Currys säljer en bisarr ny pryl till ditt kylskåp som hjälper till att stoppa matsvinnet

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Även om vi redan har insett hur livsförändrande teknologi är i våra högtalare, glödlampor och termostater, finns det en apparat som vi aldrig trodde att vi skulle behöva en app för: vårt kylskåp.



Men naturligtvis, eftersom det är teknik, finns det nu till och med en app för det.



High street tech jättar Currys och TILL har precis börjat sälja en mycket märklig ny teknik som försöker hjälpa till att bekämpa de enorma £700 mat som uppenbarligen slängs varje år av det genomsnittliga hushållet i Storbritannien (WRAP).



Helt bokstavligen en kamera som är utrustad med artificiell intelligens kopplad till ditt kylskåp, FridgeCam kommer att ta ett foto av inuti ditt kylskåp och skicka det till Smarter-appen varje gång du stänger dörren, så att du alltid kan veta exakt vad du har i lager.

Du kan nu se rakt in i ditt kylskåp när du är på jobbet, på semestern eller i affären



Ändå är foton bara toppen av isberget när det kommer till den bisarra nya gadgeten, med enheten som också använder objektigenkänning, för att hjälpa dig hålla en inventering av vad du har och vad du gillar.

Med detta kan du även hålla koll på varje objekts bäst före-datum, så att du kan veta vad som händer medan du är i butiken. Om det innebär att fylla på med ny yoghurt eller köpa andra ingredienser för att hjälpa dig använda de gamla är upp till dig.



Den lär sig allt eftersom

Den andra stora egenskapen hos FridgeCam är att varumärket också har samarbetat med Tesco, låter dig ansluta till Tescos onlinebutik via Smarter-appen, samt lägga till utgångna eller använda kylskåpsartiklar till din personliga inköpslista redo för din nästa matbutik. En dag kanske de också kan berätta för oss när våra favoriträtter finns till försäljning på Tesco också. Hint hint.

Föga överraskande är högteknologin inte billig, vilket sätter dig tillbaka £149,99 på Currys och 149 pund hos AO. Däremot kan du plocka upp kameran för £99 istället när du köper den tillsammans med en kylskåp från Currys.

Kameran släpptes först i juli

Lite som My Fitness Pal växer FridgeCam också så småningom och etablerar dina matgillar och ogillar ju mer du använder den, och vi hoppas att de snart börjar föreslå oss recept för att använda våra gamla yoghurtar också...

Christian Lane, grundare och VD för Smarter, kommenterade: Vi kan alla relatera till att gå till snabbköpet och glömma det som redan finns i kylen, eller att försöka planera en kvällsmåltid medan vi sitter på jobbet. Smarter FridgeCam har skapats speciellt för dessa vardagliga kamper och syftar till att eliminera matsvinn och spara pengar.

Bästa tekniska produkter

Som företag känner vi passionerade för att använda teknik för gott, och med denna enhet har vi den första av vad som kommer att bli en rad olika produkter som tillsammans har potentialen att inte bara drastiskt minska en familjs matsvinn utan minska det över hela landet och globalt, vilket har enorma fördelar för planeten.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: