Conor McGregors nettoförmögenhet efter hans förslag att köpa Man Utd

Andra Sporter

Ditt Horoskop För Imorgon

När Florentino Perez & # 39; s Super League -dröm imploderade på tisdagskvällen kom nyheter från Manchester United - ett av de 12 lagen som gör en dramatisk U -turn - att Ed Woodward skulle stå ner.



Den tidigare revisorn har varit på Old Trafford sedan 2013 och är nuvarande vice vice ordförande, men hans roll i både bildandet av den kontroversiella ligan och Uniteds tillfälliga engagemang lämnade honom med lite annat alternativ.



UFC-superstjärnan Conor McGregor tog tillfället i akt att njuta av dramat med en tweet på tungen till sina 8,6 miljoner Twitter-följare.



vinnare av kändis storebror 2014

'Hej killar', skrev irländaren. Jag funderar på att köpa Manchester United! Vad tror du?'

Tweet gick bra på sociala medier plattformen som fans letade efter lite lättnad under en jobbig vecka.

Men kunde McGregor faktiskt köpa Man United? Kort sagt, nej.



Conor McGregor skämtade om att han funderar på att köpa Manchester United på tisdagen

Conor McGregor skämtade om att han funderar på att köpa Manchester United på tisdagen (Bild: Zuffa LLC via Getty Images)

Läs mer



European Super League tillkännagivande fallout
SUPER LEAGUE LIVE: Reaktion och nedfall Chelsea drar sig ur ESL Ed Woodward avgår från Man Utd Man City drar sig ur Super League

Dubliner McGregor har kämpat i UFC sedan 2013 och har deltagit i åtta PPV -slagsmål under denna tid.

År 2017 klev han in i boxningsringen med Floyd Mayweather och bankade in 61 miljoner pund efter skatt när han skrev kontraktet.

McGregor har ett varumärke utanför sporten och tjänar pengar genom sina rekommendationer med Beats by Dre, Monster Energy, EA, Burger King och Reebok.

32-åringen äger också det irländska whiskymärket Proper No.12, vilket Forbes uppskattar har fört in enorma 34,5 miljoner pund.

McGregor kommer att tjäna ännu mer pengar när hans trilogikamp med Dustin Poirier pågår i juli.

Ed Woodward har lämnat sin roll i Manchester United

Ed Woodward har lämnat sin roll i Manchester United

Men om han skulle gå bort från att slåss just nu uppgår hans nettovärde till uppskattningsvis 181 miljoner pund.

Det är en oerhört stor mängd, men när det gäller att köpa en fotbollsklubb - särskilt en som är stor och stor i Manchester United - är det bara en droppe i havet.

Manchester United värderades till 3,05 miljarder pund av Forbes den 13 april, vilket gör dem till den fjärde mest värdefulla klubben på planeten.

Det var första gången de röda djävlarna föll ur de tre bästa platserna sedan betyg började 2007, med spanska jättarna Barcelona och Real Madrid, samt tyska titanerna Bayern München, alla rankade över dem.

McGregors nettoförmögenhet uppgår till uppskattningsvis 181 miljoner pund

McGregors nettoförmögenhet uppgår till uppskattningsvis 181 miljoner pund

Ändå är United den dyraste klubben i England.

Uniteds nyligen tillkännagivande om att de skulle gå med i European Super League - med JP Morgan redo att bankrollera tävlingen med en injektion på 4,3 miljarder pund - såg deras aktiekurs stiga på börsen i New York med mer än 180 miljoner pund - en ökning med nio procent.

De röda djävlarna skulle ärva en enorm £ 255million bara för att anmäla sig till en stiftande klubb.

McGregors kamp med Floyd Mayweather gav honom en häftig 61 miljoner pund

McGregors kamp med Floyd Mayweather gav honom en häftig 61 miljoner pund (Bild: Getty Images)

Men sedan Man Uniteds vändning på tisdagen har klubbens aktiekurs sjunkit med sex procent vid tidpunkten för rapporteringen.

Så som nämnts har McGregor en bit kvar innan han har råd att köpa United. Vad mer är, Woodward - som kommer att fortsätta i sin roll till slutet av säsongen - har varit fast vid klubbens inställning till försäljning de senaste åren.

Ett ryktat övertagandebud från saudiarabiska kungligheter uppstod till exempel 2019, men detta slogs omedelbart tillbaka.

Se Även: