Kan jag göra ett PPI -krav på en avliden släkting? Ja, och så här gör du

Ppi

Ditt Horoskop För Imorgon

Med mer än 10 miljarder pund fortfarande outnyttjade i PPI -återbetalningar, uppmanas britterna att få koll på sina rättigheter innan tidsfristen 29 augusti börjar.



En rapport från konsumentgrupp Vilken? fann en femtedel av 1 000 tillfrågade personer har gjort ett framgångsrikt krav - med många andra som inte har begärt återbetalning. Den genomsnittliga utbetalningen ligger för närvarande på cirka 1700 pund.



Det sade att två tredjedelar av befolkningen aldrig har lämnat in ett krav på felsålt PPI och med många av dem fortfarande potentiellt berättigade, uppmanar välgörenheten människor att vidta åtgärder före den 29 augusti.



Forskningen fann också att förvirring kring PPI -påståenden fortfarande är vanlig.

Nio av tio personer trodde att de var tvungna att fylla i alla formulär som banken eller leverantören skickade för att lämna in ett första krav, en uppgift som kan betraktas som en avskjutning. I verkligheten är detta inte fallet.

Även om banker kan skicka långa formulär som begär massor av information, behöver fordringar inte fylla i hela formuläret för att deras anspråk ska kunna gå vidare.



är jag registrerad för att rösta
Skyltar sitter utanför grenar

Tusentals människor är fortfarande skyldiga pengar (Bild: Bloomberg via Getty Images)

På frågan om det är möjligt att göra anspråk på felsåld PPI för en avliden släktings räkning visste mer än åtta av tio personer att det inte skulle vara möjligt. Endast var sjätte svarade korrekt att ett sådant påstående var möjligt.



Ytterligare åtta av tio visste inte eller trodde att det var sant att bankerna automatiskt kommer att kontrollera alla produkter om ett krav på PPI -kompensation görs.

joe freeman martin freeman

När Vilken? frågade allmänheten om de kan kräva tillbaka skatten på framgångsrika PPI -anspråk, tre fjärdedelar svarade antingen med 'vet inte' eller 'falskt' och bara en fjärdedel var medveten om att framgångsrika sökande kan ha rätt att göra det så.

De som har hävdat genom vilket? har sett en genomsnittlig utbetalning på £ 2500 så att folk kan gå miste om betydande summor om de inte vet att de kan kräva tillbaka skatten på framgångsrika fordringar.

PPI -tidsfristen är den 29 augusti - varefter du inte längre kan lämna in ett anspråk.

Eleanor Snow, vid vilken? sade: ”Tidsfristen för anspråk närmar sig snabbt men vår forskning visar att det fortfarande finns mycket förvirring om processen som kan sätta folk ur spel.

'Bankerna har avsatt miljarder pund för potentiell kompensation, så vi uppmanar alla som tror att de kan ha blivit felsålda PPI att göra ett allmänt krav, vilket kan göras gratis med ett onlineverktyg. Även om du tidigare har fått avslag på en fordran är det fortfarande värt att be din bank att kontrollera alla dina produkter, eftersom du fortfarande kan få ersättning. '

Vem kan återkräva en avliden släkting?

  • Om det finns ett testamente är det exekutören som behöver visa banken beviljande

  • Om det inte finns någon vilja är det administratören som behöver visa administrationsbrevet

    råtta angripet spökskepp
  • För små dödsbo är det de närmaste anhöriga som måste visa bevis på sitt förhållande till den avlidne och bevisa att det var en liten egendom.

Hur gör jag ett anspråk?

I de flesta fall kommer banken att be dig att sätta in en PPI -ersättning för din avlidna släkting på normalt sätt.

Som en del av processen kommer du att bli ombedd att bevisa att du har rätt att göra anspråket.

Om du är osäker på om de hade PPI kan du kontakta deras tidigare bank direkt för att kontrollera - den måste svara inom åtta veckor. Om du inte hör något kan du istället eskalera det till Finansombudsmannen.

Om någon lämnade ett testamente kan en bank eller leverantör be om att få se en kopia av 'beviljande av skifte' - och du måste förmodligen få samtycke från alla representanter för att titta på klagomålet.

melissa george hem och borta

I de fall där det inte finns något testamente kan banken eller leverantören begära en kopia av 'beviljandet av administrationsbrev'.

Financial Conduct Authority (FCA) säger att vissa leverantörer har specialiserat sorgsstöd, så om du inte är tydlig med processen bör du kontakta banken eller annan leverantör.

Du kan också ringa FCA: s hjälplinje på 0800 101 8800 om du behöver hjälp med ditt anspråk.

Har du vunnit en stor summa från din bank - eller haft en mardröm att kräva PPI?

Hör av dig: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Se Även: