Alton Towers Smiler berg- och dalbana kraschar ett års jubileum som erkänns av offren i en rad känslomässiga tweets

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

David Beckham med offren och räddningstjänsten från Alton Towers -olyckan

David Beckham med offren och räddningstjänsten från Alton Towers -olyckan(Bild: Adam Sorenson / )



Ettårsjubileet för Alton Towers -kraschen erkänns av offren i en rad känslomässiga tweets - som idag fortsätter Smiler -berg- och dalbanan.



För ett år sedan deltog idag fyra besökare i nöjesparken som hade för avsikt att njuta av en rolig dag i ett skräckslag som förändrade deras liv för alltid.



Vicky Balch, 20, Leah Washington, 18, Joe Pugh, 19, och Daniel Thorpe, 28, skadades allvarligt när deras vagn i Smiler -berg- och dalbanan krossade in i en tom bil.

nåd leslie-rowe

Bland de allvarligaste skadorna förlorade dansaren Vicky ett ben medan Leah också fick få en del av benet amputerat ovanför knäet.

Ändå har gruppen - trots livsförändrande skador - förblivit resolut positiva sedan tragedin och hyllas från alla håll för sin tapperhet.



Alton Towers Smiler -jubileum

Offer Joe Pushs gripande tweet på Alton Towers Smilers kraschjubileum (Bild: Twitter)

Leahs pojkvän Joe, från Barnsley, South Yorkshire - som var tvungen att lära sig gå igen efter att knäna krossades - la ut på Twitter igår helt enkelt: '1 år imorgon' - följt av en berg -och -dalbana -emoji.



Vicky, som studerar vid University of Derby - som också har fått lära sig att gå igen - hyllade människor som har kommit in i hennes liv sedan den tragiska olyckan och tackade dem som har stöttat från början. Hon har sedan dess hittat kärlek med medstudenten Dan Halton.

R läs mer:

Samtidigt har Leah, även han från Barnsley, retweetat många meddelanden från välvilliga som är glada att paret fortfarande är tillsammans ett år sedan deras ödesdigra första dejt på resan.

Hon dog nästan två gånger på resan och var tvungen att genomgå två operationer medan hon var inlagd på sjukhus i sex veckor.

Shinji89 sa: 'Ett år senare är det fantastiskt att veta att du aldrig har gett upp! Hoppas att ni två får en ljus framtid!<3'

En av de längsta stående ovationerna under förra årets Pride of Britain -utmärkelser kom när trion gick på scenen för att tacka läkarna som räddade deras liv.

Läs mer:

Daniel, från Buxton, Derbyshire - som inte finns på Twitter - fick ett benbrott och punkterade lungan i smash och har tidigare tackat sjukhuspersonal för hans behandling.

Vicky Balch klättrar uppför en isvägg

Vicky Balch har bestämt sig för att inte låta förlora sitt högra ben stoppa sig själv att ha kul (Bild: Roland Leon / Sunday NEWSAM)

Vänner och människor inspirerade av deras mod har twittrat hela morgonen i hyllning - många av dem har retweetats av offren.

En, Abby Moore, sa: 'Du är några av de människor som verkligen inspirerar mig med din tapperhet och beslutsamhet.'

En annan, som heter Woody, skrev: '1 år idag, och se hur långt du har kommit! Du har varit fantastisk och bara gått framåt i livet, och du har uppnått så mycket, och du har gjort alla så stolta. '

This Morning - 2nd June 2016 - Alton Towers offer Vicky Balch, Leah Washington och Joe Pugh

Leah Washington och Joe Pugh är fortfarande tillsammans ett år efter tragedin (Bild: ITV)

Alton Towers bekräftade i en tweet igår kväll att Smiler -turen kommer att vara öppen som vanligt på årsdagen.

1010 nummer joanne

Det var stängt i flera månader medan säkerhetskontrollerna var klara och öppnades igen i mars. I april erkände Alton Towers brott mot hälso- och säkerhetslagar.

Vissa tyckte inte att det borde vara öppet alla dagar idag - av respekt.

This Morning - 2nd June 2016 - Alton Towers offer Vicky Balch, Leah Washington och Joe Pugh

Vicky Balch är fast besluten att fortsätta sitt liv efter tragedin (Bild: ITV)

En Twitter -användare DanielM2k18 sa: 'Alton Towers öppnade faktiskt Smiler Roller Coaster ett år på själva dagen efter olyckan.'

du ringde min herre cast

Christopher Kearns sa: 'Mycket dålig show av Alton Towers de kunde ha lämnat leendet stängt för idag alla dagar. #respekt'

Vicky - som har genomgått åtta operationer på sina skador - har tidigare krävt att resan ska stängas permanent.

Leenden öppnades igen

Smiler -berg- och dalbanan öppnades igen för allmänheten i mars i år (Bild: Twitter / @TowersTimes)

Vissa besökare var oroliga. En, Chris Murray, sa: ”iväg till altontornen och fortsätter Smiler. önska mig lycka till. Tror inte att jag kommer att sitta längst fram.

Joshua Edwards sa: 'Bara vi kunde välja att gå till Alton -tornen på årsdagen av leendekraschen.'

Daniel Thorpe, Leah Washington, brand brandchef Peter Dartford, Joe Pugh och Victoria Balch

De fyra offren för Smiler -kraschen besöker brandpersonal som räddade deras liv (Bild: Newsteam)

Människor som har åkt tidigare säger att de aldrig kommer att resa på den igen.

Heather Koernich sa: ”Jag var vid Alton -tornen och på leenden bara 24 timmar före kraschen. Det var första gången jag åkte. Aldrig mer.'

Besökarantalet till parken verkar dock inte ha bucklats idag - med rapporter om 30 minuters köer vid portarna för att komma in.

Se Även: