Kan min chef hindra mig från att ta en ledig dag för att se Englands EM 2020 -match?

Anställningsrätt

Ditt Horoskop För Imorgon

Vi förklarar om din chef har rätt att hindra dig från att ta ledigt för att se England

Vi förklarar om din chef har rätt att hindra dig från att ta ledigt för att se England(Bild: POOL/AFP via Getty Images)



Englands fans kommer att förbereda sig för att se Three Lions slåss mot Danmark i semifinalen i Euro 2020 i morgon kväll - men hur är det med dem som måste arbeta?



Om du är planerad till ett skift under matchen eller vill ta ledigt efter, kan du överväga att ta en semesterdag.



har bilförsäkringen gått upp

Eftersom avsparken börjar klockan 20.00 kommer de flesta att ha avslutat arbetet när spelet pågår-men det kommer att finnas en del arbete på kvällen, eller som kommer att vara halvvägs igenom sitt arbete.

De flesta arbetare som kommer att vara kontraktsskyldiga att arbeta vid denna tid kommer att vara inom gästfrihet, tillverkning och offentliga tjänster.

I slutändan måste varje ledighet avtalas i förväg med din arbetsgivare och om du är kontrakterad att arbeta vissa tider och dagar kan de vägra din ledighet.



Detta beror på att det normalt inte finns någon skyldighet för en arbetsgivare att acceptera en semesterbegäran.

Ledighet måste avtalas i förväg med din arbetsgivare

Ledighet måste avtalas i förväg med din arbetsgivare (Bild: Getty Images/iStockphoto)



Kan jag boka ledigt för EM 2020 i England?

Anställda kan be om ledighet med relativt kort varsel, men återigen är det upp till din chef att godkänna det.

Enligt Gov.uk -webbplatsen bör du sikta på att meddela det som är minst dubbelt så lång tid som du vill ta av, plus en dag.

Så till exempel, om du vill ta ledigt en vecka, bör du sikta på att boka din semester minst två veckors plus en dag innan du vill åka.

När det gäller att ta en ledig dag för England -matchen borde du helst ha bett din chef om ledighet på fredagen förra veckan och ge dem två arbetsdagars varsel, plus en dag.

vad betyder 305

Men även om du inte redan har fått din ledighet godkänd, skadar det fortfarande inte att fråga eftersom de fortfarande kan godkänna din ledighet.

David Sheppard, anställningsadvokat vid Capital Law, berättade för The NEWSAM: God praxis för vissa arbetsgivare kommer att vara att tillåta förfrågningar i sista minuten på grund av händelsens exceptionella karaktär.

Det är också bra för det allmänna välbefinnande det kommer att ha för personalens moral och medarbetarrelationer, särskilt efter det utmanande året som gått för alla.

För vissa arbetsgivare innebär goda anställningsförhållanden att - om det inte finns överordnade affärsmässiga behov för att en anställd ska närvara - kan en sista -minuten -begäran om beviljande beviljas, vilket möjliggör tidiga avslut eller åtminstone tillåter stillestånd under spelet.

En arbetsgivare kan vägra ledighetsförfrågningar eller avbryta ledighet men de måste i allmänhet meddela lika mycket som den begärda ledigheten - om inte annat anges i ditt avtal.

Du bör också komma ihåg att din arbetsgivare kan ha sina egna regler om årlig ledighet, eller om hur många som kan vara lediga samtidigt.

Jack Khurana, en anställningspartner med advokatbyrån Spencer West, tillade: Vissa organisationer har kanske inget annat val än att vägra semesterförfrågningar för att undvika att vara kortbemannade.

Organisationer kommer sannolikt att få flera förfrågningar från personalen om ledighet för att se matchen - eller återhämta sig nästa dag!

robert spencer elliott spencer

I dessa situationer bör arbetsgivaren följa sin årliga ledighetspolicy, vilket kan innebära att semesterbegäran beviljas enligt principen först till kvarn.

Om din semesterbegäran inte godkänns och du inte dyker upp på jobbet ändå för att se matchen kan din chef lägga ner detta som en obehörig frånvaro, vilket kan leda till disciplinära åtgärder.

Du skulle inte heller ha rätt till någon lön för den tiden.

Nästan alla arbetstagare i Storbritannien har lagligt rätt till 5,6 veckors betald semester om året, vilket kan inkludera helgdagar.

Detta inkluderar byråarbetare, arbetstagare med oregelbundna timmar och arbetstagare på nolltidskontrakt.

De flesta anställda som arbetar fem dagar i veckan måste få minst 28 dagars betald semester per år, vilket motsvarar 5,6 veckors semester.

Deltidsarbetare har rätt till minst 5,6 veckors betald semester, men detta kommer att uppgå till färre än 28 dagar.

Se Även: