Arsenal-övergångssammanfattning: Youri Tielemans boost när Lucas Torreira äntligen skulle lämna

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Arsenals elitserien Kampanjen är igång men det betyder inte att transferverksamheten har stannat där, med Gunners som fortfarande jobbar på ett antal affärer när de vill fortsätta spendera pengar och få nya ansikten in i klubben.



Outfiten i norra London har varit starkt kopplad till Leicester Citys Youri Tielemans i somras och har nu potentiellt fått ett enormt uppsving i jakten på den belgiske mittfältaren. På andra håll möter Gunners nu konkurrens om en av sina tidigare spelare, medan Lucas Torreira äntligen är inställd på att avsluta sin Arsenal mardröm med en permanent flytt till Turkiet.



NEWSAM Fotboll tar en titt på alla de senaste transferhistorierna som kommer ut från Emirates Stadium...



Arsenal får Tielemans uppsving

Arsenal är fortfarande angelägna om att lägga till sina mittfältsalternativ i sommar och Leicesters Youri Tielemans är favoriten att bli nästa som går in i Mikel Artetas led, och Gunners har fått ett uppsving i sitt försök att landa honom innan transferfönstret stängs.

Enligt Solen , Foxes siktar på ett drag för Lyons Houssem Aouar den här månaden och det tros att han skulle kunna tas in som Tielemans ersättare, med tanke på att East Midlands-klubben medger nederlag i sitt försök att få belgaren att stanna.

Arsenal har dock ännu inte lagt ett officiellt bud på Tielemans i sommar och man tror att de kommer att behöva betala en ganska rejäl avgift för att landa honom, trots att han har gått in i de sista 12 månaderna av sitt kontrakt på King Power Stadium.



  Arsenal har fått ett potentiellt uppsving i jakten på Youri Tielemans
Arsenal har fått ett potentiellt uppsving i jakten på Youri Tielemans ( Bild: PA)

Förväntar du dig att Arsenal äntligen ska värva Youri Tielemans i sommar? Låt oss veta dina tankar i kommentarsfältet nedan.

Gunners möter konkurrens om tidigare spelare

Tielemans är inte den enda mittfältaren som Arsenal sägs rikta in sig på den här månaden, med tidigare rapporter som länkar dem till före detta spelaren Ismael Bennacer, som lämnade Gunners 2017 och nu gör sin handel med Serie A-mästarna AC Milan, med ett erbjudande redan på bordet.



Men enligt Calciomercatoweb , Arsenal möter hård konkurrens från elitserien rivaler Liverpool för hans underskrift, medan Manchester United nämns också som en intresserad part och har ännu inte fått något svar från Bennacer sedan han ska ha lagt fram ett erbjudande för honom för fyra veckor sedan.

Den algeriske landslagsspelaren värvades från franska Arles 2015 men gjorde bara ett framträdande i Ligacupen innan han såldes till Empoli två år senare. Han skrev sedan på för AC Milan 2019 och spelade in mer än 100 matcher sedan när han hjälpte dem till Serie A-titeln förra säsongen.

Torreira är inställd på Galatasaray-flytt

Medan Arsenal försöker lägga till sina mittfältsalternativ i sommar, försöker de också generera extra transfermedel genom att avlasta spelare som de inte längre behöver eller vill ha, med Lucas Torreira som kommer att lämna klubben efter att ha kommit överens om ett avtal om att skriva på med turkisk outfit. Galatasaray.

Det säger transferspecialisten Fabrizio Romano, via HITC , som twittrade att ett möte redan har planerats i Italien för att få affären över gränsen och att uruguayanen kommer att säljas för en avgift i storleksordningen 5-6 miljoner pund.

Torreira kom till Arsenal från Sampdoria för cirka 26 miljoner pund 2018 och spelade in 89 matcher i alla tävlingar under sina två första säsonger i klubben. Han föll dock i onåd under Mikel Arteta och har tillbringat de senaste två kampanjerna på lån hos Atletico Madrid och sedan Fiorentina 2021/22, med fem mål och två assist på 35 matcher.

Se Även: