Bästa tiden för kvinnor att raka sig 'där nere' enligt en gynekolog

Livsstil

Ditt Horoskop För Imorgon

När det kommer till könshår har alla sina egna preferenser – vissa människor omfamnar den naturliga busken, medan andra föredrar att få sitt vaxat till en snygg remsa.



älskling med kraften

För dem som vill ta bort håret finns det två huvudsakliga sätt att göra detta, hårborttagning och epilering.



Gynekologen Dr Jen Gunter förklarar skillnaden mellan de två i sin bok, Vaginabibeln, som, som titeln antyder, berättar allt du behöver veta om vagina, från hygien till menstruation, sexuellt överförbara sjukdomar och klimakteriet.



I boken säger hon: Depilation innebär att man tar bort håret på ytan, och epilering innebär att man tar bort hela hårstrået och bulben.

Instagram

Det finns en idealisk tid att raka sig (stockfoto) (Bild: iStockphoto)

Hon fortsätter med att säga att den säkraste medicinska rekommendationen för att ta bort hår är med en trimmer, säger hon, eftersom det skär håret ovanför huden och inte borde orsaka trauma, men naturligtvis väljer många kvinnor ofta att raka sitt könshår istället. .



Om du är en sådan kvinna, visste du att det finns en idealisk tidpunkt att raka ditt könshår?

Enligt Dr Gunter är den bästa tiden att få ut rakhyveln efter en kort dusch.



Detta beror på att fukten får hårsäckarna att svälla, vilket gör snittet renare.

Dr Jen delade med sig av sina bästa tips för rakning (stockfoto) (Bild: iStockphoto)

Experten tillägger att för de säkraste resultaten bör du också förbereda din hud med en rakkräm i förväg, inte tvål, för att 'minimera mikrotrauma', raka i hårväxtriktningen för att 'minska risken för att hårstråna ska gå sönder under hudens yta' och använd en rakhyvel med ett enda blad.

tina malone jon venables foto

Med ett dubbelt blad drar det första bladet upp håret och det andra klipper det, förklarar hon. Men ju lägre skärning, desto djupare dras hårstrået in i hårsäcken och desto större är risken för inåtväxande hårstrån.

Utöver detta råder läkaren också att inte dra åt huden med reservhanden under rakning och att investera i en elektrisk rakhyvel om möjligt.

Experten förklarade också sin egen preferens för hårborttagning (stockfoto)

Dr Gunter avslöjade också sin egen personliga hårborttagningsmetod i boken – men det visar sig att hon inte brukar raka sig utan istället är ett fan av vaxning.

Jag rakar mig inte, skriver hon. Inte på grund av de ökade rapporterna om skador: Jag kan inte lita på mig själv att ha rätt hudförberedande produkter i min dusch, och jag vet att jag kommer att dra en rakhyvel över torr eller knappt förberedd hud.

Jag vet också att jag har haft samma rakhyvel längre än många pojkvänner. På grund av det vaxar jag.

anthony joshua väger in

Hon fortsätter: Jag förbereder min hud för hårborttagning på många sätt som vi gör före operationen. Om detta minskar infektion efter operation, verkar det intuitivt att det också skulle minska infektion efter rakning.

Jag rengör området några timmar innan med en antibakteriell hudservett. Hans kan irritera slidan och anus, så jag skulle inte använda dem på blygdläpparna eller runt analområdet.

Vi lägger rena förband på operationssår i tjugofyra timmar efter operationen, så jag tar med mig rena underkläder till salongen för att ha på mig efteråt.

Jag använder en salong som inte dubbeldoppar med vaxstickorna och jag ber estetikerna att testa vaxtemperaturen på mitt innerlår först.

Jag undviker städning eller trauma på området under resten av dagen. Dagen efter börjar jag använda mu moisturizer (kokosolja) och rengöringsmedel igen på min vulva och en vecka senare börjar jag använda salicylsyrakuddar med några dagars mellanrum för att lossa talg och förhindra eventuell ocklusion av hårsäckar.

Kvinnors hälsa
Mest lästa
Missa inte

Se Även: