Apex Legends: Föräldrarnas guide till Battle Royale -spelet kommer att ta sig an Fortnite

Videospel

Ditt Horoskop För Imorgon

Apex Legends(Bild: Respawn/EA)



vad är meningen med 1111

Om du har barn i en viss ålder som spelar Fortnite kan du mycket väl nyligen ha fått frågan om de kan spela Apex Legends.



Eller om din konsol inte begränsar spel efter åldersklassificering kan du ha märkt att de spelar ett nytt spel.



Det ser ut som ett liknande spel. Du flyger ner till en arena och kämpar med 60 andra spelare för mig det sista laget som står. Dina barn kommer att berätta att det är mycket mer annorlunda än så.

Men vad de kanske inte är så snabba på är varför spelet har ett PEGI 16 -betyg, i motsats till Fortnites PEGI 12.

För att kunna fatta ett välgrundat beslut om när ditt barn är redo att spela Apex Legends måste du också förstå hur onlinespelet fungerar och hur du ställer in det på ett säkert sätt för din familj.



Det är också viktigt att förstå hur mycket det kostar, eftersom det är gratis att spela men har köp i spelet. Och som alltid finns det utmärkt information från PEGI -examinatorrapporten.

För att spara tid på dig att leta efter den information du behöver, här är min guide till allt du behöver veta för att få ut mesta möjliga av detta populära nya spel.



1. Betyg

I Storbritannien och Europa betygsätter PEGI Apex Legends som är lämpliga för dem som är 16 år och äldre, eftersom den innehåller ihållande skildringar av våld mot mänskliga karaktärer.

VSC utökar betyget i deras examinatorrapport som säger: Spelare kan använda en rad moderna militära vapen som pistoler, prickskyttegevär, automatpistoler, fragmentgranater och knivar.

Apex Legends (Bild: EA Games)

Framgångsrika träffar från ett skjutvapen kommer att försämra hälsan en karaktär, vilket indikeras av blodstänk. När detta når en kritisk punkt blir de orörliga.

Finisher cut -scener ger de bästa exemplen på realistiskt utseende våld, även om effektfulla effekter inte klassas som mycket starkt våld.

är holly iväg i morse

2. Teman

Olika kulturella känsligheter jämför våldet i Apex Legends och Fortnite olika. I USA får den samma 13+ betyg som Fortnite, medan den i Storbritannien och Europa får 16+.

Utöver spelarens handlingar som utlöser dessa betyg går Apex Legends till mörkare platser som Fortnite.

Det finns efterbehandlingsrörelser som specifikt avrättar försvarslösa fiender.

Det finns också andra speciella drag som använder kemiska gasattacker mot flera fiender innan de avslutas.

(Bild: EA Games)

3. Inköp i spelet

Apex Legends är gratis att ladda ner och börja spela, vilket innebär att inget köplösenord krävs från föräldrarna. Som anges i betygsättet inkluderar spelet inköp.

Dessa köp varierar från £ 7,99 till £ 79,99. Även om dessa pengar bara låser upp kosmetiska förbättringar, är det också ett sätt att få tillgång till alla spelbara karaktärer i spelet snabbare.

Apex -paket som kan tjäna i spelet eller köpas för pengar erbjuder en loot box -stil chans att vinna föremål av varierande sällsynthet.

Detta klassificeras inte som hasardspel av Gambling Commission i Storbritannien eftersom dessa artiklar inte har något monetärt värde utanför spelet.

Kan Apex Legends vara större än Fortnite? (Bild: Respawn/EA)

4. Onlinespel

Apex Legends är, genom sin battle royale natur, ett onlinespel. Det är roligt på grund av konkurrensen med 60 andra spelare.

Det betyder att det finns en viss press att spela vid en viss tidpunkt när vänner är online. Det betyder också att sluta mitt i ett spel är skadligt för dina lagkamrater.

Spelare kommunicerar med varandra med hörlurar och mikrofoner. Denna ljudinteraktion täcks inte av PEGI-betyg, så även om spelet inte är rankat för svordomar kan dess online-natur utsätta yngre spelare för stötande språk från främlingar via rösten eller textchatt på skärmen.

Även om du inte hör motståndare prata, är kommunikation med lagkamrater en viktig och trevlig del av spelet men betyder att det som standard låter dig prata med främlingar.

Apex Legends erbjuder dock ett nytt sätt att kommunicera med lagkamrater utan röst, genom att utlösa en ping om hittade föremål eller fiender som skjutits. Detta gör det möjligt att spela utan att prata med främlingar.

vad hände med peter kay

Om ditt barn leker med främlingar i sitt lag kan du stänga av dem i inventeringsskärmen under spelets gång. På konsoler kan spelare gå med i en kompislobby innan de spelar för att stänga av spelare permanent, inte i deras grupp, som de inte känner.

Läs mer

Videospel nyheter
Microsoft förvärvar Bethesda Fortnite Nintendo Switch -konsol Nintendo gör om 3D Super Mario -spel Xbox Series S den minsta Xbox någonsin

5. Alternativa spel

Om Apex Legends är klassat för gammalt för ditt barn, erbjuder följande spel ett mer åldersanpassat alternativ:

Minecraft Server Games (PEGI 7+)

Roblox - Phantom Forces (PEGI 7+)

Splatoon 2 (PEGI 7+)

Plants vs Zombies: Garden Warfare 2 (PEGI 12+)

Fortnite Battle Royale (PEGI 12+)

Overwatch (PEGI 12+)

Ytterligare råd om spel för föräldrar kan hittas i Taming Gaming, som kommer snart.

Se Även: