Bästa och sämsta energileverantörer namngavs och skäms utifrån kundnöjdhet

Big Six

Ditt Horoskop För Imorgon

Var sitter din leverantör?



Octopus Energy har utsetts till Storbritanniens bästa gas- och elleverantör, vilket slår rival Ovo från topplatsen för kundnöjdhet.



Utmanarleverantören tog också hem & quot; Bästa kundtjänst & quot ;, & apos; Bästa onlineupplevelse & apos ;, & & apos; Lättast att byta till & apos; utmärkelser, plus fyra andraplatser, i Uswitchs årliga energikundnöjdhetsrapport.



Runner-up Bulb Energy fick också fyra kategorivinster inklusive & apos; Best Value for Money & apos; och & apos; Bästa erbjudanden för dig. & apos;

Bläckfisk - som har 1,6 miljoner konsumenter - fick 92%, medan Bulb fick 91% för den totala kundnöjdheten.

På andra håll utsågs British Gas till & apos; Årets stora leverantör & apos; och gästade topp för 'Bästa app', 'bästa belöningar' och 'bästa kontohantering'.



Men totalt sett var resultaten i stort sett negativa för de sex stora - med alla ångest i botten av tabellen.

Npower rankade lägst för den totala kundnöjdheten medan ytterligare fyra stora leverantörer registrerade en övergripande minskning av kundnöjdheten.



Npower gled till sista plats (Bild: Getty)

Förra årets vinnare OVO Energy föll till fjärde plats för övergripande kundnöjdhet. Kunderna röstade dock fortfarande som nummer ett i fyra kategorier, inklusive 'Bästa mätaravläsningstjänster', 'Bästa smarta mätarupplevelse' och 'Bästa kontohantering.'

Bulb och Tonik Energy tog de två bästa platserna för de mest attraktiva gröna affärerna, medan E.On blev utsedd till bästa stora leverantör i kategorin.

Rik Smith, energisexpert på Uswitch sa: 'De tydliga vinnarna här är de innovativa utmanarmärkena som sätter sina kunder i centrum för allt de gör.

varför kan inte nådens mördare namnges

'Dessa störande leverantörer har börjat dominera Uswitch -energipriserna på samma sätt som de har brottat kontrollen över den brittiska energimarknaden bort från de stora pojkarna. Det är ett tydligt bevis på att det som räkningsbetalarna vill ha mest, tillsammans med prisvärda affärer, är utmärkt kundservice.

'Om du inte får den tjänst du förtjänar, eller om du har tröttnat på hur mycket du betalar, kan du ta makten i dina egna händer och hitta dig så mycket som 400 £ bättre också.

'Genom att rösta med fötterna och flytta leverantör kan du hitta bättre service, en bättre affär och en mängd andra alternativ som grön el, råd om energibesparing och kontohantering online.'

Greg Jackson, VD för Octopus Energy, sa: 'Octopus teknik har gjort det möjligt för oss att snabbt växa till över en miljon kunder samtidigt som vi förbättrar servicen och driver ett billigare, renare energisystem.'

Dave Kirwan, på Centrica, som äger British Gas, sa: ”Vi är på en resa för att förändra vår verksamhet och verkligen sätta kunden tillbaka till kärnan i det vi gör. Vi har fortfarande mycket att göra - men den här utmärkelsen erkänner att vi lyssnar på våra kunder och går i rätt riktning.

'Våra kunder säger till oss att de vill ha en rad olika tariffer och produkter - oavsett om det är något till konkurrenskraftiga priser som inkluderar pannskydd, eller något som ger dem sinnesro att all deras energi kommer från förnybara källor.'

Hayden Wood, medgrundare av Bulb, tillade: 'Våra medlemmar är centrala i allt vi gör på Bulb, så vi är hedrade att de har röstat oss till en av de främsta leverantörerna i Storbritannien.

”Vi hjälper nu över 1,6 miljoner hushåll att sänka sina räkningar och minska sina koldioxidutsläpp. Genom att kombinera prisvärd, förnybar energi med bra service visar vi att människor inte behöver kompromissa för att göra ett hållbart val. '

Tror du att du kan få en bättre affär någon annanstans? Se vår guide på byta din energileverantör, här .

Bästa leverantörer baserat på kundnöjdhet (i ordning)

    1. Bläckfiskenergi

      lawrence kändisar går dejting
    2. Glödlampa

    3. Alltså energi

    4. DENNA energi

    5. Energi tonic

    6. Utility Warehouse

    7. Avro Energy

    8. Co-op Energy

    9. Green Network Energy

      det är en knockout-presentatör
    10. Shell Energy

    11. Verktyg

    12. British Gas / Scottish Gas

    13. SSE

    14. EON

    15. EDF Energy

    16. Scottish Power

    17. makt

    Se Även: