BBC kommer att skicka 'verkställare' till hem för 260 000 pensionärer i tv -licensavgift tillbaka

Tv -Licensiering

Ditt Horoskop För Imorgon

BBC har instruerat Capita, företaget som verkställer licensavgiften, att göra kundvårdsbesök i pensionärshem från och med hösten.

BBC har instruerat Capita, företaget som verkställer licensavgiften, att göra kundvårdsbesök i pensionärshem från och med hösten(Bild: Getty Images)



jake paul nästa kamp

BBC ska skicka licensavgifter till 260 000 pensionärers hem, ett år efter att de återkallat deras fria tillgång på grund av en finansieringsrunda med regeringen.



En licensavgiftsamnesti som infördes under pandemin kommer att upphöra den 31 juli, och de över 75-åriga som ännu inte ordnat betalning kommer att bli ombedda att betala eller bli åtalade.



BBC har instruerat Capita, företaget som verkställer licensavgiften, att göra kundvårdsbesök i pensionärshem i augusti.

Företaget kommer att skriva till de 260 000 utestående kunderna under de kommande veckorna för att varna för att det är ett lagkrav att ha en giltig tv -licens.

En talesperson för BBC sa: Från hösten, med förbehåll för covid -restriktioner, kan kunder som inte har träffat få ett kundvårdsbesök från ett specialutbildat supportteam för att hjälpa dem att bli korrekt licensierade.



Vi planerar nu hur vi ordnar kundvårdsbesök och tittar på en rad alternativ.

Hushållen måste bara lagligt betala för en licens för att se live -tv eller BBC iPlayer

Hushållen måste bara lagligt betala för en licens för att se live -tv eller BBC iPlayer (Bild: Getty)



v fest line up 2013
BBC kommer att skriva till 260 000 kunder under de kommande veckorna för att varna för att det är ett lagkrav att ha en giltig tv -licens

BBC kommer att skriva till 260 000 kunder under de kommande veckorna för att varna för att det är ett lagkrav att ha en giltig tv -licens (Bild: Getty)

Och i överensstämmelse med den allmänna policyn måste alla som tittar på eller spelar in live -tv -program på vilken kanal som helst, eller laddar ner eller tittar på BBC -program på iPlayer, omfattas av en giltig TV -licens, tillkännagav ett uttalande.

TV -licensens webbplats varnar för att åtal är en sista utväg, men att det är mycket troligt att du kommer att bli åtalad om du fortsätter att titta på direktsänd tv eller iPlayer utan licens.

Dennis Reed, chef för kampanjgruppen Silver Voices, uppmanade regeringen att gå in.

BBC kallar människorna för dessa besök för 'kundsupport' men deras jobb är att genomdriva betalning. De kommer att fråga folk varför de inte har licens, sa han.

Det är klart att BBC inte kommer att göra något annat än att verkställa licensavgiften. Det är nu dags för regeringen att agera. Jag är säker på att de inte vill se äldre i 80- och 90 -talen, som har betalat skatt under hela sitt liv, böter upp till 1 000 pund och hamnar i fängelse.

ronnie o sullivans far

Kunder som erhåller pensionskredit behöver inte betala £ 159 per år.

Ungefär en miljon över 75-tal tros gå miste om pensionskredit-se om du kan göra anspråk på det här.

Hur mycket kostar en tv -licens?

Den årliga tv -licensavgiften steg den 1 april, vilket kostade £ 159 per år eller £ 13,25 per månad.

De som redan betalar i delbetalningar kommer att fortsätta att betala den tidigare avgiften på £ 157,50 tills deras licens kan förnyas.

Kostnaden för en årlig svartvit licens är £ 53,50.

parkering på trottoaren Storbritannien

Miljontals hushåll behöver dock inte betala avgiften.

Vem kan slippa tv -licensavgiften?

TV -licenser har ökat med 9% sedan 2015

TV -licenser har ökat med 9% sedan 2015 (Bild: Getty)

Hushållen måste bara lagligt betala för en licens för att se live -tv eller BBC iPlayer.

Det betyder att om du bara tittar på förinspelade program via on-demand-tjänster som ITV Hub eller Netflix behöver du inte köpa en licens.

Pensionärer kan också undvika det. Det är genom pensionskrediter som ger dig tillgång till en gratis TV -licens.

Sarah Coles, konsumentanalytiker på Hargreaves Lansdown förklarar: 'Om du är 75 år eller äldre och singel kan du kvalificera dig om din inkomst är under 177,10 pund i veckan. Om du är i ett par kan du kvalificera dig om din inkomst är mindre än £ 270,30 i veckan. Eventuella besparingar kommer att beaktas, och om du är i ett par måste du båda ha uppnått pensionsåldern.

Vem som helst kan använda gratis online Pensioner Kreditkalkylator för att kontrollera behörigheten och få en uppskattning av vad de kan få.

tatueringshylsor för barn

Om du är blind eller har en allvarlig synskada kan du också kräva 50% rabatt på din licens.

De med tomma fastigheter kan också undvika avgiften. Att äga en tv gör dig inte automatiskt ansvarig för en avgift. Om du inte använder din tv behöver du inte betala för tillgång till live -tv.

Du behöver dock en licens om du tittar på TV via en antenn som Sky, Virgin TV eller Freeview - eftersom dessa alla utgör live -TV.

Under vissa omständigheter behöver studenter inte heller betala avgiften.

TV -licens säger att du kan vara täckt av dina föräldrar & apos; licens om din & apos; out-of-term address & apos; (dina föräldrars adress) omfattas av en TV-licens och du använder bara TV-mottagande utrustning som drivs av sina egna interna batterier-vilket betyder att den inte är ansluten till ett eluttag.

Regeln innebär att om dina föräldrar har en TV -licens är du helt täckt för att titta på live -tv eller använda BBC iPlayer från en surfplatta, smartphone eller bärbar dator från universitetet.

Om du bor på ett vårdhem eller ett skyddat boende och tittar på TV i ditt eget rum eller i din lägenhet, kan du istället kvalificera dig för en TV -licens för boende för bostadsomsorg (ARC).

Detta kostar £ 7,50 per rum, lägenhet eller bungalow. Både du och ditt boende måste vara kvalificerade.

Se Även: