Amazons Echo-högtalare låter dig nu boka semester 'handsfree' med Alexa

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

En ny Amazon Alexa 'Skill' gör det möjligt för semesterfirare att söka efter sin nästa resa utan att behöva lyfta ett finger.



Uppdateringen innebär att användare av Amazon s Echo- och Dot-enheter använder den röststyrda Alexa AI för att boka en semester, handsfree.



Utvecklad av Virgin På semester, kommer den nya Alexa-färdigheten att söka efter den bästa biljetten från en databas med tre miljoner datum, utgående flygplatser och destinationer.



Att säga Alexa, fråga Virgin Holidays... kommer att vara sökningen efter vilken AI:n kommer att svara med detaljer om det bästa erbjudandet.

morrisons stora pappa frukost

Den virtuella assistenten skickar en bokningslänk till Alexa-appen.

10:01 betyder
Virgin Holidays Amazon Alexa

Alexa-färdigheten kommer att söka efter det bästa priset (Bild: Virgin Holidays)



AI-bokningsuppdateringen utvecklades av en medlem av företagets webbteam på sin fritid efter ett besök på Amazon Web Services årliga molnutvecklarkonferens, AWS re:Invent i Las Vegas.

Efter min resa till AWS re:Invent blev jag inspirerad att ta med mig en del av denna otroliga teknologi att resa, så jag började arbeta på det hemma, säger Declan Newman, Senior Developer på Virgin Holidays.



'Jag älskar tanken på att kunder har sin egen personliga resebyrå hemma, som drar nytta av den enorma resursen från Virgin Holidays.

betydelsen av 55

'När jag var nöjd med det jag hade utvecklat tog jag med det till laget och de var alla överens om att det är en bra första upplaga.

Virgin Holidays Amazon Alexa

Alexa-färdigheten är Virgins senaste experiment med AI (Bild: Virgin Holidays)

Det är inte första gången som reseföretaget experimenterar med artificiell intelligens.

I januari, det skapat 'Holiday Spirit' - världens allra första datadestillerade rom - med IBM Watson.

Superdatorn analyserade data från inlägg på sociala medier för att producera en skräddarsydd rom 'som smakar som en semester'.

sparka David Moyes nu

'Vi strävar alltid efter att ligga steget före de senaste tekniska innovationerna och använda dem för att förbättra upplevelsen för våra kunder', säger Lee Haslett, försäljningschef på Virgin Holidays.

'Vi hoppas tekniskt kunniga semesterälskare kommer att ge Alexa-färdigheten en chans när de letar efter sin nästa resa.'

Sedan Amazon öppnade sin Alexa-plattform för tredjepartsutvecklare har röstassistenten fått mer än 10 000 nya färdigheter.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: