Lärlingens chefer i varumärkesraden över You're Fired -slogan

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Sir Alan Sugar

Du är sparkad: Lord Alan Sugars slogan(Bild: BBC)



Tillverkarna av The Apprentice var inlåsta i en varumärkesrad över Lord Sugar berömda slagord.



Alan Sugar är känd för sitt lärlingsmantra 'du är avskedad!' men det verkar som att showen inte är förtjust i att andra använder den.



Så när innovatören av en leksakspistol som producerade en flagga som säger 'du är avfyrad!' försökte registrera varumärket, blockerades han av The Apprentice.

karen hauer strikt komma dansande

Även om The Apprentice är känd för att producera spirande entreprenörer, fick Shed Simove inte ett varmt svar i 'styrelserummet' när han försökte patentera sin pistol.

Inventor Shed - det riktiga namnet Sheridan Simove - grävde lite djupare och fann att patentet inte täckte leksaken.



Idéer man: Shed Simove

Och istället fick Shed, 44, från London, en fyrsiffrig summa för att lösa frågan i godo.



Han berättade för NEWSAM Celeb: 'Jag hade 10 000 nyheter' Bang Guns 'som gjorde den stavningen' You're Fired 'när du trycker på avtryckaren. För att skydda denna produkt på marknaden lämnade jag in ett varumärke för uttrycket 'Du är eldad' för varumärkesklassen 'leksaker och nyheter'. En advokat från en stor advokatbyrå kontaktade mig och berättade att Mark Burnett Productions, tillverkare av The Apprentice ville göra invändningar.

miley cyrus x factor prestanda

'De sa till mig att de skulle vidta åtgärder för att blockera mig med frasen eftersom de registrerade den för flera år sedan. De hotade med rättsliga åtgärder och att likvidera mitt lager.

'Jag grävde lite djupare och fick reda på att de faktiskt inte hade låst in klassen för' leksaker och nyheter '. Jag berättade stolt för advokaten detta och han blev tyst!

”De kom sedan tillbaka till mig och sa att om jag drog tillbaka min ansökan skulle de betala mig en fyrsiffrig summa för att göra det.

mördad av min pojkvän riktig historia

'Så till slut segrade jag. Jag har inte gjort mer av 'Du får sparken & apos; vapen. ’

Företagaren filmade nyligen ett nytt tv -program med Jason Manford som heter The Money Pit - ett investeringsprogram som liknar Dragons Den men på Dave.

Rökpistolen: Leksaken som orsakade väsen

Shed skrev bästsäljaren What Every Man Thinks, Ideas Man och en nyhetsbok som heter 50 Shades of Grey som var 50 sidor med tomma gråa ark.

john diamond nigella lawson

2003 utsågs Shed till chefredaktör för Channel 4’s Big Brother. Han var en del av uppdragsteamet som brann under sändningen av Celebrity Big Brother 5 med de kontroversiella Shilpa Shetty -raderna.

Han har förfalskat ett handelsimperium-som säljer en miljon nyhetsgåvor, exekutiva leksaker, bästsäljande godis för vuxna, böcker och gratulationskort.

Sheds senaste uppfinning - som vi misstänker inte kommer att ses i en lärlings affärsplan är för en ny app Sellervision som tillåter användare att sälja produkter genom ett kort 30 sekunders videoklipp på sin iPhone.

Shed's uppfinningar

NEWSAM Celeb har kontaktat The Apprentice -producenter för ett svar. Lord Sugar vägrade att kommentera.

Se Även: