Coca -Cola kommer att lansera den första alkoholhaltiga drycken någonsin - ingen mixer behövs

Övrig

Ditt Horoskop För Imorgon

Coca-Cola har utfärdat produktvarningen

Coca-Cola planerar en ny drink(Bild: Stuart Clarke/Shutterstock)



Läskjättejätten Coca-Cola är ett steg närmare att lansera sitt första spritmärke, har det avslöjats.



Den brusande popmakaren har varumärkesmärkt och registrerat namnet EH Canning Co hos Intellectual Property Office under en alkoholkategori.



Efter 126 år av att göra familjefavoriter bryter Coca-Cola med traditionen för att skapa sin första spritdryck någonsin.

Enligt fagtidningen The Grocer kommer den ikoniska etiketten sannolikt att producera hård seltzer - ett trendigt, mousserande alkoholhaltigt vatten med fruktsmak som flyger från hyllorna i Amerika.

Fler 20 till 35-åringar vänder sig till läsk, dryck för vuxna som ett lägre kalorialternativ till öl och märken som Kopparberg Passion Fruit och Mixed Berries hårda sältare finns redan på brittiska stormarknadshyllor inklusive Tesco och Morrisons.



Coca-cola har gjort läsk i mer än ett sekel (Bild: Getty Images)

Aldi har just lanserat ett eget sortiment av Nordic Wolf hårda sältare i smaker inklusive jordgubbe och lime och hallon och svarta vinbär.



Aldis verkställande direktör för att köpa Julie Ashfield sa: Det är drycken på allas läppar för tillfället och vi kunde inte vara mer glada över att presentera vårt eget hårda seltzer -sortiment för brittiska drinkare.

Med ökningen av fler hälsomedvetna konsumenter ville vi se till att vi tillgodoser denna marknad och Nordic Wolf gör just det utan att kompromissa med priset.

'Med ett naturligt smaksatt alternativ med lågt kaloriinnehåll förväntar vi oss att denna helt nya lansering kommer att bli en hit, särskilt när sommaren värms upp och grillsäsongen börjar.

Nu planerar Coke att tjäna pengar på den växande marknaden och experter säger att utan någon direkt ledare framträder har varumärket en chans att göra det stort.

Hamish Renton från livsmedelsmarknadsföringsbyrån HRA Global sa: Det finns inget riktigt standout.

Och detaljhandelsexperten Keith Webb berättade för The Grocer att han förväntade sig att EH Canning skulle vara ett nytt spritmärke med potential över hela världen, men tillade att det inte skulle innehålla koksvarumärke, som var helt kopplat till kolsyrade drycker.

Dryckesföretaget avböjde att kommentera men patentet omfattar mineralvatten, fruktdrycker och alkohol och i ett avsnitt utesluter öl.

Se Även: