Storbritanniens mest prisvärda Halloween-pumpor för carving, smak och mer

Halloween

Ditt Horoskop För Imorgon

Halloween

Vilken stormarknadspumpa är bäst?(Bild: Getty)



Jag tycker om att jag vet en sak om pumpor - i år odlade min man Douglas Smith en jättepumpa som faktiskt är den sjätte tyngsta i Storbritannien.



Tyvärr, vid 624 kg är 'Stella' för stor för att passa på vår tröskel, så jag tog en titt på vad som erbjuds från Asda, Tesco och Sainsbury's - jämför dem med pris, lätthet att lykta med lykta och smak.



Alla pumpor är inte skapade lika. Vissa sorter odlas för carving och andra att äta, men jag letade efter en som var en bra allroundare.

Douglas med & apos; Stella & apos; - den sjätte största pumpan i Storbritannien - inte något som får plats på en tröskel

kim kardashian/strand

Några av stormarknaderna jag besökte hade olika storlekar att erbjuda - i allmänhet medelstora, stora och 'jätte' - om än inte jätte i Stellas mening. Andra, som i Sainsbury, skiljer mellan 'carving', 'large' och 'monster'.



Tesco -en var den enda med hållbarhetstid - bäst före 7 november. Både den och Asda -en tillverkades i Storbritannien - Sainsburys pumpa nämnde inte dess ursprung.

Billigaste pumpor

Var hittar du de billigaste pumporna? (Bild: Getty)



Priserna varierade. Asda's var billigast med 50 p för en medium 'spöklik' pumpa och £ 1 för min stora.

I Sainsbury betalade jag 3 pund för mitt 'monster' -pumpa, medan de debiterade 2 pund för en mindre carving och 1 pund för mycket små pumpor. Tesco debiterade £ 3 för en 'jätte' pumpa, £ 2 för en stor pumpa eller två stora för £ 3.

När det gäller storlek var Asda stora pumpa större än Tesco en till halva priset, liksom en mörkare orange färg - mer festlig i min bok.

Detta kan bero på härdningsprocessen - bönderna lämnar dem otäckta i ljuset för att mörka sina skinn. Mitt Sainsburys ‘monster’ var dock det största, med en mörkare fläckig finish på huden och en tilltalande rund form.

vilket land uppfann fotbollen

Enklast pumpor att hugga?

Jag använde ett carving -kit från 3 £ från Sainsbury's för alla tre och fann att Asda -pumpan var enkel att hugga, trots mina amatörkunskaper. De små metallverktygen skär lätt igenom den.

Den Tesco jag hittade ganska rörig och pumpasaft spillde överallt när jag började ta tag i den. Insidan var mer fibrös än Asda -pumpans och den hade mycket tjocka väggar som var mycket svårare att hantera.

När det gäller Sainsbury’s kan det bero på att mina armar värkade efter att ha huggit två pumpor, men jag tyckte att den här var lite svårare att hugga än de andra.

Det fanns inte så mycket juice och röra som med Tesco, men den hade otroligt tjocka väggar - förmodligen större än de andra två.

Vinsmakande pumpor

Hur betygsätter de för smak?

felfunktion i fransk skaterklänning

Även om dessa stormarknadspumpor sannolikt kommer att hamna som Hallowe’en -lyktor och sannolikt växer med det i åtanke, är det bra att veta om de också kan användas till pumpa paj, soppa eller - min favorit - pumpa brownies.

Jag skar en bit från varje pumpa och rostade den i olivolja för att ta reda på det.

Jag har dock inte alltid varit fan av att äta pumpa - jag har gjort några riktigt tråkiga pumpasoppor - men Asda var god. Köttet var saftigt och det hade en behaglig smaklig rostad smak.

Tesco -en var dock förvånansvärt bra eftersom den var ganska karamelliserad och ännu godare eftersom den var sötare.

När det gäller Sainsburys pumpa, trots att det var ett 'monster', var köttet utsökt sött och det godaste av de tre.

Bästa stormarknadspumpor - domen

Det är stort, men är det bäst?

jacob rees mogg son

Så här är min dom om hur mina pumpor jämför sig:

Totalt vinnare:

Om du vill ha något som är lätt att hugga, är stort och smakar bra, gå till Sainsbury's.

Om du bryr dig mindre om smak, är Asda den mest traditionella utseende som en pumpa lykta. Dessutom, om du letar efter ett fynd, kommer det bäst på priset.

Läs mer

Halloween 2019
Vad är Halloween? Halloween dekoration idéer Bästa skräckfilmer Halloween fakta och trivia

Se Även: