BT och EE kommer att slå in på miljoner kunder med prishöjningar - hur mycket det stiger

Btinternet

Ditt Horoskop För Imorgon

British Telecom (BT) -logotypen

Prisplanerna förändras igen(Bild: Getty Images)



Miljoner BT- och EE-bredbands-, telefon-, mobil- och TV-kunder kommer att se sina räkningar stiga nästa månad när den senaste realhöjningen träder i kraft.



Prisplanerna kommer att hoppa 4,5% den 31 mars, och kunderna kommer att betala mer från april.



Om du skrev ett kontrakt den 1 september 2020 eller senare eller gick med i ett äldre avtal före januari 2019 ser du din plan förändras nästa månad.

Nästan alla kommer att påverkas - inklusive de som har BT Sport som en del av ett kontrakterat tv -paket.

Om du emellertid är en & apos; BT Basic & apos; eller & apos; Home Phone Saver & apos; kund, kommer dina räkningar att skyddas från eventuella höjningar.



har nicole scherzinger fått bröstimplantat

Ökningen kommer efter att BT, som äger EE, införde nya villkor i september förra året som gör att de kan höja räkningarna en gång om året med en beräkning på 3,9 procentenheter + konsumentprisindex (KPI) -mått för inflationen för föregående december, som tillkännagav förra månaden.

EE mobil

Miljontals kunder kommer att drabbas av en prishöjning i mars, har mobilnätet bekräftat (Bild: Getty)



BT och EE sa att den genomsnittliga ökningen motsvarar mindre än £ 2 i månaden - eller £ 24 per år. En £ 40 i månaden räkning, till exempel, skulle gå upp med £ 1,80 i månaden eller £ 21,60 över 12 månader.

Bredband, hemtelefon och mobiltelefonkunder som tecknade sitt nuvarande avtal mellan 11 januari 2019 och 31 augusti 2020 kommer att drabbas av en mindre ökning med 0,6%från och med 31 mars.

Som ett resultat kommer en £ 40 i månaden att stiga med 24p i månaden eller £ 2,88 per år.

En BT -talesman sade att de extra avgifterna kommer att återinvesteras i nätverket.

'I september gjorde vi några ändringar i våra avtalsvillkor när vi började anpassa alla våra produkter och varumärken till en förutsägbar årlig ökning. Vi påminner för närvarande kunderna om att dessa ändringar kommer att påbörjas från april.

'Nätverksanvändningen fördubblas eftersom våra kunder förlitar sig på oss för anslutning mer än någonsin tidigare, och denna lilla årliga ökning återspeglar de investeringar som behövs för att stödja den växande efterfrågan. Den genomsnittliga ökningen för en bredbands-/mobilkund är mindre än £ 2 i månaden, vilket innebär att våra kunder kommer att fortsätta dra nytta av de snabbaste nätverken, den bästa kundservicen och de säkraste produkterna. '

Jag har inte råd - kan jag avbryta min plan?

Kunder kan bara säga upp sitt kontrakt om ökningen är vad regulatorn Ofcom anser är 'av materiell skada' för dem (Bild: Getty)

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

Om du är inlåst i ett standardavtal med EE eller BT får du inte lämna ditt kontrakt strafffritt till följd av ökningen.

Det beror på att alla nätverk får höja kontraktspriserna en gång om året i linje med inflationen - detta nämns i villkoren.

Kunder kan bara säga upp sitt kontrakt strafffritt om en ökning är vad regulatorn Ofcom anser är 'av materiell skada' för dem.

Eftersom denna ökning är i linje med inflationen är det osannolikt att du kan argumentera för den materiella nackdelsklausulen, men det är ingen skada att försöka, förutsatt att du kan backa upp det.

Om du inte har råd med prishöjningen, tala med din leverantör om dina alternativ. De kanske kan erbjuda dig en tidig uppgradering, en billigare plan eller ge dig mer för pengarna - vissa företag kan vara mer lätta just nu på grund av hushåll som kämpar under Covid -19 -pandemin.

Om du är utan kontrakt är du fri att pruta en lägre affär eller byta helt. Om du väljer det senare kan du behöva ange 30 dagar & apos; lägga märke till.

Se Även: