'Nästan identiskt' - vi testar lyxserierna Poundland, Aldi och Lidl för att se vad som är värt det och vad du bör hoppa över

Skönhetstrender

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: © 2014 Bloomberg Finance LP.)



Budgethandlaren Poundland har lanserat ett eget hudvårdssortiment när det ser ut att utnyttja vad som tippas för att bli en skönhetsmarknad på 26,7 miljarder pund i Storbritannien.



Gruppen sa att dess sexdelar hudvårdsserie kommer att injicera lite vardagslyx i din vanliga skönhetsrutin.



Alla vill se bra ut för mindre, säger Holly Mobley, Poundlands glamourchef, och vi tillbringade lång tid med att stryka ut rynkorna för att utveckla ett fantastiskt hudvårdssortiment som passar alla budgetar.

Men är det här nya budgetutbudet verkligen lika bra som de dyrare märkena?

Vi testade en mängd billiga föremål inklusive skönhetsprodukter, ljus och till och med trendigt hantverksöl för att se om de kan ge de dyrare men mer kända produkterna en rejäl lön för sina pengar.



Charlotte Tilburys läppstift Matte Revolution, som säljs för 24 £

var vicar of dibley filmades

Beauty Pie (beautypie.com)

  • Medlemskap från £ 5 i månaden
  • Artiklar från £ 2,94 (max utgifter på £ 100 per månad)

Sugen på en designer £ 30 foundation för runt en femman? Eller ett tjusigt £ 20 läppstift för ungefär en tiondel av priset? Matvaror från samma leverantörer har länge varit till salu i stormarknader för mycket olika priser.



Nu har skönhetsindustrin tagit tag i saken tack vare en tjänst endast för prenumeration som skapats av ägaren till Soap & Glory . Det hävdar att de köper direkt från samma fabriker som också levererar lyxiga skönhetsföretag men utan dyr marknadsföring och förpackning och levererar till din ytterdörr.

Matt: Hush Now läppstift, pris 2,30 £

VÅR DOM: Vi jämförde läppstiftet Matte: Hush Now, som kostar 2,30 £, med Charlotte Tilbury's Matte Revolution -läppstift, som säljs för 24 £, och fann att de är nästan identiska. De kände också och såg likadana ut.

Lyxigt ljus

  • £ 3,99, Aldi

Aldis version är ett fynd £ 3,99

små festivaler i Storbritannien 2019

Shoppare flockade till eBay för att få tag på Aldis Luxury -doftserie tidigt i år och det sålde slut på dagar.

Ljusen, vassdiffusorerna, rumssprayer samt hand- och kroppstvättar och lotioner är tillbaka i butik den här månaden och hämtar inspiration från den exklusiva butiken Jo Malone.

Produkt från exklusiva butiken Jo Malone

Men medan ett ljus här ger £ 45, är Aldis version ett fynd på £ 3,99.

VÅR DOM: Om du är ute efter den långvariga doften av ett Jo Malone-ljus kanske du bättre hostar upp hela priset. Men Aldis version brann i 20 timmar och var ganska trevlig.

#6 intervall

  • £ 1 styck, Poundland

Poundlands nya skönhetsprodukter är skyldiga Boots egna No7 -sortiment med mycket liknande förpackningar.

Men det är bara ett av många av de plånboksvänliga alternativen där ute efter att Google rapporterat att antalet sökningar efter skönhetsduper nästan har fördubblats på ett år.

I sortimentet 1 £ ingår micellärt rengöringsvatten, anti-aging dag- och nattkrämer, kollagenfyllmedel och dermaserum.

I sortimentet 1 £ ingår micellärt rengöringsvatten, anti-aging dag- och nattkrämer, kollagenfyllmedel och dermaserum

Boots No7 Beautiful Skin Day Cream (£ 14)

VÅR DOM: Vattentät mascara tog längre tid än normalt att ta bort med budgeten micellärt rengöringsvatten jämfört med Garniers version på 4,99 £.

Medan dagkräm är lätt och sjönk in snabbt, kändes min hud torrare i slutet av dagen än när jag använde Boots No7 Beautiful Skin Day Cream (£ 14). Värt att fylla på med #6 ögonkräm och serum men - svårt att se skillnaden mellan de två.

Lacura Caviar ansikte

  • £ 7, Aldi

Lacura Caviar ansikte

Keith Flint Mayumi Kai

Innan du går ut för den dyra ansiktskräm, ta en närmare titt på vad som finns i den. Många ingredienser är inte unika för ett varumärke och några är utvecklade av laboratorier som säljer dem till ett högt pris till att börja med innan de låter dem filtrera ner till billigare high street -krämer.

Lacura Caviar ansikte

La Prairie Skin Caviar Luxe Cream - en favorit bland kändisar - kostar 298 £ för en 50 ml kruka hos John Lewis.

Men fans säger att Aldis lookalike -grädde Lacura Caviar är lika bra, och att den har flugit från hyllorna.

VÅR DOM: Aldi -versionen sjunker lättare in i huden, medan La Prairies grädde har en stark lukt och är fet.

YAMAY Fit1 Fitness Activity Tracker

  • £ 26,42, Amazon

YAMAY Fit1 Fitness Activity Tracker

Fitbit Flex 2

Fitnessband är en framgångsrik historia med fyra miljoner köpta i Storbritannien förra året. Det förutses att 100 miljoner kommer att ha sålts globalt till 2019. Men behöver du punga ut för en dyr sort?

spåra cyrus tatueringar

VÅR DOM: Den bäst presterande enheten var den billigaste eftersom den bara tog upp verkliga promenader. I jämförelse, Fitbit Flex 2 (£ 49,99), registrerade också skrivning, tvätt och användning av en hårtork, vilket lägger till falska steg.

Hatherwood craft beer

  • 99p, Lidl

Bra pris, men hur smakar det? Nada bestämde sig för att ta reda på det

Lidl är den senaste budgethandlaren, som ansluter sig till Aldi, Asda och Island, med sitt eget sortiment. Men som den billigaste på high street, hur smakar en 99p Indian Pale Ale?

VÅR DOM: Sortimentet saknar komplexitet hos några av mer etablerade hantverks-ölbryggerier, till exempel Brewdog (£ 3 från Tesco), men för priset är det en absolut vinnare. Koppla ihop Lidls Bitter Iron India Pale Ale eller Hop Hunter Session IPA med din fredagskvällskarry.

Se Även: