Bästa löpande konton i Storbritannien - rankad av Money Saving Experts Martin Lewis

Banker

Ditt Horoskop För Imorgon

Martin Lewis webbplats Moneysavingexpert.com har avslöjat Storbritanniens bästa banker för kundservice.



TV-presentatören, och grundaren av Storbritanniens största konsumentwebbplats, driver en tvåårig bankkundtjänstundersökning, som rankar banker utifrån sina kunders åsikter.



Nästan 7 000 personer svarade på sin undersökning - som bad dem betygsätta sitt löpande konto - och rankade First Direct som den bästa hunden för kundservice - med 91% som utmärkte dem bra.



RBS hade en mindre imponerande 28% av kunderna som tyckte det var fantastiskt, med nästan 1/3 av kunderna som märkta dem som fattiga.

den uppåtriktade sanna historien

Nationwide behöll sin plats som tvåa, igen före Co-op Bank och Smile (del av samma grupp), men TSB gick upp till fjärde och bytte plats med Santander. Tesco Bank tog sjätte plats, före Halifax, som låg kvar på sjua.

Helen Saxon, chefsproduktanalytiker på MoneySavingExpert.com, sa: Som det gamla ordspråket säger är kundservice kung. När det gäller bankkonton kan det ha en enorm inverkan på din ekonomi om något går fel.



Än en gång har många av de gamla skolbankerna fastnat i botten av tabellen och kommer att behöva arbeta hårt för att hindra kunderna från att hoppa över till de bästa tjänstgörarna.

betydelsen av nummer 70

Att byta tar bara sju arbetsdagar, så om du inte är nöjd finns det ingen ursäkt för att inte rösta med fötterna.



'Och ​​några av dessa banker med bra kundservicepoäng kommer till och med att betala dig för att byta.

rag n bone man bröllop

Hela tabellen för kundtjänst för löpande konto

RANK/LEVERANTÖR/STOR/OK/FATTIG

  1. First Direct / 91% / 7% / 2%
  2. Nationwide Building Society / 77% / 18% / 5%
  3. Co-op och Smile / 63% / 29% / 8%
  4. TSB / 62% / 30% / 8%
  5. Santander / 61% / 31% / 8%
  6. Tesco Bank / 57% / 32% / 11%
  7. Halifax / 51% / 36% / 13%
  8. Clydesdale & Yorkshire Bank / 48% / 32% / 20%
  9. Barclays / 45% / 37% / 18%
  10. Lloyds / 45% / 34% / 21%
  11. Natwest / 42% / 39% / 19%
  12. HSBC / 41% / 38% / 21%
  13. RBS / 28% / 43% / 29%

Läs mer

Skaffa ett bättre bankkonto
Santander sänker förmånerna på 123 -konto Varför behöver du tre bankkonton Banker som låter dig frysa ditt kort Hur man byter till en mycket bättre bank

Vad de bästa och sämst rankade bankerna säger

Joe Gordon, chef för First Direct, sa: First Direct har varit banbrytande för fantastiska tjänster sedan 1989, men på senare år, där bolån, löpande konton, kreditkort och lån blir alltmer commoditised, koncentrerar sig på traditionell kundservice, avgörande som det är , räcker inte.

Kundtjänst är nu mer än person till person. Det börjar nu på sociala medier, det börjar på webbplatsen, i apparna.

British Gas Collective fix februari 2017

”Det handlar om att vara människa utan att alltid ha mänsklig kontakt - vara lätt att göra affärer med, bry sig om kunder, vara lekfull till och med. Företag måste hela tiden utvecklas, men du måste alltid sätta kundupplevelsen framför allt annat.

En talesperson för RBS sa: Vår egen kundfeedback hjälper oss att lyssna, lära och reagera snabbt på kunders oro och också att bättre förstå vad vi gör bra.

”När vi frågar våra kunder om våra filialer, telefontjänster, digital service, produkter och människor konkurrerar vi starkt.

'Till exempel får vår prisbelönta mobilapp högt betyg av våra kunder.

Även om vi vet att vi fortfarande har mycket att göra, gör vi framsteg och vi arbetar hårt för att bli bank nummer ett för kundservice.

Se Även: