Manchester United sparkar David Moyes efter bara 295 dagar och 51 matcher

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Tufft jobb: Moyes kunde inte fylla Sir Alex Fergusons stövlar(Bild: Actionbilder)



David Moyes avskedades av Manchester United i dag vid ett möte med klubbens vice vice ordförande Ed Woodward klockan 08.00.



Moyes informerades om Uniteds beslut att avskeda honom i ett möte ansikte mot ansikte med Woodward på klubbens Carrington-träningskomplex.



Mötet sägs ha varit vänligt och professionellt, med Woodward som tackar Moyes för hans professionalism under en svår säsong efter Sir Alex Ferguson.

Moyes anlände till Carrington vid 5 -tiden, fullt medveten om Uniteds beslut att avstå från sina tjänster och tackade personalen på träningsplatsen innan han träffade Woodward.

I ett uttalande som släpptes kl. 08.30 sa United: 'Manchester United har meddelat att David Moyes har lämnat klubben.



- Klubben vill tacka för det hårda arbete, ärlighet och integritet han tillförde rollen.

Skotten kom med den personliga rekommendationen av Sir Alex Ferguson, men visade sig inte kunna ta tag i jobbet efter att ha tagit över förra sommaren.



ufc 241 brittisk tid

Och som NEWSAM Sport avslöjade i går eftermiddag, har klubben gett honom yxan bara 295 dagar efter att ha tagit över och följt en hemsk kampanj som gör att klubben missar en topp-fyra plats för första gången på 19 år.

United -legenden Ryan Giggs, som var en del av tränarstaben under Moyes, kommer att ta ansvar för de fyra senaste matcherna för säsongen, assisterad av Nicky Butt, nu ungdomstränare.

Louis Van Gaal är favoriten till att vara långvarig efterträdare till Moyes på Old Trafford och kan träffa klubbtjänstemän den här veckan.

Favorit: Van Gaal kunde träffa tjänstemän den här veckan (Bild: Buda Mendes)

chris evans tvillingar ankomst

Förändringen följer på en säsong där de röda gick från Premier League -mästare i maj förra året till sjunde med fyra matcher kvar i den aktuella kampanjen.

Dessutom slogs klubben ur FA -cupen av Swansea i januari och Capital One Cup på straffar av Sunderland - båda på Old Trafford.

Det är underförstått att Moyes och hans spelare visste att förändring skulle komma före helgen, med källor nära omklädningsrummet som berättade för vänner att Scotts utgång bara var några dagar bort.

Trots att han tecknade ett sexårskontrakt förra sommaren har klubben bestämt sig för att avsluta sin tid i klubben innan säsongen är slut.

Hans sista matchansvar, lite ironiskt, var mot klubben han lämnade för att ansluta sig till Manchester United - Everton.

omröstning

Är det för hårt att avskeda David Moyes efter bara en säsong?

20000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI David Moyes - Manchester United -karriär i bilder Visa galleri

Se Även: