Barclays, Lloyds, RBS och HSBC drabbades alla av Travelex cyberattack

Banker

Ditt Horoskop För Imorgon

Skyltar sitter utanför grenar

Några av Storbritanniens största banker har drabbats(Bild: Bloomberg via Getty Images)



Några av Storbritanniens största high street -banker har drabbats av en cyberattack på Travelex - med Royal Bank of Scotland, HSBC och Barclays bland dem som saknar online -resetjänster.



Mer än ett dussin av de stora bankaktörerna, inklusive Lloyds Banking Group och Virgin Money, sa att deras valutasystem online är nere efter nyårsattacken mot Travelex.



che göra eller bryta

Många erbjuder kunder tjänster i filialer, men beställningar kan inte behandlas online.

Travelex tvingades ta alla sina globala webbplatser offline och enligt uppgift hålls som lösensumma av det ökända ransomware -gänget Sodinokibi, även känt som REvil.

love island 2017 sex
Brittiska pund byts mot nya eurosedlar

Travelex attackerades av hackare förra veckan (Bild: PA)



Det är underförstått att de kriminella kräver pengar - spekulerade att vara cirka sex miljoner amerikanska dollar (4,6 miljoner pund) - och hotar enligt uppgift att släppa 5 GB kunder & apos; personuppgifter - inklusive personnummer, födelsedatum och information om betalkort - till allmänheten om inte Travelex betalar.

Travelex är världens största detaljhandelsvalutahandlare och tillhandahåller resepengatjänster för en mängd partners, inklusive Sainsbury & s Bank och Tesco Bank.



Travelex -ägaren Finablr, som är baserad i Förenade Arabemiraten, sade sent på tisdagen att det inte förväntar sig någon 'väsentlig ekonomisk inverkan' av onlineattacken.

Läs mer

Topp pengar historier
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Travelex har inlett en undersökning och bekräftat i uppdateringen att även om det har förekommit viss datakryptering, och omfattningen ännu inte är känd, finns det inga bevis för att strukturerad personlig kundinformation har brutits.

east end park bål 2019

Men några av dess affärspartners har pratat med nyhetsbyrån PA om sin frustration över bristen på information från företaget.

Travelex hade ännu inte formellt rapporterat ett dataintrång till Information Commissioner's Office (ICO).

Se Även: