Darwin Nunez fortsätter Jurgen Klopps favoritproblem trots tre Liverpool-utgångar

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Hur många lag kan göra anspråk på att vara starkare trots att de tillåter spelare som gjort sammanlagt 39 mål att lämna?



Liverpool kan ha höjt mer än några ögonbryn när de sanktionerade Sadio Manes exit i somras. Mane, en framstående figur under de senaste åren, gjorde en enorm insats förra säsongen och gjorde 23 poäng i alla tävlingar.



Bara Mo Salah nätade mer än Senegal-landslaget. Men Jurgen Klopp tillät gärna Mane att flytta till Bayern München , medan han fortsätter med en lätt återställning av detta Liverpool-lag.



På samma sätt kan Takumi Minamino inte ha bidragit mycket i den elitserien men han tog ändå tvåsiffrigt förra terminen i alla tävlingar. Hans försäljning till Monaco var mindre av en överraskning men såg ändå leden uttömda.

Och även om Divock Origis utträde förväntades med tanke på att hans kontrakt närmade sig sitt slut, gjorde den belgiske kulthjälten fortfarande sex mål förra mandatperioden innan han bytte AC Milan.

Lägg ihop allt och det motsvarar tre spelare som gjorde ett betydande bidrag till de röda poänglistan inte bara förra mandatperioden utan under sina år i klubben.



Naturligtvis finns det fortfarande en otrolig mängd kvalitet inom de rödas led. Salah har precis skrivit på ett nytt avtal och visar inga tecken på att sakta ner. Diogo Jota har också visat sig vara ett avgörande tillskott sedan han flyttade från Vargar medan Luis Diaz sannolikt har gynnats av en hel försäsong efter att ha spelat huvudrollen ända sedan han kom till januari.

Låt oss inte heller glömma Roberto Firmino. Den långvariga brasilianaren kanske inte är en garanterad startare längre men han erbjuder fortfarande mycket till laget och var en annan som slog tvåsiffrigt förra säsongen.



 Jurgen Klopp sanktionerade Sadio Mane's exit to Bayern Munich earlier this summer
Jurgen Klopp sanktionerade Sadio Manes exit till Bayern München tidigare i somras

Och låt oss inte glömma de helt nya tilläggen som lagts till i mixen. Darwin Nunez kommer med ett stort rykte och en enorm transferprislapp. Men de tidiga tecknen är lovande.

Lägg till Fabio Carvalho, som bländade för Fulham i sin vals till mästerskapstiteln förra terminen, och plötsligt har Liverpool en mängd anfallsalternativ. Man skulle kunna antyda att de är ännu starkare än förra mandatperioden, trots den tidigare nämnda förlusten på nästan 40 mål.

Klopp, som förberedde laget för lördagens Premier League-premiär borta mot Fulham, gav lite ifrån sig om huruvida Nunez kommer att starta på Craven Cottage.

 Nyanlända Danwin Nunez är en del av ett spännande utbud av forwardsalternativ på Anfield
Nyanlända Danwin Nunez är en del av ett spännande utbud av forwardsalternativ på Anfield

Med tanke på mängden av alternativ kan det dröja någon gång innan han kommer fram till sin starkaste sida.

Klopp sa: 'Darwin är redo. Betyder det att han måste börja? Jag vet inte. Det handlar inte om det.

'Vi har uppenbarligen fortfarande olika alternativ och det är vad vi kommer att använda, och Darwin behöver tid för att vänja sig vid många saker men han är redan en riktig hjälp. Han hade redan en inverkan, han gjorde mål i den första finalen (Community Shield) ) vi kunde spela, så det är bra.

'Och arbetet kommer inte att sluta här. Han är på bästa möjliga plats.'

Se Även: