Nästan 2 miljoner barn som inte kände till att regeringen gav dem £ 500 besparingar för att födas

Barnförtroendefonder

Ditt Horoskop För Imorgon

Spargris på cykelvagn

Det var en ambitiös plan-mer än sex miljoner unga äger nu dessa i stort sett statsfinansierade konton



Miljontals unga människor kunde sitta på tusentals pund på glömda konton eftersom de kvalificerade sig för Child Trust Funds (CTF) när de föddes.



De senaste siffrorna visar att 1,8 miljoner kuponger investerades av regeringen på barns vägnar eftersom deras föräldrar inte gjorde det - och nu, så många som 17 år senare, kan dessa konton vara värda en förmögenhet.



År 2005 introducerade Gordon Brown Child Trust Funds för att hjälpa föräldrar att bygga ett boägg för deras barns framtid.

Policyn innebar att alla som är födda i Storbritannien mellan 1 september 2002 och 1 januari 2011 skulle få en CTF -kupong.

Detta var värt mellan £ 250 och £ 500.



Föräldrar, vänner och familj kan sedan bygga vidare på dessa initiala kontanter - lägga till från £ 10 i månaden till upp till £ 4,368 per år.

En 17-åring som fortsatte att betala in 10 pund i månaden kommer nu att ha 3 610 pund på sitt konto, en bonus på nästan 2 000 pund.



Pengarna kan nås när barnet når 18 år och kan antingen återinvesteras till en liknande vuxen ISA eller kan användas för att finansiera mer omedelbara utgifter som universitetsavgifter.

Pojke och flicka lägger mynt i spargris

Denna nu nedlagda politik ersattes av juniorisan, men miljontals av dem finns fortfarande - och fortsätter att växa (Bild: Getty)

Siffrorna visar dock att 1,8 miljoner föräldrar glömde att investera dessa kuponger, och därför valde regeringen en handfull leverantörer att göra det för deras räkning.

Nu, med många av de första mottagarna av systemet bara några månader från att fylla 17 år, uppmanar leverantören OneFamily familjer att spåra sina konton.

Många föräldrar kommer att ha glömt att dessa konton fanns, tappat koll på var de investerats eller tappat detaljerna för att komma åt dem.

Men nu är det dags att agera, som i vissa fall kan glömda kuponger nu vara värda £ 2 000 även om det inte fanns några ytterligare påfyllningar.

För att hjälpa till att lösa problemet har OneFamily skapat en dedikerad sida för att hjälpa föräldrar och barn över 16 att hitta sitt konto.

'Föräldrar har tillräckligt att tänka på när ett barn kommer, så det är inte förvånande att tänka på var de ska investera deras kupong inte var högst upp på deras att-göra-lista. Lyckligtvis bad regeringen leverantörer som OneFamily att ta hand om pengarna för föräldrarnas räkning, så att deras barn inte har missat värdetillväxten, förklarar Steve Ferrari på OneFamily.

'Kuponger som investerades i aktier och aktier, liksom de som hanteras av OneFamily, kommer att ha gjort det särskilt bra. Andra leverantörer erbjöd kontantbaserade produkter som också har ökat i värde, om än inte i takt med lager och aktier. '

Med de yngsta mottagarna av CTF fortfarande bara åtta år, finns det också gott om tid att hjälpa dem att växa.

'Vi uppmanar föräldrar att spåra sitt barns konto och om de inte redan har övervägt att fylla på dem, eller om de har kontanter, bör föräldrar överväga att flytta dem till aktier och aktier, som har visat sig överträffa kontanter under lång tid. termin. Som leverantör som tar hand om var fjärde barnfond har vi skapat en dedikerad sida för att hjälpa föräldrar att hitta sitt barns konto. '

Regeringen erbjuder också råd och länkar till hjälp hitta förlorade CTF här.

Hur mycket är mitt konto värt?

En första regeringskupong på 500 pund investerad 2005, med en andra kupong på 500 pund när barnet fyllde sju år skulle nu vara värt 1 992 pund.

En första regeringskupong på £ 250 investerad 2005, med en andra kupong på £ 250 när barnet fyllde sju år skulle nu vara värt £ 996.

Läs mer

Bästa sparkonton
Lättåtkomliga konton Sparkonton för barn Bästa kontanter ISA -konton Bästa obligationer med fast ränta

Se Även: