Christian Horner avslöjar brev från Sebastian Vettel som ber om en slump med Red Bull

Formel 1

Ditt Horoskop För Imorgon

Christian Horner avslöjade detaljer om Sebastian Vettels tidiga dagar med röd tjur som han hyllade pensioneringen Formel 1 ikon.



Vettel bekräftade på torsdagen att den här säsongen blir hans sista i sporten som han planerar att spendera mer tid med familjen . Han avgår som en av F1:s mest framgångsrika förare någonsin, med 53 tävlingssegrar för sitt namn och fyra världstitlar på lika många år mellan 2010 och 2013.



nadia och julia sawalha

Dessa mästerskapsframgångar kom på topp med Red Bull, där han spelade en viktig roll i att förvandla laget från de ambitiösa uppkomlingarna i hagen till den dominerande kraften i sporten.



När han kom ihåg dessa tider avslöjade teamchefen Horner detaljer om hur Vettel fick en plats med Red Bull i första hand och hur han älskade alla i laget. 'Sebastian, under sin tid hos oss, var otrolig', sa han till reportrar i Budapest.

cubs märken på jumper

'Han kom som junior, han skrev ett brev till Red Bull för att se om de skulle stödja honom, du vet, lokalt, och ur det kom stöd från den lokala marknaden, och sedan från gruppen, och sedan genom junioren program, genom röd tjur , och sedan till Red Bull Racing.

'Jag tror att det som stack ut med Seb var från första början, man kunde se att han var en mycket fokuserad ung man, och hans arbetsmoral var helt germansk. Han arbetade hårt, han arbetade sent och han hade ett stort sinne. humor, så passande in i ett brittiskt team, omfamnade han kulturen omedelbart.



 Vettel tillbringade sina mest framgångsrika år i F1 med Horner på Red Bull
Vettel tillbringade sina mest framgångsrika år i F1 med Horner på Red Bull ( Bild: Getty Images)

'Han älskade sig över alla områden av verksamheten, oavsett om han dök upp med choklad för sekreterare eller lärde sig språket i garaget – på ett lite annorlunda sätt än Yuki – men hans bud om cockneyslang blev legendariskt. Hans förmåga att bara relatera till människor och få ut det bästa av människor.

ängel betydelse av 555

'Och han var formidabel i de bilar som vi producerade under den tidsperioden. De var, återigen, halcyon dagar i Formel 1: massiva konkurrenter, stora team som vi mötte och några enastående framgångar. Han, i det skedet, var mycket fokuserad på att uppnå, inte bara framgång, utan att uppnå och gå för rekord. De betydde mycket för honom.



'Han var ett nöje för oss att ha i vårt team... Även om hans Formel 1-karriär närmar sig sitt slut, har han mycket som jag är säker på att han vill göra i sitt liv. Och jag är säker på att han kommer att göra det. fortsätt och gör några bra saker. Men det kommer att vara tråkigt att inte se honom. Men jag tror att timingen är rätt för honom. Det är inte trevligt att se honom springa runt mitt på fältet, han förtjänar inte att vara där. Och jag tror att tiden är rätt för honom att säga, 'nu är det dags för mig att ta tid på Formel 1.'

Se Även: