Charles Bronson 'förvarades i ultrahögt säkerhetsfängelse för att spela brädspel med officerare'

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Storbritanniens farligaste fånge förvaras delvis i en ultrahög säkerhetsanläggning så att han kan spela brädspel med personal, hävdar hans advokat.



Charles Bronson avtjänar för närvarande en obestämd dom på HMP Woodhill i Milton Keynes.



romantiska platser i Storbritannien

67-åringen, som bytte namn 2014 till Charles Salvador efter konstnären Salvador Dali, vill att hans kommande parole-förhör ska ske offentligt.



Igår hävdade hans advokat Dean Kingham att Bronson har fått höra att han borde utveckla sina 'interpersonella färdigheter' genom att spela brädspel med vakter.

Detta innebär att bo på högsäkerhetsanläggningen, sa Kingham, som är chef för fängelselag, offentlig lag och brottslighet hos Swain & Co Solicitors.

Charles Bronson är för närvarande i HMP Woodhill i Milton Keynes

Charles Bronson är för närvarande i HMP Woodhill i Milton Keynes (Bild: SWNS)



Herr Salvador är för närvarande utsatt för statssekreteraren (SSJ) och förlitar sig på att SSJ tar honom ut ur det nära övervakningscentret och ger honom möjlighet att argumentera för att risken för framtida våld har minskat, säger advokaten .

vem är med i kändis storebror 2014

Tyvärr tyder SSJ: s handlingar senast på att SSJ kommer att vara mycket svårt mot honom.



'En av anledningarna som används för att hindra honom att utvecklas är att han bör utveckla sina mellanmänskliga relationer med befäl genom att spela brädspel med dem.

- Han har goda relationer med personalen. Att spela brädspel minskar inte hans risk för framtida våld. '

Bronson spelar brädspel med kriminalvårdare, sa hans advokat

Bronson spelar brädspel med kriminalvårdare, sa hans advokat (Bild: Sunday NEWSAM)

Bronson fängslades 1974 för väpnat rån på ett postkontor och dömdes till sju års fängelse.

På grund av sitt våldsamma beteende har han stannat i fängelse nästan kontinuerligt och tillbringat mycket av sin tid i isolering.

kändis storebror 2013 tävlande

Han dömdes år 2000 till en diskretionär livstid med minst fyra år för att ha tagit en fängelselärare på HMP Hull som gisslan i 44 timmar.

Parole Board -regler säger att muntliga utfrågningar måste äga rum privat - ett 'heltäckande förbud' mot offentliga utfrågningar som Bronsons advokater hävdar är olagligt.

Efter en fjärrförhandling i onsdags gav justitieminister Swift Bronson tillstånd att väcka talan mot justitieministeriet (MoJ) om villkorsstyrelsens regler.

Han fängslades 1974 för väpnat rån på ett postkontor

Han fängslades 1974 för väpnat rån på ett postkontor (Bild: Sunday NEWSAM)

Domaren sa att Bronson - som inte deltog i fjärrförhandlingen - hade ett 'argumenterbart ärende' som borde ges en fullständig förhandling.

Bronsons advokat Matthew Stanbury berättade tidigare för domaren att hans klientfall väckte en punkt av 'större allmän betydelse' som kan påverka många andra fångar.

Denise Van Outens äktenskap

Stanbury sa att regeln som tillåter 'i förväg godkända' observatörer att delta i förhör med förhör 'är inte en regel som någonsin utformats för att ge tillgång till pressen eller till allmänheten'.

Han sa att det kunde tillåta 'fångar & apos; familjemedlemmar eller partners 'att närvara, eller advokater och skyddstjänstemän att delta för' professionell utveckling '.

Bronson gav avkall på sin rätt till en privat förhandling

Bronson gav avkall på sin rätt till en privat förhandling (Bild: SWNS)

Men han sa till justitieminister Swift 'du får inte göra en privat förhandling till en offentlig förhandling genom att tillåta en begränsad kategori av personer ... som förblir en privat förhandling'.

MoJ: s advokat Jason Pobjoy sa att både MoJ och Parole Board hade tagit 'betydande steg ... för att se till att principen om öppen rättvisa respekteras' i förhållande till parolehörningar.

Han sa att det är 'öppet för honom (Bronson) att be vilken journalist som helst att delta - de skulle säkert kunna ansöka enligt reglerna'.

Parole Board har granskat hans ärende sex gånger sedan slutet av den minsta mandatperioden 2003, senast vägrade att rikta hans frigivning efter en utfrågning i november 2017.

MoJ vägrade att kommentera.

Se Även: