BBC pressas av att 256 000 människor slutar betala sina TV -licensavgifter

Bbc

Ditt Horoskop För Imorgon

BBC har sålt färre TV -licenser för andra året i rad(Bild: PA -arkiv/PA -bilder)



man utd vs liverpool kanal

Antalet sålda TV -licenser har minskat med 256 000 under det senaste året, eftersom människor vänder sig till alternativa sätt att titta på program.



Alla som tittar på eller spelar in live -TV hemma - vare sig BBC -nyheter eller livefotboll på Amazon Prime - eller använder iPlayer måste ha en TV -licens oavsett vilken enhet de tittar på den.



Men allt oftare vänder sig folk till inhämtningstjänster som Netflix, Britbox eller Disney Plus där ingen licens krävs.

'[Det finns] mycket större tryck på traditionell tv-tittning är ett resultat av digitala störningar och flytten till att komma ifatt on-demand-visning tillsammans med on-demand-visning över internet', säger BBC Television License Trust i sin årsrapport.

Men medan visningen på begäran ökar, är det hittills för de flesta gjort tillsammans med traditionell visning.



'Men den här visningen på begäran sitter vanligtvis vid linjär tv -tittning, vilket fortfarande är det dominerande sättet som majoriteten av publiken spenderar större delen av sin tid på att titta på', heter det i rapporten.

Antalet sålda licenser har sjunkit, trots att antalet hushåll har ökat (Bild: Getty Images)



vad betyder 911 andligt

BBC -rapporten indikerade att cirka 94% av hushållen fortfarande behöver en tv -licens, en minskning med bara 0,66 procentenheter i mars 2019.

Sammantaget säger rapporten att 25,8 miljoner licenser såldes 2019/20, en minskning från 25,9 miljoner året innan.

Det är trots att antalet hushåll i Storbritannien ökat något under perioden.

545 nummer kärlek

Det är andra hösten i rad - 293 000 färre bostäder har registrerat sig för en TV -licens under det senaste året jämfört med 2017/18.

Men totalt sett lyckades BBC öka sina intäkter från licenser, eftersom prishöjningar mer än kompenserade för nedgången i försäljningen.

Bruttointäkterna ökade till 3 388 miljoner pund under det senaste året - upp till 43 miljoner pund - med ökningen som drivs av prisökningen på en TV -licens på 4 pund.

Se Även: