Den gosiga superstjärnan isbjörn som drog ytterligare två miljoner besökare till London Zoo

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Isbjörnen Brumas visade sig vara en stor hit med britterna när hon föddes 1949(Bild: Getty)



Som bedårande bebisar gick, var Brumas verkligen en vinnare - som den långa raden av besökare som krävde att se henne varje dag visade sig.



Isbjörnen föddes i London Zoo 1949, den första som framgångsrikt uppföddes här och kom snabbt att njuta av kändisstatus, som förekommer i böcker, på vykort och som leksaker.



storebror nomineringar 2014

Prins Charles, fortfarande bara en unge själv, fördes genom folkmassorna för att han var desperat efter att träffa henne.

Och hon ökade den årliga närvaron i djurparken från en miljon till tre miljoner - en siffra som inte matchade sedan dess.

Nu när Storbritannien väntar med andedräkt på ett ögonblick av den första isbjörnen som föddes här i 25 år delar vi dessa bilder av Brumas från våra arkiv.



Brumas fans flockar till djurparken 1950 (Bild: )

Och om vår nyaste ankomst visar sig vara nära en lika stor hit, kommer vi att behöva rensa lite hyllutrymme.



Uppkallad efter hennes målvakter Bruce och Sam, trodde man först att Brumas var en pojke - och detta korrigerades aldrig offentligt. Så var kravet på att få se henne, hon togs ut ur sitt hölje för kamerorna och, otänkbart som det är idag, paraderade runt djurparken i en vagn.

En man som besökte djurparken som barn för att träffa henne sa att det var en underbar upplevelse efter krigstidens åtstramningar.

Pete Perry, 80, var 11 när pappa Frank tog honom för en dag ute.

Liksom många män på den tiden hade Frank inte sett sina barn på flera år medan han var borta och slogs i andra världskriget. Att besöka djurparken var den perfekta bindningsövningen.

En djurhållare på London Zoo som håller upp Brumas, en babyisbjörn, för en tv -kamera (Bild: Getty)

Jag tror att Brumas var så populär på grund av åtstramningarna efter kriget, säger Pete, som växte upp i Walthamstow, norra London.

Vi upplevde Blitz i London, vi hade ransonering, vi hade verkligen svårt för det. Alla letade efter lite lättnad och denna lilla isbjörnunge gav det verkligen. Det var något lite annorlunda som alla kunde bli kär i.

varför har heston lämnat läkare

Det kom i rätt tid.

Tragiskt nog dog Brumas bara nio år gammal - ungefär hälften av den genomsnittliga livslängden för en isbjörn i naturen. Dödsorsaken var okänd.

Brumas kramar mamma Ivy (Bild: )

En tidig bortgång är inte ett ovanligt öde för isbjörnar födda i fångenskap - och de första månaderna av deras liv kan vara de farligaste.

Det är därför vår nya ankomst till Highland Wildlife Park lämnas ensam med mamma Victoria. Hon hade ungen, som ännu inte ska namnges, över julen och medan pipande har hörts har det inte skymtats av kvalsten. Det kan till och med finnas mer än en.

Victoria lämnas i fred eftersom eventuella störningar riskerar att det nyfödda dödas eller överges.

Hon kommer inte att släppa ut det förrän i mars och personal på platsen nära Aviemore, i Cairngorms, är på tenterhooks.

hur gammal är tony robinson

Den nya ankomsten till Highland Wildlife Park lämnas ensam med mamma Victoria (Bild: PA)

Den växande spänningen och uppmärksamheten den nya ankomsten lockar kommer att påminna många om det sorgliga fallet med isbjörn Knut.

Han föddes i Berlin Zoo och blev en internationell stjärna och åtnjöt liknande uppskattning som Brumas.

Personal hade räddat Knut och hans tvilling efter att deras mamma övergav dem. Hans tvilling dog men hängiven målvakt Thomas Dorflein handuppfostrad Knut.

År 2007 uppskattades det att han genererade mellan € 5million (£ 5.67million) och € 10million (£ 11.4million) för djurparken i besökare och varor.

Knut kollapsade och dog inför 600 besökare 2011, fyra år gammal (Bild: Getty)

Men det blev ett rop när han kollapsade och dog inför 600 besökare 2011, fyra år gammal. Först var hans död ett mysterium-men det upptäcktes senare att han hade drabbats av en sällsynt autoimmun sjukdom som kallas anti-NMDA-receptor encefalit.

Sjukdomen ansågs tidigare vara enbart mänskligt tillstånd.

Medan deras liv var korta, berörde Knut och Brumas miljontals hjärtan och hade gott om berömmelse och kärlek.

winter soldier release date uk

Vi kan bara hoppas att den nyfödda som vi väntar på att träffa i Skottland åtnjuter samma - tillsammans med ett längre, hälsosammare liv.

Se Även: