Gogglebox Steph avslöjar att hon var '20 minuter från döden' under annandagshelvete

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Steph och Dom från Gogglebox hade en upprörande jul på grund av en lunginflammation som nästan visade sig vara dödlig för Steph



För Gogglebox -stjärnorna Dom och Steph Parker var det den sämsta annandagen i deras liv.



En nära-död-upplevelse, verkligen, säger Dom, som påminner om mardrömmen förra året när Steph, 52, drabbades av dubbel lunginflammation.



Dom, 54, är van att återge detaljerna om vad som hände eftersom Steph verkligen inte har några tydliga minnen av henne
skrämmande upplevelse.

Allt hon minns är hur hon kände sig före attacken: Jag hade börjat bli lite tokig eftersom jag inte hade syre i systemet.

aj pritchard flickvän abbie

Men jag insåg det inte ens för när du är så sjuk vet du inte alls vad som händer.



Paret har en stor fanbase efter deras tjusiga och roliga upptåg på Gogglebox (Bild: Kanal 4)

Julen är mycket upptagen i vårt hem och vi hade varit borta och arbetat solidt i uppkörningen. Jag var tvungen att sätta upp ett träd och få allt att hända på 24 timmar.



Så jag tror att jag pressade mig själv för långt och det var bara utmattning som tillät infektion.

Även om de berättar en så allvarlig historia är paret lika excentriska och underhållande som de var när de spritade sig igenom veckans TV -höjdpunkter på Gogglebox från 2013 till 2016, innan de slutade med att göra dagtidssändningar och presentera en lördagsserie på Heart FM .

Steph och Dom på Fayre of St James & apos; s Christmas Carol i november förra året (Bild: REX/Shutterstock)

Dom säger: För mitt otränade öga hade allt verkat relativt normalt, så det var en riktig chock.

Steph hostade och stönade och klagade över att han kände sig trött, men det var ingen temperatur så jag trodde inte att det var något allvarligt.

Plötsligt gick hon lite doolalt. Hon hade helt enkelt ingen mening. Steph skrattar. Han är van vid det, så han ignorerade mig.

Men deras dotter Honor, 16, och Doms mamma Vivien övertalade honom till telefon 111. Samtalshanteraren bad om att få tala med Steph och sju minuter senare fanns det en ambulans vid dörren till deras familjehem i Beaulieu, Hampshire.

Jag blev förvånad, säger Dom. Sjukvården sa: 'Din fru är riktigt sjuk - ytterligare 20 minuter och hon kan ha varit död'. I grund och botten var hennes lungor fyllda.

Steph fick syre och fördes till Southampton General Hospital A&E avdelning.

De pumpade henne med droger, minns Dom.

Jag har aldrig sett så många trådar och rör som går in och ut ur en människa.

Lunginflammation är en rolig gammal sak eftersom Steph för mig bara hade en mycket dålig hosta, men infektionen saktar ner allt och andra bitar slutar fungera, så det kan döda.

Det var månader innan Steph var tillräckligt bra för att komma tillbaka till jobbet - och nästan sex månader senare säger hon att hon fortfarande känner sig svag.

Jag blir väldigt trött, förklarar hon.

Sammantaget har det varit en ganska upplevelse. Jag kunde inte resa förrän i slutet av mars och var tvungen att börja tillbaka bit för bit och ta det långsamt och se till att jag kunde klara mig.

Jag måste vara lite mer vuxen och ta hand om mig själv lite bättre - gå och lägga mig tidigt, sånt ... äldre grejer. Det har smugit sig på oss verkligen.

Dom hade ganska tid med att försöka hantera våra föräldrar, våra barn, våra arbetsåtaganden plus en ganska sjuk fru.

Dom och Steph är föräldrar till två barn

Som ett hektiskt par med äldre föräldrar och två barn - Honor och Max, 18, som har epilepsi och autism - är det inte förvånande att ta hand om sin egen hälsa hamnade långt ner på prioriteringslistan.

Det kan bli ganska hektiskt, särskilt när vi reser runt i landet och filmar och ser efter våra föräldrar och barn, säger Dom.

Det kan vara ganska tidskrävande att hålla koll på saker och ting.

Jonglergärningen är en av anledningarna till att paret har samarbetat med Boots UK för att marknadsföra sin nya receptbelagda tjänst online.

Det kom till det stadiet där vi kände att vi var in och ut från apoteket varannan dag, säger Dom.

Vid ett tillfälle fick jag köra till Southampton för att få ett specifikt recept för Stephs återhämtning.

Boots -tjänsten hade verkligen varit till hjälp eftersom livet var ganska hektiskt som det var.

Lyckligtvis var det inget skrämmande med att beställa upprepade recept online även om du, precis som oss, inte anser dig vara särskilt tekniskt kunnig.

Det är fantastiskt att veta att ingenting kommer att saknas eftersom allt är på ett ställe.

  • För mer information om Boots Free Online NHS Repeat Prescription Service, ladda ner Boots -appen eller huvudet här

Läs mer

Showbiz -redaktörens val
Tårfyllda Kate säger att barn har & apos; förlorat pappa & apos; Jeff delar snap av lookalike Freddie Depp avslutade Amber -äktenskapet över en bajs Kate Garraway bekräftar GMB -återkomsten

Se Även: