Kändisar som gav upp superförelägganden efter meningslös drakonisk munkavle -order lyckades inte hindra affärer att avslöjas

Försök

Ditt Horoskop För Imorgon

En välkänd kändis kan hålla sin utomäktenskapliga trekant hemlig, efter att hovrätten avgjorde att en berättelse om det kan vara 'förödande'.



Men medan det brittiska rättssystemet har fastställt domen om stjärnan som hade sexuell aktivitet med ett annat par, avslöjades identiteten i USA.



Beyonce viktminskning 2014

Kritiker har stämplat gaggingordern drakonisk eftersom britterna får ett förbud att lära sig parets identitet.



Tory MP Philip Davies har sagt till Daily Mail att situationen är en fars och har gjort en a ** av lagen i Storbritannien.

Imogen Thomas & Ryan Giggs

Imogen Thomas och Ryan Giggs avslöjade sin affär 2011

Medan den tidigare liberaldemokraten John Hemming, som avslöjade fotbollsspelaren Ryan Giggs & apos; affär 2011, har krävt att mysteriet kändisparet ska namnges.



Kung Canute visade att han inte kunde hålla tillbaka vågorna, och han gjorde en poäng som våra domare skulle vara kloka att lära av, sa han till Daily Mail.

Kändisar har valt att använda sekretessförelägganden och superförelägganden som munkavle för att förhindra att fakta eller anklagelser görs offentligt men med förekomsten av sociala medier och användningen av internet har vissa helt enkelt gett upp.



MP John Hemming

John Hemming hävdade användningen av förelägganden (Bild: PA)

Superförelägganden gjorde rubriker under 2011 när det framkom att flera högprofilerade kändisar har sökt domstolsbeslut för att hindra pressen från att rapportera historier om sina privatliv-ofta relaterade till utomäktenskapliga angelägenheter.

I flera fall har kändisar fått namn och skam, precis som Ryan Giggs medan andra har fått sina fall avvisade av domstolarna - som Chelsea -fotbollsspelaren John Terry.

Här är kändisarna som gav upp superförelägganden:

Ryan Giggs

Ryan Giggs och fru Stacey har hållit ihop (Bild: WireImage)

2011 beviljades Ryan Giggs ett superföreläggande för att förhindra att hans affär med tidigare Miss Wales och Big Brother-stjärnan Imogen Thomas offentliggörs.

Det rapporterades att tidigare Manchester United -spelare och tidigare vinnare av BBC Sports Personality of the Year Giggs spenderade cirka 150 000 pund för beställningen.

Själva föreläggandet avbröts när liberaldemokraterna John Hemming använde sin parlamentariska privilegier för att namnge gift Giggs som mysteriefotbollsspelaren i maj 2011.

På tal med Sunday NEWSAM sa Imogen om Giggs: Han är inte som andra fotbollsspelare. Han verkade mycket anständig och privat med god moral, och jag föll för det.

Jeremy Clarkson

Jeremy Clarkson sa att förelägganden var 'meningslösa' (Bild: Daniel Leal-Olivas / PA Wire)

Åter 2011 erkände Jeremy Clarkson att han använde ett superföreläggande för att försöka förhindra att hans ex-fru Alex Hall diskuterade deras förhållande som inkluderade anklagelser om att de hade sex medan den tidigare Top Gear-programledaren var gift med sin andra fru Frances.

tina o brien pojkvän

Till att börja med rapporterades Clarkson som en gift TV-stjärna med superföreläggandet på plats, men han har sedan sagt: Injunktioner fungerar inte-det är meningslöst.

Han sa till Daily Mail: En, viktigast av allt, förelägganden fungerar inte. Du tar ut ett föreläggande mot någon eller någon organisation och omedelbart nyheter om det föreläggandet och de involverade personerna och historien bakom föreläggandet finns i en rättsfri värld på Twitter och internet. Det är meningslöst.

Jeremy Clarksons ex-fru Alex Hall (Bild: Splash)

För det andra, du brukade kunna ta ut ett föreläggande och sedan bara sitta på det. Men till följd av ett nyare rättsfall tvingas du nu slutligen av domstolarna att gå till rättegång - vilket är otroligt dyrt.

Om du vinner läcker nyheter ut på internet. Om du förlorar blir du sedan våldtagen av din motståndares advokatkostnader.

Jag ångrade att jag gjorde det från den dagen jag tog föreläggandet till i morse. Det finns också ett skuldantagande som går hand i hand med ett föreläggande.

Jeremy Clarkson och hans fru Frances

Jeremy Clarkson och hans andra fru Frances (Bild: PA)

Han försökte gagga sitt ex från att prata om sexuella eller andra intima handlingar eller affärer mellan dem samt konfidentiell information om Clarksons sexuella liv, hans förhållande till andra, hans privata tankar och känslor, hans hälsa eller hans ekonomiska angelägenheter.

Clarkson förklarade varför han gjorde rättsliga åtgärder och sa: Jag diskar ut smutsen och jag kan ta det. Men varför skulle min mamma och barn behöva ta det?

På 20 år har jag tagit hur många historier som helst, varav de flesta inte är sanna, utan klagomål. Men vissa historier måste du dra gränsen och säga nej.

Andrew Marr

Andrew Marr gav upp sitt föreläggande om hans affär (Bild: Getty)

BBC-presentatören Andrew Marr erkände att han tog ett superföreläggande för att skydda sin familjs integritet 2008.

I en intervju med Daily Mail erkände sändaren och journalisten att han hade blivit generad över det när han försökte stoppa rapporter om hans affär med en journalist medan han var politisk redaktör på BBC.

Vid den tiden trodde Marr att han hade fått en bebis under sin affär med kvinnan, men upptäckte senare att han inte var pappa.

Han sa: 'Skäms jag över det? Ja. Är jag orolig för det? Ja.'

Marr tillade också: 'Jag hade också min egen familj att tänka på, och jag trodde att den här historien inte var någon annans sak.'

Av förelägganden erkände Marr att han visste att de var 'kontroversiella och situationen verkar ta slut'.

n hudkantshöjd

Och tillade: 'Det finns ett fall för integritet i ett begränsat antal svåra situationer, men då måste du gå vidare. De ska inte vara för evigt och det krävs en riktig känsla av proportioner.

Rio Ferdinand

Rio Ferdinand

Rio Ferdinand (Bild: AFP/Getty)

Tidigare Englands kapten Rio Ferdinand förlorade en High Court -sekretessåtgärd över en berättelse om hans affär.

Fotbollsspelaren vidtar rättsliga åtgärder efter en berättelse om söndagsspegeln 2010 om hans utomäktenskapliga förhållande med Carly Storey.

Den gifta fadern till tre yrkade skadestånd för vad han hävdade var ett intrång i integriteten samt ett globalt föreläggande från att förhindra ytterligare publicering.

Det hävdades att det var allmänt intresse eftersom Ferdinand fick England kaptenens armband på grund av sin ansvarsfulla person efter att tidigare kapten John Terry avskedades efter hans påstådda angelägenheter och beteende.

Rio Ferdinand

Rio Ferdinand (Bild: Getty)

Fotbollsspelaren Rio Ferdinand och hustrun Rebecca Ellison

Rio Ferdinand och fru Rebecca, som tyvärr förlorade sin kamp mot cancer 2015 (Bild: Getty)

I domstolen sa domaren, herr domare Nicol: 'Sammantaget, enligt min bedömning, gynnar balansövningen svarandes rätt till yttrandefrihet framför kärandens rätt till integritet.'

Han sa: 'På en nivå var det en & apos; kyss och berätta & apos; berättelse. Ännu mindre attraktivt var det en & apos; kyss och betalad för att berätta & apos; berättelse, men berättelser kan vara av allmänt intresse även om skälen bakom informanten som tillhandahåller informationen är mindre än ädla. '

Om Englands kapten, sa han: 'Det var ett jobb som medförde en förväntan på höga standarder. Enligt många åsikter förväntades kaptenen att bibehålla dessa standarder såväl utanför som på planen.

Domaren vägrade också Ferdinands tillstånd att överklaga men han kunde förnya sin ansökan med hovrätten.

Se Även: