B&Q öppettider och nya regler på plats för alla återöppnade butiker

B&q Plc

Ditt Horoskop För Imorgon

Landets största DIY -kedja är igång igen efter att ha stängt alla filialer i mars efter order om spärr.



B&Q har i veckan åter öppnat 155 butiker - så att kunderna kan hämta viktiga varor och klicka och hämta beställningar.



Enligt regeringens riktlinjer får byggvaruhus förbli öppna under den kritiska perioden, men bara om de följer strikta säkerhetsåtgärder.



gemma collins dansar på is meme

Kedjan sa att det nu har infört sociala distansåtgärder för att skydda både shoppare och personal - även för dem som står i kö utanför butiker.

En talesman för B&Q sa: 'Som en viktig återförsäljare har vi sett andra viktiga återförsäljare som stöder social distansering i sina butiker och kan nu följa bästa praxis och öppna ett litet antal av våra butiker som ett försök, samtidigt som vi behåller våra kollegor och kunder säkra. '

Vad är öppettiderna?

B&Q, Sutton I Ashfield, Nottinghamshire har öppnat sina dörrar idag (Bild: Tom Maddick / SWNS)



Butikerna kommer att vara öppna mellan 8:00 och 17:00 och kassörerna tar bara emot kort- och kontaktlösa betalningar för att minimera risken för överföring av coronavirus.

sarah harding tjejer högt

I butiker kan kunder bara köpa produkter som kan tas bort samma dag.



Vilka säkerhetsåtgärder finns nu?

En talesman för B&Q sa att den nu har två meter golvmarkörer vid ingångar och inne i alla butiker för att hjälpa kunderna att hålla avstånd.

Det introducerade också perspex -skärmar i kassorna.

Tjänster som kök och badrumsdesign, blandning av färger, träskärning och nyckelskärning har också stängts av.

jaqueline är en kändis

Butiken tar också endast emot kort- och kontaktlösa betalningar.

En talesman för B&Q sa: 'Som en viktig återförsäljare har vi sett andra viktiga återförsäljare stödja social distansering i sina butiker och kan nu följa bästa praxis och öppna ett litet antal av våra butiker som ett försök, samtidigt som vi behåller våra kollegor och kunder säkra.

”Vi begränsar strikt antalet kunder i butik vid varje tillfälle, och därför kan kunder behöva köa innan de går in i butiken.

'För att påminna alla om att respektera varandras personliga utrymme, har vi två meter golvmarkörer i dessa butiker och även Perspex -skärmar i kassorna.'

Se Även: