Bild: Rex -funktioner)

Utan att jag visste att datorn som Shane hade köpt mig till jul plockade upp alla samtal till huset.

Under de få veckorna hade jag nästan ständigt anslutit mig till telefonlinjen när jag försökte behärska internet, och vänner berättade hela tiden att deras samtal automatiskt besvarades av ett inspelat meddelande från en amerikansk dam.

När jag undersökte ytterligare, medan Shane var utomlands, kom jag på att det var 33 samtal som alla spelades in på datorns hårddisk. Nyfiken, jag skannade igenom dem.

'Hej prinsessan!' en började. För en sekund slappnade jag av.

Shane kallade mig alltid så, så jag antog bara att han pratade med mig. Men hans nästa mening förvirrade mig.

'Är du mellan programmen?' han frågade. 'När slutar du? Jag ska försöka komma runt. '

'Vilken show? Jag hade inte varit i en show på evigheter. Jag kunde bara höra vad Shane sa men det fanns inget sätt att han pratade med mig.

'Jag saknar dig verkligen', fortsatte han, i den kärleksfulla tonen jag kände så väl.

Tagen på bar gärning!

nadine coyle jesse metcalfe

'När Shane kom hem nästa natt antar jag att jag borde ha gett honom vad, men tyvärr för mig är jag inte konfronterande.

Hur som helst, det var svårt eftersom pojkarna var uppe, så vi var tvungna att gå igenom en charade av att vara glada att se varandra och agera normalt för deras skull. Det var de längsta tre timmarna i mitt liv.

När barnen låg i sängen satte jag och Shane sig i köket tillsammans. 'Jag är inte säker på att jag vill vara med dig längre', sa jag till honom och tårarna rann ner för mitt ansikte. 'Du har gjort mig så tokig.

'Efter 12 år tillsammans och jag frågade dig, sa du fortfarande inte sanningen till mig. Hur kan jag någonsin komma förbi det? '

Shane försäkrade mig om att han älskade mig och skulle sluta med Claire. Och jag var fast besluten att bekämpa det formiga äktenskapet. 'Om du lovar att det är över kommer jag att försöka förlåta dig', sa jag till slut till honom. 'Men Shane, du vågar inte skada mig igen.'

Shane grät genast lättad. 'Åh Co,' sa han och begravde ansiktet i mitt hår. 'Jag älskar dig så mycket och den här gången kommer jag inte att röra på mig. Jag lovar.'

Shane Richie Jr. och Jake Richie

Coleen med sönerna Shane Richie, Jr. (L) och Jake Richie (Bild: Getty)

Sann mot hans ord var Shane den uppmärksamma, kärleksfulla maken jag saknade. Han tog mig ut för att äta, duschade mig med presenter och sa att jag var vacker. På alla hjärtans dag köpte han åt mig det mest fantastiska blomsterblocket - en stor spray med röda rosor.

Men på ett kontoutdrag strax före den 14 februari märkte jag några dyra transaktioner hos en blomsterhandlare. Istället för en betalning fanns det två. Den enda förklaringen jag kunde komma på var att Shane hade skickat ut två gäng - en till mig och en till hans älskarinna.

Upprörd övertalade jag min syster Lindas man att ringa affären och låtsas vara Shane.

'Jag är ledsen, Coleen,' sa han efter att han hade fått telefonen. 'De sa att det fanns två gäng till två olika adresser.'

Jag var livrädd - särskilt eftersom jag hade det billigare gänget!

När Shane klev in genom dörren kunde jag knappt tala genom ilska.

vad äter victoria beckham

'Vem gick de andra blommorna till, Shane?' Jag såg.

'Jag skickade en till min mamma,' insisterade han, utan att ens vika. Månader senare gick jag igenom Shanes telefonräkning, hittade ett mobilnummer som han ringde varje dag och ringde det.

'Är det Claire?' Jag frågade. 'Det är Shane's fru.'

Coleen är nu en vanlig på Loose Women (Bild: GC Images)

Vi pratade i över en och en halv timme och krattade över allt skräp som Shane hade sprutat. Jag upptäckte att Shane hade lurat Claire lika mycket som han hade mig.

Det var klart att han inte hade för avsikt att avsluta saker med någon av oss. När jag la ner telefonen visste jag att idag var dagen då jag skulle lämna Shane.

'Jag hade ett samtal med din flickvän,' sa jag till honom. 'Jag hoppas att du lever lyckligt någonsin.'

'Men Co,' började han. Jag ville inte höra ytterligare en sekund av hans tjurar ***.

'Nej Shane,' sa jag bestämt. 'Säg inte ett ord till. Det är över och jag kommer aldrig att tro ett annat ord som kommer ur din mun igen. '

Det han ville var båda liv. Han älskade att komma hem och vara en familjeman men han älskade också den vackra tjejen på armen.

Tja, han gjorde mig aldrig dum igen. Jag insåg äntligen att han aldrig skulle förändras. 'Så är situationen, Shane,' sa jag. 'Jag vill skilja mig.'

Shane's älskare Claire brukade alltid insistera på att han aldrig skulle lura henne som han hade mig.

Varje gång vi pratade om det förflutna och Shane's bedrägeri hade hon tappat något i stil med: 'Saken är, nu vet jag att han aldrig skulle göra det mot mig.'

Jag tyckte det var mycket nedlåtande.

Adele storebror 2002

Åh, så du tror att du är bättre än jag? Jag raser i huvudet, men jag tvingar mig själv att bita på tungan.

Shane Richie

Shane är nu gift på nytt med fru Christie (Bild: PA)

En dag bestämde jag mig bara för att jag hade nog av att höra hur hennes värdefulla Shane aldrig ens skulle se på en annan kvinna.

Så den kvällen bad jag Shane att komma och ta en kopp. När han kom började jag vara ganska flirtig med honom och han svarade entusiastiskt. 'Du vet, Shane, jag kunde ha dig när jag ville,' sa jag förföriskt till honom.

Det var som en röd trasa för en tjur och den natten sov jag med honom.

När vi låg i sängen och Shane nösade i nacken kände jag mig mycket självglad. 'Ha!' Jag trodde. 'Titta aldrig på en annan kvinna.'

Det var bemyndigande att ha manipulerat Shane så lätt. Jag hade ursprungligen bestämt mig för att hålla sanningen om vårt lilla försök för mig själv, men nästan omedelbart avvecklade Claire mig igen.

'Han hade aldrig lurat mig', sa hon med stora ögon. Jag bara knäppte. 'Jo, jag vet att han skulle det,' svarade jag. 'För att han gjorde det igår kväll med mig.'

I sin sensationella självbiografi avslöjar Dancing on Ice and Loose Women -stjärnan Coleen Nolan sanningen bakom tvålskådespelarens make Shane Richies hemliga affär - och hur hon tog sin hämnd ...

Se Även: