Aldi julannons 2018: Stormarknad anklagad för att ha kopierat Coca-Cola

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Aldis julannons 2018 har anklagats för att ha kopierat ett mycket mer känt julerbjudande - och det är lätt att förstå varför.



Budgetbutiken har tagit tillbaka sin karaktär Kevin the Morot från förra året i den första delen av sin festliga reklamkampanj.



I år hoppar Kevin bakom ratten på en ljusorange lastbil, dekorerad i blinkande ljus och kör genom en snötäckt skog och by när roskindiga barn kikar genom sina gardiner.



Men en plötslig dumpning av snö på en förrädisk bergsväg tvingar Kevin att svänga och nästan lyfter hela fordonet från sidan.

Kevin moroten är tillbaka för Aldi

Han har sett att han körde en lastbil - som ser misstänkt ut som Coca -Cola



Annonsen slutar med en skrikande morot som desperat tigger om hjälp när den vridande lastbilen hotar att kasta honom till döds.

Euro 2016 lagranking

Orden #savekevin blinkar innan 40-sekundersannonsen slutar på en bokstavlig hängare.



Det är klart att Aldi har planerat en annan del av sin julannonskampanj, men den första har redan gjort många tittare upprörda som påpekade att det verkar kopiera den berömda Coca-Cola-julannonsen.

Den långvariga och älskade Holidays Are Coming-reklamen anses i allmänhet vara den officiella starten på julmarknadsperioden, med sin signaturlåt känd över hela världen.

Annonserna är väldigt lika

Den berömda koksbilen

I den kör en konvoj av röda upplysta lastbilar genom en snöig skog och in i en by, där upphetsade barn kommer ut för att se dem passera.

Det slutar med att en liten pojke trycker sig fram till en folkmassa för att se den sista lastbilen köra förbi honom - och den målade tomten putsad på baksidan av fordonet blinkar till honom.

En tittare twittrade på Aldi: 'Så bara att råna koksbilen då?'

En annan skrev: 'tänkte ni inte fråga folk om åsikter om rip off cola -annonsen .. som inte original ??'

nationalsången svarta spegeln

Aldis annons har fått en blandad åsikt

Och en tredje sa: 'Trodde Aldi -annonsen var julkoksannonsen, livlig.'

Men andra älskade den fräcka hyllningen, med ett som sa: 'Det här är en så smart annonskampanj på många plan - 1. Slå John Lewis i luften, 2. Fick mig att tro att det var Coke -annonsen 3. Söt Kevin är tillbaka ... bra jobbat Aldi! '

Vad tycker du om Aldis julannons? Säg vad du tycker i kommentarerna nedan.

Se Även: