British Airways ändrar sin avbokningspolicy för alla helgdagar fram till 31 juli

British Airways

Ditt Horoskop För Imorgon

British Airways passagerare har fått fler alternativ



British Airways har gjort ett antal ändringar i sin avbokningspolicy bland varningar om att britterna kan nekas inträde i Europa efter att restriktionerna av coronaviruset släppts.



Det kommer när flygbolaget, som ägs av International Airlines Group (IAG), tillkännagav planer på att minska 12 000 anställda i veckan, med mer en fjärdedel av sina piloter som kommer att bli uppsagda.



gjorde kem och amber upp

Enligt BA: s nuvarande riktlinjer, om ditt flyg har ställts in, kan du boka om det till ett annat datum, kräva en kupong till samma belopp eller kontakta dess kundservice för att få en fullständig kontant återbetalning.

Kuponger måste användas senast den 30 april 2022 (avresa och retur) och kan ansökas online.

Flygbolaget har emellertid blivit underkastat sin politik för återbetalning av kontanter - och säger att kunderna kommer att behöva ringa sin telefon för att begära deras lagliga rätt till pengarna tillbaka.



Denna vecka gjorde företaget också nya ändringar av helgdagar fram till 31 juli 2020.

alan sugar du är avskedad

Enligt nuvarande regler kan du förlora hela eller delar av dina pengar om du väljer att avboka en förbokad semester.



Om du är nöjd med en kupong och vill ha sinnesro kan det nya systemet passa bättre för dig (Bild: Getty Images)

British Airways säger dock nu att om du ska resa mellan nu och 31 juli 2020 och väljer att avboka, kommer du att kunna göra anspråk på en kupong istället. Det betyder att du inte förlorar.

Detta är värdet av din bokning och gäller för resor fram till 30 april 2022.

'Om du ska resa mellan nu och 31 juli 2020 och du bestämmer dig för att du inte längre vill resa kan du göra anspråk på en kupong till värdet av din bokning, giltig till 30 april 2022', förklarar företaget online.

'Kuponger kan användas som betalning, eller delbetalning, för en framtida bokning. Din nya resa som är bokad med en kupong måste vara fullbordad senast den 30 april 2022 (avresa och retur). Du får din kupong via e -post inom sju dagar efter din ansökan. '

Ska jag ställa in min semester för en kupong istället?

Enligt gällande riktlinjer, om ett flygbolag avbryter din semester på grund av pandemin, har du rätt till en full kontant återbetalning.

Men om du avbokar det själv kan du förlora hela eller delar av kontanterna - och kan bli ombedd att kräva tillbaka eventuella förluster från din reseförsäkringsgivare.

hur mycket är sällsynta 50ps värda

Tänk på att om du väljer BA & amp;

Det betyder att det kan vara värt att hålla ut för att se British Airways avboka bokningen närmare själva datumet.

'BA har lanserat en ny avbokningspolicy', förklarade konsumentexperten Martin Lewis.

'Men det kanske inte fungerar för alla.

Kom ihåg att om ett flygbolag ställer in ditt flyg kan du få full kontantåterbetalning.

'Om du avbryter det får du en kupong, så det kan vara värt att hålla ut för att se vad som händer.'

Rory Boland, vilken? Travel Editor tillade: 'British Airways verkar erbjuda många alternativ till kunderna utom det de vill ha - ett enkelt sätt att få kontantåterbetalning för flyg som flygbolaget har ställt in.

”Vi skulle avråda kunder från att ställa in sina British Airways -flyg mot ersättningskuponger. Flygbolaget kan avbryta flygningar till och med juli, i så fall skulle du ha rätt till kontant återbetalning ändå. Det betyder att när du vill boka om i framtiden kan du spendera dina pengar med det flygbolag som har det bästa erbjudandet till din destination i stället för att tvingas flyga BA på grund av kupongen.

'Flygregulatorn måste börja vidta åtgärder mot flygbolag som spelar snabbt och löst med reglerna för återbetalning.'

dansande på isproffs 2020

Se Även: